Šarmantā Tv dīva Elīna Doļģe atgriežas Tv3

0 komentāri

Svētdienas rītos Tv 3 ekrānos turpmāk varēsim vērot jaunu – mūsu vēderpriekiem veltītu raidījumu Ēdiena daba. Tā producente ir bijusī raidījumu Tautas balss un Vīrietis uz paklāja vadītāja, un TV3 kulinārijas šova Mūsdienu Latvijas garša producente Elīna Doļģe. Dienu pirms pirmizrādes Skaties.lv/Sievietei aicināja Elīnu uz nelielu interviju par dzīvi televīzijā un televīziju dzīvē.

Vai atceries savu pirmo startu televīzijā?

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Skatīt vairāk

Gadu šobrīd precīzi nevarēšu pateikt, tas bija diezgan sen. Šķiet, 2002. vai 2003.gads – raidījums SEMS, kurā guvu diezgan labu skola visai tālākajai pieredzei televīzijā. Esmu bijusi klāt arī ziņu kanāla TV24 pirmsākumiem, un tad nāca lielais izaicinājums vadīt LNT raidījumu Tautas balss. Vēlāk – TV3 Vīrietis uz paklāja.

Šis Tv3 būs jau tavs otrais producētais raidījums. Vai ir viegli no “kadra” aiziet “aiz kadra”?
Tas ir labi un forši. Tā labā lieta darbojoties aiz kadra, ka ir iespēja izpildīt to, ko nevarēju izdarīt, kad biju kadrā. Vadot raidījumu, visbiežāk ir samulsums, ka skatītāji raidījumu asociē galvenokārt ar tā ētera personībām – vadītājiem. Taču, es kā moderatore varu ietekmēt mazu daļu no visa, kas ir zem vārda ”raidījums”. To veido vesela komanda – gan saturu, gan noformējumu. Protams, raidījuma vadītājs ir ļoti nozīmīgs, bet producentam tas svars tomēr ir lielāks. Tādā ziņā tas ir izaicinājums – pāriet no kadra aizkadrā. Ne tikai varas vairāk, bet arī atbildības vairāk.

Kur tev labāk patīk?

Āķīgs jautājums. Tas ir atkarīgs no projekta, no komandas un līdzcilvēkiem. Gan kadrā, gan aizkadrā ir ļoti forši.

Bet no sievišķīgās puses – lielai daļai jaunu meiteņu noteikti dzīves sapnis ir būt televīzijas dīvai…

Iespējams, ka tajā ir savs šarms. Es ar labām atmiņām atceros to laiku, kad es vadīju raidījumus. Es ceru, ka mans pienesums arī skatītājiem bija noderīgs. Taču šobrīd es vēl vairāk piedomāju, lai mans darbs ir ar jēgu. Protams, tā ir bijis arī iepriekš, bet šobrīd es vēl dziļāk meklēju savas darbības pamatojumu. Tāpēc tagad nostājos kameras otrā pusē. Dzīvē vajag pārmaiņas. Ja visu laiku dari vienu un to pašu, kļūst neinteresanti, nav attīstības. Viss stāsts patiesībā ir par attīstību. Bet tas neizslēdz to, ka kadrā būšana man patīk un ir sirdī tuva.

FOTO. Elīna Doļģe “kadrā”un “aizkadrā”

Vai vari atsaukt atmiņā kādu situāciju, kad ēterā partneris tevi ir ”izglābis”, jo esi pateikusi kaut ko ne tā, kā paredzējis redaktors?

Šobrīd vienu konkrētu momentu nevaru atcerēties. Situācijas ir bijušas ļoti daudz, kad partneris izglābj, vei tieši otrādi, pašam negribot – iedzen stūrī. Lai arī tajā brīdī tā nešķiet, bet vēlāk tieši šīs epizodes atmiņās paliek kā visjaukākie momenti – kad gadās kāds misēklis, ko redz tikai paši un pārējā komanda, bet ir izdevies izkļūt no ”bedres” tā, ka skatītāji nemaz nemana.

Teici, ka tā ir vienkārši sakritība, ka esi pievērsusies ēšanas raidījumu producēšanai ( iepriekšējais TV3 Elīnas producētais raidījums bija Mūsdienu Latvijas garša). Tomēr – diendienā, saskaroties ar šo tematiku, vai arī tavi uzskati par ēdienu un ēšanas paradumiem ir mainījušies?

Darba ietekmē mani ēšanas paradumi ir mainījušies. Es esmu izdzīvojusi visus populāros periodus – gan svaigēšanu, gan gaļas neēšanu un atkal – gaļas ēšanu. Šobrīd ir skaidrs, ka man ir būtiski tas, ko es ēdu. Man ir svarīgi ēst svaigu, labu pārtiku. Es ticu tēzei, ka tas, ko mēs ēdam, ietekmē mūs pašus un mūsu dzīvi.

Tu iesaki visām izmēģināt visus šos tavus izietos periodus?

Nepateikšu neko jaunu – ir jāieklausās sevī. Lai arī bieži vien pakļaujamies dažādiem ārējiem impulsiem, bet ja mēs atrastu laiku un padomātu, kas nepieciešams tieši mums katrai individuāli, tad mēs noteikti atrastu atbildes. Ja šajā brīdī gribas neēst gaļu, tad to vajag darīt. Kaut arī citi to pieraksta modes lietai.

Raidījums Ēdiena daba. Vai varam to saukt par kulinārijas šovu?

Tas nav gluži  kulinārijas raidījums, kura beigās iegūstam tikai recepti. Raidījums ir par mūsu dzīves veidu – par bioloģisku pārtiku. Kā top tīra pārtika, kā tā izaug, kā to pārstrādā. Raidījumu vadīs šefpavārs Ingmārs Ladiga un kulinārijas blogere Krista Baumane. Ļoti interesants tandēms. Viņi abi spēj panākt, ka visu raidījumu caurstrāvo ļoti viegls un savdabīgs humors. Vadītāju duets katrā epizodē brauc uz kādu no Latvijas zemnieku saimniecībām. Tur viņi raudzīsies, kā top klasiski produkti – kā no rudziem top rudzu maize, kā no piena – kefīrs, kā izaug dzeltenā biete, un kā no dzeltenās bietes pagatavot marinētu bieti. Ingmārs tad šos katra raidījuma aktuālos produktus padarīs par vēl īpašākiem, izveidojot recepti un pagatavojot garšīgu ēdienu. Tā ir tāda darbošanās ap ēdienu, izzinot tā sastāvdaļu izcelsmi.

FOTO. Raidījuma Ēdiena daba prezentācijas pasākums

Vai jauno raidījumu pati sauc par atgriešanos televīzijā?

Tā gluži nav. Man ik pa brīdim bija kāds projekts, lai arī man nedaudz vairāk kā pirms gada piedzima meitiņa Karolīna. Tādēļ es negribu šo raidījumu saukt par atgriešanos, jo es neesmu nobriedusi tagad mesties līdz elkoņiem atkal darbos. Vēlos savu laiku nedaudz savādāk saplānot. Ļoti sievišķīgi, bet mana prioritāte ir manas meitiņas audzināšana. Tāpēc, ka es tikpat kā nekad pilnīgi mierīgi mājās neesmu sēdējusi, es šo laiku vēlos izbaudīt. Un īstenībā – novēlu to katrai jaunajai māmiņai!

0 komentāri
Kā atrast dāvanas, izvairoties no Ziemassvētku kņadas?

Kā atrast dāvanas, izvairoties no Ziemassvētku kņadas?

Ir pieņemts domāt, ka Ziemassvētku laikam ir jābūt mierīgākajam un klusākajam laikam gadā. Tomēr pirmssvētku periods parasti ir pilns ar steigu, simts darbiem, pirkumiem, rosīšanos virtuvē un nebeidzamiem sarakstiem. Kā iegādāties Ziemassvētku dāvanas, lai tas nepārvēršas galvassāpēs?

Vēl šajā sadaļā

Laika ziņas