Šķiņķa, bekona un desu lietošana uzturā var izraisīt vēzi, atklāj pētījums

0 komentāri

Pasaules Veselības organizācijas (PVO) vēža pētniecības aģentūra Francijā apkopojusi vairāk nekā 800 pētījumos iegūtos datus, kas veikti dažādos kontinentos. Pārsteidzoši, ka visi atklāj kopsakarību starp pārstrādātu gaļu un vēzi.

Pētījumā iegūtie dati liecina, ka šķiņķa, bekona un desu lietošana uzturā var izraisīt vēzi. Pētījumā teikts, ka, apēdot 50 gramu pārstrādātas gaļas, risks iegūt zarnu vēzi palielinās par 18%.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Skatīt vairāk

Arī sarkanā jeb cūkas un liellopa gaļa atzīta par kancerogēnu, taču par to pierādījumi nav tik plaši.

PVO pārstrādātas gaļas kaitīgumu pielīdzina cigarešu un alkohola kaitīgumam, tiesa, tas nenozīmē, ka šie produkti ir vienādi bīstami.

Protams, gaļā ir arī veselībai svarīgas vielas, tāpēc speciālisti nemudina cilvēkus pārstāt ēst gaļu, bet gan aicina samazināt tās daudzumu uzturā.

Vairāk par pētījumu skaties TV3 Ziņu sižetā!

0 komentāri

Skaties.lv e-jaunumi

Cik jauki! Tu esi pieteicies e-jaunumiem!

Skaties.lv e-jaunumi

Piesakies aktuālāko un interesantāko ziņu saņemšanai savā e-pasta kastītē!

Kas ir e-jaunumi?

Vēl šajā sadaļā

Laika ziņas