Šobrīd dārzā valda Baltais dzidrais. Piecas vienkāršas un garšīgas ēdienu receptes no vasaras āboliem

0 komentāri

Klāt ir tas laiks, kad augļu dārzā pārliecinošu pirmo vietu sāk ieņemt āboli. Pirmais rudens tuvošanās vēstnesis ir vasaras ābols Baltais dzidrais. Turklāt, ja ir īsts ābolu gads (un tāds, izskatās, ka šogad ir), tad ābolu ir ĻOTI daudz. Vasaras ābolus nav iespējams saglabāt ilgi, tādēļ steidzami tie jāliek lietā.

Šobrīd ābeļdārzā zem Baltās dzidrās ābeles zāliens ir pils ar āboliem. Sākumā tie ir sīki, tādēļ vienkārši tāpat ēst ir apnicīgi. Tāpēc atsvaidzini atmiņā jau labi zināmās un uzzini dažas jaunas ēdienu receptes no dzidrajiem āboliem.

Klasika. Cepti āboli ar saldējumu

Nepieciešams:

āboli Baltie dzidrie;

sviests;

kanēlis;

cukurs;

baltais saldējums vai saldais krējums.

Pagatavošana

Veseliem āboliem izgriež serdi. Viducī ieliek sviesta piciņu un pārkaisa ar kanēli, kas sajaukts ar cukuru. Ābolus liek uz  pannas, kurā izklāts cepamais papīrs. Uzkarsētā krāsnī ( apm. 200 grādi) liek cepties ābolus, kamēr gatavi (aptuveni 20 min). Var ēst ar saldējumu vai ar saputotu saldo krējumu.

Ātri pagatavojams ābolu pīrāgs

Nepieciešams:

5 olas;
1 glāze cukura;
¾ glāzes miltu;
1 tējk. cepamā pulvera;
āboli;
sviests;
kanēlis;
50 g cukura;
200 g saldais krējums.

Pagatavošana
Nomizo un sagriež ābolus šķēlītēs vai daiviņās. Ābolus vajag tik daudz, lai nosegtu cepamās formas pamatni. Ieziež cepamo formu ar sviestu un izkārto ābolus. Pa virsu uzkaisa kanēli. Ja āboli skābi, tos pārkaisa ar 50 g cukura. Olas sakuļ ar cukuru un miltiem, kas sajaukti ar cepamo pulveri. Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem (aptuveni). Mīklu pārlej āboliem un formu liek cepties krāsnī 20-30 minūtes. Jāseko līdzi, lai nepiedeg. Var pasniegt karstu kopā ar putukrējumu.

Ēdienu variācijas, kurās ābolam ir galvenā loma, ir neizsmeļamas.

FOTO:

Vasaras ābolu “Baltais dzidrais” ievārījums

Nepieciešams:

āboli;

ievārījuma cukurs ”1+3”;

vaniļas pāksts.

Pagatavošana

Āboliem izņem serdes, sagriež gabaliņos, savāra biezeni, izdzen caur sietu. Pieliek  ievārījuma cukuru, vaniļas pākstiņu, un vāra  uz cukura paciņas noteikto laiku.

 

Ābolu ievārījums ar  citronu garšu

Nepieciešams:

Dzidrie āboli;

ievārījuma cukurs ”1+3”;

citrons.

Pagatavošana

Iegūst ābolu dzidro āboli biezeni (izņem serdes, savāra, izberž caur sietu). Pieliek sarīvētu citrona miziņu. Vāra ar ievārījuma cukuru “1+3” tik ilgi, cik norādīts uz cukura paciņas.

 

Balto dzidro ābolu ievārījums ar jāņogām

Nepieciešams:

Baltie dzidrie āboli;

jāņogas;

cukurs;

ūdens

Pagatavošana:

Ābolus nomazgā, izņem serdes un nemizotus sagriež gabaliņos. Nelielu daudzumu jāņogu (attiecība pret āboliem apm. 1 pret 4) kopā ar āboliem ieber katlā, kurā ir nedaudz ieliets ūdens. Visu vāra, kamēr āboli nedaudz izšķīst. Cukuru pievieno pēc garšas, pēc tam nedaudz pavāra. Ievārījumu sapilda burciņās un karsē 90 grādos 15 min. Katrā burciņā var ielikt kādu jāņogu ķekaru. Ievārījums skaists, garšīgs un tāds, ko var ēst daudz un vienu pašu.

0 komentāri
Kā atrast dāvanas, izvairoties no Ziemassvētku kņadas?

Kā atrast dāvanas, izvairoties no Ziemassvētku kņadas?

Ir pieņemts domāt, ka Ziemassvētku laikam ir jābūt mierīgākajam un klusākajam laikam gadā. Tomēr pirmssvētku periods parasti ir pilns ar steigu, simts darbiem, pirkumiem, rosīšanos virtuvē un nebeidzamiem sarakstiem. Kā iegādāties Ziemassvētku dāvanas, lai tas nepārvēršas galvassāpēs?

Preces vai dāvanu kartes – kura ir labākā dāvanu izvēle?

Preces vai dāvanu kartes - kura ir labākā dāvanu izvēle?

Dāvanas izvēlēties nekad nav vienkārši. Jo ļaunāk, ja tas ir kļuvis par pienākumu. Ziemassvētku laiks ir neizbēgams dāvināšanas (un arī saņemšanas) laiks, kas nozīmē – ir jāmeklē un jāpērk dāvanas! Tomēr, ja šis process kļūst par tukšu pienākumu, tas var sagādāt nevajadzīgu stresu un pat negatīvas emocijas. Katru gadu viens un tas pats… Ja tā ir noticis – šogad vajag censties paskatīties uz dāvanu meklēšanu un gatavošanu pavisam citā gaismā! Lasi tālāk un uzzini – kā!

Vēl šajā sadaļā

Laika ziņas