Vasaras brīvdabas ballīšu primadonna. Bole – garšīga, bet viltīga. Atspirdzinošās boles receptes

0 komentāri

Bole ir “long drink” grupas kokteilis lielam viesu skaitam. Par boli sauc arī trauku, kurā pagatavo kokteili – bļoda. Boles pagatavot var jebkurā sezonā, taču priekšrocība ir vasarai un rudenim, jo šāda veida kokteiļu pagatavošanā izmanto augļus un ogas. Boles vienmēr ir dzirkstošas.

Boles pamatsastāvs ir nemainīgs

Svaigi vai konservēti augļi, ogas, dārzeņi, augi, ziedi vai zaļumi, attīrīti sagriezti mazos gabaliņos (obligātais komponents).
+
Smalks cukurs, medus, sīrups vai citas garšvielas.
+
Garšas un aromāta pastiprināšanai var tikt izmantots liķieris vai cits alkohols.
+
Jebkurš jauns vīns.
+
Auksts šampanietis, dzirkstošs vīns, auksts gāzēts ūdens vai sidrs (obligātais komponents).

Atceries gan, ka bole ir ļoti mānīgs dzēriens. Jo īpaši augļi un ogas, kas ir piesūkušies ar alkoholu. Kad boles šķidrā daļa ir izdzerta, tad ļoti patīkami ir ”uzkost”pāri palikušos auglīšus, kas garšo ļoti labi, un pirmajā brīdī šķiet kā kompotiņš ar nelielu alkohola piešprici. Toties nākamajā rītā tā vairs nešķitīs…. Taču, ja dzersi ar mēru, viss būs kārtībā, jo bole tiešām ir garšīgs dzēriens, kas īpaši labi noderēs piektdienas vakara āra ballītei. Lūk, dažas boles receptes.

Arbūza bole

Nepieciešams:

1 liels arbūzs;

1 pudele dzirkstošā vīna;

ledus

Arbūzam nogriež aptuveni ceturto daļu, izgrebj mīkstumu. Aptuveni trešo daļu mīkstuma sasmalcina un liek atpakaļ no mizas izveidotajā bļodā. Pievieno sasmalcinātu ledu un īsi pirms pasniegšanas pārlej ar vīnu.”

Šampanieša bole

Nepieciešams:

1 pudele vīna:

1 pudele portvīna;

1 pudele šampanieša;

½ ananasa vai 3 – 4 apelsīni;

400 g cukura;

1/6 l ūdens

No cukura un ūdens izvāra sīrupu, to atdzesē un ielej boles traukā. Pievieno šķēlēs sagrieztu ananasu, pielej vīnu un portvīnu. Boles traukam uzliek vāku, noliek trauku uz ledus. Pirms pasniegšanas bolei pielej atdzesētu šampanieti.

Ābolu bole

Nepieciešams:

10 lieli, sulīgi āboli;

2 citroni;

400 g cukura;

2 pudeles baltvīna;

250 g ruma;

1 pudele (0,33l) minerālūdens vai ½ pudeles šampanieša

Ābolus nomizo, izņem serdes. Tos sagriež šķēlītes, saliek boles traukā, apkaisa ar cukuru un pārlaista ar citronu sulu. Boles trauku uz dažām stundām noliek aukstā vietā. Pirms pasniegšanas pielej rumu, vīnu un minerālūdeni vai šampanieti.

Apelsīnu un citronu bole

Nepieciešams:

3 apelsīni;

3 citroni;

6 persiki;

300 g cukura;

2 pudeles sarkanvīna;

1 pudele minerālūdens (0,33l);

150g konjaka,;

0,5 l apelsīnu sulas

20g citrona mizu

Apelsīnus un citronus noloba un sagriež ripiņās. Persikus sagriež gabaliņos. Sagatavotus augļus saliek boles traukā un pārkaisa ar cukuru. Pielej sarkanvīnu, minerālūdeni un apelsīnu sulu. Citrona miziņai nogriež balto kārtiņu, miziņu sagriež mazos gabaliņos un pievieno bolei. Noliek vēsā vietā. Pirms pasniegšanas pievieno konjaku.

 

 

0 komentāri
Ko Ziemassvētkos dāvināt bērniem, lai acīs starotu patiess prieks?

Ko Ziemassvētkos dāvināt bērniem, lai acīs starotu patiess prieks?

Ziemassvētki bērniem ir ļoti īpaši svētki – Ziemassvētku vecītis, eglīte, sniegs, piparkūkas, lampiņas, svecītes, dzejoļi un protams – dāvanas! Bez dāvanām bērnam, visticamāk, mūsdienās nav iedomājami Ziemassvētki, jo tieši tāpēc taču tiek rakstītas vēstules vīram uz Ziemeļpolu, lai izstāstītu savas kvēlākās vēlēšanās, ko svētkos gribētu saņemt šogad!

Vēl par šo tēmu

Vēl šajā sadaļā

Laika ziņas