Kā ir strādāt pie Mārtiņa Sirmā? Žurnālists iejūtas pavāra ādā

0 komentāri

Vai ar ēdienu gatavošanu var nopelnīt miljonus? Jā, var. Protams, ar nosacījumu, ka esi labs pavārs. Pasaules bagātākā pavāra Džeimija Olivera naudas maka biezums mērāms apmēram 400 miljonos ASV dolāru. Protams, bez pavāra prasmēm viņš vēl prot arī labi izklaidēt cilvēkus TV kameru priekšā, rakstīt grāmatas un vadīt savus restorānus. Džeimija Olivera iedvesmots, Ēriks Palkavnieks devās uz restorānu, lai saprastu, kā tas ir – būt par pavāru.

Lai kļūtu par pavāru, diploms nav svarīgākais – tā vietā ir nepieciešama liela iniciatīva, degošas acis un liels gribasspēks, akcentē viens no 3 pavāru restorāna īpašniekiem, Mārtiņš Sirmais.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Skatīt vairāk

Restorānā ir jābūt lielai kārtībai, un, kā ironizē pazīstamais pavārs, tad gadījumā, ja ar tevi atgadās kas ne pārāk patīkams, visam jābūt tik viegli saprotamam, ka ikviens no restorāna pavāriem tevi var aizstāt.

Viens no galvenajiem pavāra atribūtiem ir nazis, kuru viņi ņem līdzi it visur – arī pārtraucot strādāt konkrētajā darba vietā.

Salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem tāda armijas disciplīna restorānā vairs nav tik izteikta – jaunās paaudzes pavāri nepieņem “uzbraucienus” no daudz pieredzējušajiem kolēģiem, turklāt arī šefpavāriem var gadīties kļūdas.

Skaties video:

0 komentāri

Skaties.lv e-jaunumi

Cik jauki! Tu esi pieteicies e-jaunumiem!

Skaties.lv e-jaunumi

Piesakies aktuālāko un interesantāko ziņu saņemšanai savā e-pasta kastītē!

Kas ir e-jaunumi?

Vēl par šo tēmu

Vēl šajā sadaļā

Laika ziņas