Rudens karaļa ķirbja biezzupa

1 komentārs

Kas gan cits, ja ne ķirbis visiem atgādina par rudens iestāšanos? Šī gardā biezzupa garšos pat tiem, kuriem ķirbis nekad nav garšojis. Pamēģini!

Sastāvdaļas

Zupai:

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Skatīt vairāk
  • 800 g ķirbja (tīrā veidā)
  • 6 vidēja izmēra burkāni
  • 1 sīpols
  • 200 g kausētā siera Dzintars
  • 1 kubiks sausā buljona
  • 600 g ūdens
  • 1 ēd. karote sviesta vai olīveļļas

Pasniegšanai:

  • ķirbju sēkliņas
  • grauzdiņi
  • skābais krējums

Pagatavošana

Dārzeņus notīra. Sīpolu sagriež mazos gabaliņos, bet burkānus sarīvē un ķirbi sagriež nelielos kubiciņos.

Lielā katlā izkausē sviestu. Tajā apcep sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi.

Katliņā pievieno burkānus, apcep.

Pievieno ķirbi, visu vēl apcep ~5 min.

Pielej ūdeni un pievieno buljona kubiciņu. Uz lēnas uguns sautē ~10 min.

Katliņu noņem no uguns, visu kārtīgi sablenderē.

Katliņu liek atpakaļ uz uguns un pievieno kausēto sieru. Zupu lēnām izmaisa, līdz siers pilnībā izkusis. Pēc garšas pievieno sāli. Uzvāra līdz pirmajam burbulim. Zupai jāievelkas 5 min.

Pasniedz ar grauzdiņiem un skābo krējumu, pārkaisa ar ķirbju sēkliņām.

Foto: ķirbju biezzupas dažādās variācijas

1 komentārs

TOP komentāri

  • Tince
    0

    Tince

    Kubiks vai kubiņš?

    09.10.2015 08:00

Kā atrast dāvanas, izvairoties no Ziemassvētku kņadas?

Kā atrast dāvanas, izvairoties no Ziemassvētku kņadas?

Ir pieņemts domāt, ka Ziemassvētku laikam ir jābūt mierīgākajam un klusākajam laikam gadā. Tomēr pirmssvētku periods parasti ir pilns ar steigu, simts darbiem, pirkumiem, rosīšanos virtuvē un nebeidzamiem sarakstiem. Kā iegādāties Ziemassvētku dāvanas, lai tas nepārvēršas galvassāpēs?

Vēl par šo tēmu

Vēl šajā sadaļā

Laika ziņas