Beidzot! Tiks ierobežota transtaukskābju izmantošana pārtikas produktu ražošanā

0 komentāri

Pēc saskaņošanas ar Eiropas Komisiju valdība plāno beidzot apstiprināt ierobežojumus transtaukskābēm pārtikas produktos – par to diskutēja jau pērn. Mērķis – samazināt nelabvēlīgo ietekmi uz veselību, piemēram, mazināt sirds un asinsvadu slimības.

Līdzīgus ierobežojumus jau ieviesušas trīs Eiropas Savienības valstis – Dānija, Austrija un Ungārija. Latvijā plānots noteikt, ka gan mūsu valstī ražotajos, gan importētajos produktos maksimāli pieļaujamais transtaukskābju daudzums nedrīkstēs pārsniegt divus gramus uz 100 gramiem kopējā tauku daudzuma jeb divus procentus. Nedaudz lielāks tas varēs būt pārtikas produktos ar zemāku kopējo tauku daudzumu.

Paredzēts, ka ierobežojumi stāsies spēkā no 2018. gada janvāra. Kā norāda Veselības ministrija, visaugstākais transtaukskābju saturs ir dažādos saldumos un konditorejas izstrādājumos.

Video

0 komentāri

Skaties.lv e-jaunumi

Cik jauki! Tu esi pieteicies e-jaunumiem!

Skaties.lv e-jaunumi

Piesakies aktuālāko un interesantāko ziņu saņemšanai savā e-pasta kastītē!

Kas ir e-jaunumi?

Vēl šajā sadaļā

Laika ziņas