Pannā cepts vistu aknu šašliks

0 komentāri

Ja esi ielūgusi uz pikniku draugus, bet laikapstākļi nav jūsu kompānijas sabiedrotie, tad Tev ir risinājums. Uzņem draugus savā viesistabā, bet šašliku pagatavo uz pannas. Pietiks, ja pāris stundas pirms pasākuma būsi sapratusi, ka tas ir jāpārceļ uz iekštelpām. Viesus varēsi pacienāt ar šašliku, kas iemarinējas ļoti ātri.

Uz pannas cepts vistu aknu šašliks

Sastāvdaļas

400 g vistu aknas
2–3 sīpoli
100 g speķa
2–3 ēdamkarotes majonēzes
100 g dabīgais jogurta
½ tējkarotes sāls
100 ml augu eļļas
maltie melnie pipari u.c. garšvielas pēc izvēles

Pagatavošana

Vistu aknas rūpīgi nomazgā, izgriez žulti, un, ja ir lielas, tad pārgriez uz pusēm.
Sīpolus notīra un sagriež 3–4 mm biezos gredzenos.
Aknas un sīpolus saliec traukā, pievieno sāli, garšvielas, visu sajauc.
Sajauc jogurtu ar majonēzi, pārlej pār aknām, sajauc un ieliec ledusskapī uz 1, 5–2 stundām.
Speķi sagriez mazos kubiciņos. Vari izvēlēties – svaigu vai žāvētu speķi –, kāds Tev labāk garšo.
Koka iesmus iemērc ūdenī uz 15 minūtēm. Pēc tam pamīšus uz tiem saver speķi, aknas un sīpolus.
Šašliku cep uzkarsētā eļļā. Sākumā uz lielas uguns, lai veidojas neliela brūna garoziņa, pēc tam liesmu nedaudz samazini. Turpini cept, iesmus visu laiku grozot.
5 minūtes pirms cepšanas baigām uzlej uz pannas 100 ml ūdens un uzliec vāku, lai šašliks nedaudz pasautējas.

0 komentāri
Ko Ziemassvētkos dāvināt bērniem, lai acīs starotu patiess prieks?

Ko Ziemassvētkos dāvināt bērniem, lai acīs starotu patiess prieks?

Ziemassvētki bērniem ir ļoti īpaši svētki – Ziemassvētku vecītis, eglīte, sniegs, piparkūkas, lampiņas, svecītes, dzejoļi un protams – dāvanas! Bez dāvanām bērnam, visticamāk, mūsdienās nav iedomājami Ziemassvētki, jo tieši tāpēc taču tiek rakstītas vēstules vīram uz Ziemeļpolu, lai izstāstītu savas kvēlākās vēlēšanās, ko svētkos gribētu saņemt šogad!

Vēl šajā sadaļā

Laika ziņas