Šķiņķa, bekona un desu lietošana uzturā var izraisīt vēzi, atklāj pētījums

0 komentāri

Pasaules Veselības organizācijas (PVO) vēža pētniecības aģentūra Francijā apkopojusi vairāk nekā 800 pētījumos iegūtos datus, kas veikti dažādos kontinentos. Pārsteidzoši, ka visi atklāj kopsakarību starp pārstrādātu gaļu un vēzi.

Pētījumā iegūtie dati liecina, ka šķiņķa, bekona un desu lietošana uzturā var izraisīt vēzi. Pētījumā teikts, ka, apēdot 50 gramu pārstrādātas gaļas, risks iegūt zarnu vēzi palielinās par 18%.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Skatīt vairāk

Arī sarkanā jeb cūkas un liellopa gaļa atzīta par kancerogēnu, taču par to pierādījumi nav tik plaši.

PVO pārstrādātas gaļas kaitīgumu pielīdzina cigarešu un alkohola kaitīgumam, tiesa, tas nenozīmē, ka šie produkti ir vienādi bīstami.

Protams, gaļā ir arī veselībai svarīgas vielas, tāpēc speciālisti nemudina cilvēkus pārstāt ēst gaļu, bet gan aicina samazināt tās daudzumu uzturā.

Vairāk par pētījumu skaties TV3 Ziņu sižetā!

0 komentāri
Ko Ziemassvētkos dāvināt bērniem, lai acīs starotu patiess prieks?

Ko Ziemassvētkos dāvināt bērniem, lai acīs starotu patiess prieks?

Ziemassvētki bērniem ir ļoti īpaši svētki – Ziemassvētku vecītis, eglīte, sniegs, piparkūkas, lampiņas, svecītes, dzejoļi un protams – dāvanas! Bez dāvanām bērnam, visticamāk, mūsdienās nav iedomājami Ziemassvētki, jo tieši tāpēc taču tiek rakstītas vēstules vīram uz Ziemeļpolu, lai izstāstītu savas kvēlākās vēlēšanās, ko svētkos gribētu saņemt šogad!

Vēl par šo tēmu

Vēl šajā sadaļā

Laika ziņas