Uzzini jaunās Gatavo 3 receptes jau tūlīt un sarīko sev svētkus ikdienā!

0 komentāri

Jaunās Gatavo 3 sezonas otrajā epizodē meitenes piedāvā pagatavot un nobaudīt ēdienus no ķirbja, kurš ar katru sezonu kļūst arvien populārāks  produkts mūsu ēdienkartē. Kā arī vari izmēģināt pagatavot daudziem vēl neierasto kuskusu ar garnelēm un čili.

 Ķirbītis bekonā

Sastāvdaļas:

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Skatīt vairāk
  • 200 g vārīta vai krāsnī cepta ķirbja
  • 10 kūpināta bekona šķēlītes
  • iesmiņi. 

Pagatavošana

  • Ķirbi sagriež 2 x 2 cm kubiņos un izcep mīkstu cepeškrāsnī 180 ºC temperatūrā vai novāra sālsūdenī.
  • Katru ķirbja kubiņu ietin ½ bekona šķēlītē un liek cepeškrāsnī uz 10 minūtēm apkraukšķināties.
  • Pasniedz uz maziem uzkodu kociņiem.

Foto

Ķirbju zupa ar turku zirņu kraukšķiem

Sastāvdaļas:

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Skatīt vairāk
  • 1 kg ķirbja;
  • 3 galviņas ķiploku;
  • 50 g sviesta;
  • 1 puravs;
  • 5 zariņi timiāna;
  • īkšķa lieluma ingvera gabaliņš;
  • 2 lauru lapas;
  • 100 g mandeļu skaidiņu;
  • 1 citrons;
  • 200 g turku zirņu;
  • 500 ml piena

Pagatavošana

  • Ķirbi nomazgā, nomizo un sagriež nelielos gabaliņos. Ķiploka galviņas un sagriezto ķirbi izkārto uz cepamā papīra, pārber ar timiānu un liek cepties līdz 200 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī vismaz 30 minūtes.
  • Katliņā izkausē sviestu un apcep smalki sagrieztu puravu. Pievieno nomizotu un smalki sakapātu ingveru un veselas lauru lapas, ko arī apcep.
  • Katliņa saturam pievieno lobītus ķiplokus un ķirbi, izņem lauru lapas un visu sablendē biezenī. Pievieno pienu un izmaisa.
  • Krāsnī uz plāts izber turku zirņus, apslaka ar eļļu un pārrīvē pāri citrona miziņas. Grauzdē grila režīmā 12 minūtes.
  • Mandeļu skaidiņas apgrauzdē uz pannas un pievieno 1 tējkaroti sviesta.
  • Zupu lej bļodiņās, pāri berot grauzdētos zirņus un mandeles, dekorē ar timiāna zariņu.

Pērļu kuskuss ar garnelēm un čili 

Sastāvdaļas:

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Skatīt vairāk
  • 350 g garneļu;
  • 200 g kuskusa;
  • 30 g sviesta;
  • ½ granātābola;
  • ~ 300 ml burkānu sulas;
  • sula no ½ apelsīna;
  • 2 daiviņas ķiploku;
  • 2 ēdamkarotes medus;
  • nedaudz diļļu.

Pagatavošana

  • Katliņā uzvāra burkānu sulu, pievieno kuskusu. Katliņu noņem no uguns, ļaujot kuskusam uzbriest, ik pa laikam to apmaisot, lai nerastos kunkuļi. Pievieno sviestu un izmaisa. Ieteicamā attiecība kuskusam un šķidrumam ir 1:1, piemēram, 1 glāze kuskusa graudiņu un 1 glāze sulas.
  • Ietauko pannu ar olīveļļu vai sviestu, uzkarsē un viegli apcep ķiploka daiviņas, tad garneles. Kad garneles iegūst rozā krāsu (~ 2–3 minūtes), tām pievieno apelsīnu sulu un medu. Visu pakarsē. Pievieno svaigas sakapātas dilles, izmaisa.
  • Kuskusam pievieno granātābola sēkliņas un samaisa. To visvieglāk izdarīt, pārgriežot granātābolu uz pusēm un viegli uzsitot pa to ar karoti.
  • Kuskusu pasniedz porciju šķīvjos siltu, pārbērtu ar medus garnelēm.

 

0 komentāri
Kā atrast dāvanas, izvairoties no Ziemassvētku kņadas?

Kā atrast dāvanas, izvairoties no Ziemassvētku kņadas?

Ir pieņemts domāt, ka Ziemassvētku laikam ir jābūt mierīgākajam un klusākajam laikam gadā. Tomēr pirmssvētku periods parasti ir pilns ar steigu, simts darbiem, pirkumiem, rosīšanos virtuvē un nebeidzamiem sarakstiem. Kā iegādāties Ziemassvētku dāvanas, lai tas nepārvēršas galvassāpēs?

Preces vai dāvanu kartes – kura ir labākā dāvanu izvēle?

Preces vai dāvanu kartes - kura ir labākā dāvanu izvēle?

Dāvanas izvēlēties nekad nav vienkārši. Jo ļaunāk, ja tas ir kļuvis par pienākumu. Ziemassvētku laiks ir neizbēgams dāvināšanas (un arī saņemšanas) laiks, kas nozīmē – ir jāmeklē un jāpērk dāvanas! Tomēr, ja šis process kļūst par tukšu pienākumu, tas var sagādāt nevajadzīgu stresu un pat negatīvas emocijas. Katru gadu viens un tas pats… Ja tā ir noticis – šogad vajag censties paskatīties uz dāvanu meklēšanu un gatavošanu pavisam citā gaismā! Lasi tālāk un uzzini – kā!

Vēl par šo tēmu

Vēl šajā sadaļā

Laika ziņas