Karstajā laikā savairojas baktērijas; brīdina par saindēšanos

0 komentāri

Augstā gaisa temperatūra rada labvēlīgu vidi salmonellas baktēriju izplatībai proteīnus saturošos pārtikas produktos – gaļā, pienā un zivīs.

Kad gaisa temperatūra nav augsta, produktam saturot vienu vai divas salmonellas šūnas, nav pamata uztraukumam, un iespēja saindēties ir ļoti niecīga. Lielais karstums veicina baktēriju vairošanos.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Skatīt vairāk

Lietojot uzturā produktus, kas satur salmonellas baktērijas, ir iespēja smagi saindēties, atzīst Gunta Laizāne, Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcas infektoloģe.

Iepērkoties liela uzmanība jāpievērš tam, kā produkts tiek uzglabāts, vieta, kur iegādājas produktu, un produkta realizācijas termiņa beigu datumam. Jāņem vērā, ka kaitīgās baktērijas var paspēt savairoties arī ceļā – no veikala, tirgus un mājām, jo produkts tiek pakļauts baktērijām labvēlīgai videi.

Par to plašāk raidījuma ”Bez Tabu” sižetā!

0 komentāri

Skaties.lv e-jaunumi

Cik jauki! Tu esi pieteicies e-jaunumiem!

Skaties.lv e-jaunumi

Piesakies aktuālāko un interesantāko ziņu saņemšanai savā e-pasta kastītē!

Kas ir e-jaunumi?

Vēl šajā sadaļā

Laika ziņas