Beidzot! Tiks ierobežota transtaukskābju izmantošana pārtikas produktu ražošanā

0 komentāri

Pēc saskaņošanas ar Eiropas Komisiju valdība plāno beidzot apstiprināt ierobežojumus transtaukskābēm pārtikas produktos – par to diskutēja jau pērn. Mērķis – samazināt nelabvēlīgo ietekmi uz veselību, piemēram, mazināt sirds un asinsvadu slimības.

Līdzīgus ierobežojumus jau ieviesušas trīs Eiropas Savienības valstis – Dānija, Austrija un Ungārija. Latvijā plānots noteikt, ka gan mūsu valstī ražotajos, gan importētajos produktos maksimāli pieļaujamais transtaukskābju daudzums nedrīkstēs pārsniegt divus gramus uz 100 gramiem kopējā tauku daudzuma jeb divus procentus. Nedaudz lielāks tas varēs būt pārtikas produktos ar zemāku kopējo tauku daudzumu.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Skatīt vairāk

Paredzēts, ka ierobežojumi stāsies spēkā no 2018. gada janvāra. Kā norāda Veselības ministrija, visaugstākais transtaukskābju saturs ir dažādos saldumos un konditorejas izstrādājumos.

Video

0 komentāri

Skaties.lv e-jaunumi

Cik jauki! Tu esi pieteicies e-jaunumiem!

Skaties.lv e-jaunumi

Piesakies aktuālāko un interesantāko ziņu saņemšanai savā e-pasta kastītē!

Kas ir e-jaunumi?
”Absolut Invite” bārmeņu konkursā uzvar ”Mākonis Coctails&Design” pārstāvētā komanda

“Absolut Invite” bārmeņu konkursā uzvar “Mākonis Coctails&Design” pārstāvētā komanda

23.martā, ”Mill Rīga” telpās norisinājās ”Absolut Invite 2017” bārmeņu konkurss, kurā notika cīņa par galveno balvu – iespēju piedalīties ”Absolut Invite” pasaules finālā – Zviedrijā, kā arī gada garumā kļūt par ”Absolut” sadarbības bārmeni, kopā apceļojot pasaules labākos bārus. Sīvā cīņā uzvaru izcīnīja ”Mākonis Coctail&Designe” pārstāvētā komanda, kuras sastāvā bija bārmeņi Rihards Piternieks un Ilmārs Munkevics.

Vēl šajā sadaļā

Laika ziņas