Šonedēļ noderēs! Karstā laika ēdienkartes “karaliene” – aukstā zupa. Trīs receptes

0 komentāri

Bieži vien karstā laikā ģimenē pat viens otram neuzdod jautājumus par to, ko ēdīsim pusdienās. Atbilde tāpat ir skaidra – auksto zupu. Tā lielākoties garšo visiem. Protams, mēdz būt iebildumi pret bietēm, vai tieši otrādi – pret balto zupu. Šodien piedāvājam tev trīs auksto zupu receptes.

Aukstā zupa ar dūmdesu

Sastāvdaļas:

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Skatīt vairāk

2 l kefīra;
250 g konservētu biešu;
trīs cieti vārītas olas;
divi lieli vārīti kartupeļi;
dūmdesa;
svaigs gurķis;
redīsi;
• dilles un lociņi;
• smaržīgie pipari!

Pagatavošana (laiks 20 min)
Sagriez kartupeļus nelielos kubiņos, arī olu, tikai ne pārāk smalki (vislabāk vienreiz ar olu griežamo!) Dūmdesu, gurķi un redīsus sagriez salmiņos. Lielā bļodā salikt kartupeļus, olas, gurķus, redīsus, dūmdesu, smalki sagrieztus lociņus un apliet ar paniņām vai kefīru. Samaisīt, un tad pakāpeniski pievienot konservētās bietes, maisīt, līdz krāsa paliek patīkami rozā. Pasniegt bļodiņā, uzkaisot dilles un smaržīgos piparus!
P.S. Dūmdesa piešķirs zupai pikantumu!!!

Ieskaties! Cik saisti un kārdinoši var tikt pasniegtas zupas.

FOTO:

 

Baltā aukstā zupa

Sastāvdaļas:

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Skatīt vairāk

1/2 garā gurķa;
buntīte lociņu;
buntīte diļļu;
2 cieti vārītas olas;
2 vidēja lieluma kartupeļi;
nedaudz skābeņu; 1 l kefīra.
Pagatavošana (laiks 50 min.)

Novāri kartupeļus ar mizu, novāri arī olas, atdzesē. Sagriez kartupeļus, olas, pievieno smalki sagrieztu gurķi, sakapātas skābenes, lokus un dilles. To visu kārtīgi samaisi, pievieno sāli pēc garšas, nobeigumā pārlej ar kefīru. (Kefīru var jaukt ar ūdeni, ja ir par treknu, vai pievienot krējumu, ja vēlies, lai zupa būtu nedaudz treknāka.) Pasniedz ar svaigu rupjmaizi!

Andalūzijas gaspačo

Gaspačo līdzinās biezai tomātu sulai.

Sastāvdaļas:

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Skatīt vairāk

1 kg ļoti gatavu tomātu;
100 g saziedējušas baltmaizes bez garozas;
30 ml ūdens,
1 zaļā paprika;
1 vidējs gurķis;
3 ķiploka daiviņas,
1 sīpolu, piparus,
4 ēd. k. labas olīveļļas,
2 ēd. k. vīna etiķa,
1 tējk. cukurs,
sāls pēc garšas.
Pagatavošana

Notīri tomātiem mizu, gurķim un paprikai izņem sēklas. Sīpolu sagriez 4 daļās, maizi izmērcē ūdenī. Tad visu ar blenderi vai virtuves kombainu samal vienmērīgā masā. Pasniedzot gaspačo, tam var pievienot smalki sagrieztus tomātus, gurķus, papriku vai sīpolu pēc izvēles. Garšīgi kopā ar sausiņiem.

0 komentāri
Ko Ziemassvētkos dāvināt bērniem, lai acīs starotu patiess prieks?

Ko Ziemassvētkos dāvināt bērniem, lai acīs starotu patiess prieks?

Ziemassvētki bērniem ir ļoti īpaši svētki – Ziemassvētku vecītis, eglīte, sniegs, piparkūkas, lampiņas, svecītes, dzejoļi un protams – dāvanas! Bez dāvanām bērnam, visticamāk, mūsdienās nav iedomājami Ziemassvētki, jo tieši tāpēc taču tiek rakstītas vēstules vīram uz Ziemeļpolu, lai izstāstītu savas kvēlākās vēlēšanās, ko svētkos gribētu saņemt šogad!

Vēl par šo tēmu

Vēl šajā sadaļā

Laika ziņas