Saldākai dzīvei – ābolu bezē kūka

0 komentāri

Lai arī rudens asociējas ar drēgnu laiku un nokritušām lapām, bez tā visa var atrast arī ko saldu mūsu garšas kārpiņu palutināšanai. Āboli! Kas gan cits, ja ne gardie rudens āboli ir vislabākie rudenīgiem desertiem? Piegalda.lv piedāvā ābolu bezē kūku, kuru tev noteikti vajadzētu izmēģināt!

Sastāvdaļas

Karamelizēto ābolu kārtai:

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Skatīt vairāk
  • 2,5 glāzes cukura (~ 500 g)
  • 2 ēdamkarotes medus
  • 0,5 glāzes ūdens (~ 150 ml)
  • 4 lieli vai 6 vidēji skābeni āboli
  • ½ laima

Krēma kārtai:

  • 4 olu dzeltenumi
  • 300 ml kondensētā piena ar cukuru
  • 500 ml pilnpiena (vēlams 3,5%)
  • 2 ēdamkarotes kukurūzas cietes (var aizstāt ar kartupeļu cieti)
  • 1 tējkarote sviesta
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta

Bezē virskārtai:

  • 4 olu baltumi
  • ½ laima miziņa
  • 8 ēdamkarotes cukura

Pagatavošana

  1. Cukuru ber uz sakarsētas pannas, pievieno siltu ūdeni.
  2. Pievieno medu un maisa, kamēr cukurs izkusis. Tad atstāj uz mērenas liesmas vārīties, palaikam apmaisot, kamēr veidojas bieza, zeltaini brūna karamele.
  3. Ābolus nomizo un sagriež paprāvos gabalos. Apslaka ar laima sulu, lai nesabrūnē.
  4. Kad karamele gatava, pannā ber ābolus un ar lāpstiņu apmaisa, lai visi ābolu gabaliņi ir nosegti. Pavāra vēl 5 minūtes, lai āboli paliek mīkstāki.
  5. Formu ieziež ar sviestu. Vispirms formā liek karamelizētos ābolus.
  6. Katliņā lej kondensēto pienu, pilnpienu, pievieno olu dzeltenumus.
  7. Pievieno kukurūzas cieti. Katliņu liek uz plīts un uz mērenas liesmas, nepārtraukti maisot, gatavo, kamēr krēms ir sabiezējis. Tas var aizņemt pat 30 minūtes.
  8. Kad krēms ir sabiezējis, katliņu noņem no liesmas un krēmā iemaisa vaniļas ekstraktu un sviesta piciņu. Krēmu pārlej pāri āboliem.
  9. Olu baltumiem pievieno šķipsniņu sāls un no ½ laima norīvētu miziņu. Sāk kult. Kad veidojas pirmās putas, pakāpeniski pievieno cukuru. Kuļ, kamēr putas ir stingras.
  10. Tad tās kā mākoņus pārklāj pāri krēmam un liek cepeškrāsnī.
  11. Cep 175 °C temperatūrā 15–20 minūtes, kamēr bezē cepure ir zeltaini brūna.
  12. Saldo var ēst gan siltu, gan arī aukstu. Tas nav tik stingrs, lai grieztu kā kūku, tādēļ to liek ar karoti deserta traukos.

Lai labi garšo!

Foto: rudens vēstnešu dažādās variācijas desertos

0 komentāri
Ko Ziemassvētkos dāvināt bērniem, lai acīs starotu patiess prieks?

Ko Ziemassvētkos dāvināt bērniem, lai acīs starotu patiess prieks?

Ziemassvētki bērniem ir ļoti īpaši svētki – Ziemassvētku vecītis, eglīte, sniegs, piparkūkas, lampiņas, svecītes, dzejoļi un protams – dāvanas! Bez dāvanām bērnam, visticamāk, mūsdienās nav iedomājami Ziemassvētki, jo tieši tāpēc taču tiek rakstītas vēstules vīram uz Ziemeļpolu, lai izstāstītu savas kvēlākās vēlēšanās, ko svētkos gribētu saņemt šogad!

Vēl šajā sadaļā

Laika ziņas