Palutini sevi! Lielākais vasaras gardums – saldējums. Receptes un variācijas

0 komentāri

Katru dienu izmēģini citu saldējumu, lai zinātu, kāds tev iet pie sirds visvairāk. Iespējams, veikala ledusskapjos vienmēr meklē vienu un to pašu saldējumu. Ja vēlies saldējumu pasniegt mājās, tad tradicionāli – tu saldējumu izdekorē ar ogām, augļiem, cepumiem vai šokolādi. Varbūt izmēģini šodien kaut ko nebijušu. Skaties.lv/Sievietei piedāvā tev trīs dažādas saldējuma receptes.

Pašgatavots saldējums

Gatavošanas laiks 30 minūtes. Un vismaz 3 stundas jāparedz sasaldēšanai saldētavā.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Skatīt vairāk

Nepieciešams:

300 g melleņu;
130 g cukura;
½ citrona sula;
400 ml trekna piena;
200 g saldā krējuma;
6 olu dzeltenumi;
vēl nepieciešams plastmasas trauks, kurā masu sasaldēt.

Pagatavošana

1. Mellenes mazliet saspaida ar 1 ēdamk. cukura un citrona sulu.

2. Uzvāra pienu un krējumu kopā ar pusi no cukura. Atlikušo cukuru saputo ar olu dzeltenumiem, līdz masa kļūst gaiša un bieza. Lej uzvārtīto pienu olās, nepārtraukti maisot. Tad lej visu atpakaļ katliņā un uz lēnas uguns karsē, līdz masa viegli sabiezē. Nekādā gadījumā neuzvāra! Biezo mērci kārtīgi atdzesē.

3. Lej masu tam paredzētajā traukā un viegli iejauc tajā mellenes. Liek saldējumu vismaz uz 3 stundām saldētavā un ik pa 20-30 minūtēm to kārtīgi samaisa, lai neveidojas lieli ledus kristāli. Kad saldējums viscaur sacietējis, tas ir gatavs. Dekorēšanai pasniedzot var izmantot riekstus vai kausētu šokolādi.

4. Saldējumu var arī saliet tukšos jogurta trauciņos, iestiprināt tajos koka irbuli vai karoti un vienkārši sasaldēt. Kad saldējums sasalis, jogurta trauciņu ar šķērēm atgriež vaļā un noņem. Tādā gadījumā saldējums nebūs tik krēmīgs, toties ērti turams rokās.

 

Ķiršu un konjaka saldējums ar tumšo šokolādes glazūru

( vegāniem)

Izsmalcināts deserts ar Latvijas sīvo ķiršu skābumu un konjaka sildošo garšas toni, kuru papildina mājās gatavota tumšās šokolādes glazūra

Saldējumam nepieciešams:

2 -3 saldēti banāni;
1 pilna krūze skābo ķiršu bez kauliņiem;
3 ēdamk. konjaka.

Glazūrai:

3 -4 ēdamk. kokosriekstu eļļas
3 -4 ēdamk. strīķētas ēdamk. raw kakao pulvera

Pagatavošana

1.Pagatavo glazūru – izkausē kokosriekstu eļļu, pievieno kakao pulveri un maisa līdz visi kunkuļi izmaisījušies un glazūra ir viendabīga
2. Pagatavo saldējumu – banānus ar ķiršiem sablendē lielas jaudas blenderī, pakāpeniski pievienojot konjaku pēc garšas.
3.Saldējumu pasniedz nekavējoties, pārlietu ar šokolādes glazūru.

Saldējums ir biezs un krēmīgs, taču salīdzinoši ātri kūst. Uzlejot šokolādes glazūru drīz pēc saldējuma iecelšanas trauciņā, tā sacietēs un veidos glazūru, gluži tādu, kādu varam ieraudzīt veikalā pirktam saldējumam.
Aplūkojot foto, siekalas saskrien mutē. Tev ne?

Foto

 

 

Augļu saldējums

Nepieciešams:

500 g bumbieru;
500 g persiku;
300 g aplesīnu vai mandarīnu;
1 l baltā saldējuma.

Pagatavošana:

Persikus un bumbierus nomazgā, nomizo un sagriež vidēji lielos gabalos. Augļus sasmalcina blenderī. Pievieno kubos sagrieztu saldējumu un visu sakuļ viendabīgā masā. Salej nelielos trauciņos un uz 1 stundu ieliek saldētavā. Pasniedz rotātus ar mandarīnu daiviņām.

0 komentāri
Ko Ziemassvētkos dāvināt bērniem, lai acīs starotu patiess prieks?

Ko Ziemassvētkos dāvināt bērniem, lai acīs starotu patiess prieks?

Ziemassvētki bērniem ir ļoti īpaši svētki – Ziemassvētku vecītis, eglīte, sniegs, piparkūkas, lampiņas, svecītes, dzejoļi un protams – dāvanas! Bez dāvanām bērnam, visticamāk, mūsdienās nav iedomājami Ziemassvētki, jo tieši tāpēc taču tiek rakstītas vēstules vīram uz Ziemeļpolu, lai izstāstītu savas kvēlākās vēlēšanās, ko svētkos gribētu saņemt šogad!

Vēl šajā sadaļā

Laika ziņas