Noderēs! Šefpavārs piedāvā interesantu, oriģinālu gavēņa recepti

1 komentārs

Šodien sākas Lielais gavēnis. Katrs, kurš to ievēro, izvēlas, no kā atteikties. Visbiežāk – gaļa, alkohols, šokolāde, citi saldumi. Lai gavēšana nepārvērstos par murgu, ir svarīgi no “atļautajiem”produktiem, gatavot pēc iespējas dažādākas un interesantākas receptes. Šodien raidījums Bez Tabu tevi iepazīstina ar kādu gavēņa laikam piemērotu ēdiena recepti

Raidījuma Bez Tabu korespondentei Agnesei Drunkai ir atklājums, ka Lielais gavēnis ir pamatīgs izaicinājums ne tikai kristīgajai pasaulei, bet arī pavāriem .

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Skatīt vairāk

Pavārs Artūrs Taškāns:

Posmā, kad nav gavēņa, pavāri iestrādājas ar tiem produktiem, kas ir aktuāli, sekojot līdzi sezonām. Izmantojam gaļas, sierus, olu produktus, piena produktus. Gavēnis ir tas laiks, kad ir jāatsakās no šiem produktiem.

Bez Tabu nelielā meistarklasē iemācās pagatavot keila salātu pesto, ko pasniegt ar gī sviestā tvaicētiem burkāniem.

Sastāvdaļas:

  • keils – lapu kāposts;
  • dateles;
  • pētersīļi;
  • rukola;
  • ciedru rieksti;
  • ķiploks;
  • sāls;
  • pipari;
  • eļļa.

Pagatavošana

Salātus, pētersīļus un rukolu  nomazgā, tvaicē. Kad zaļumi ir notvaicēti, lai nezaudētu zaļo krāsu, tos ieliek ledus ūdenī un  nosusina. Pēc tam sablendē un sablendē kopā ar ciedru riekstiem, ķiploku, pipariem un eļļu. Gatavajam pesto pievieno sīkos gabaliņos sagrieztas dateles, kas piešķirs ēdienam savdabīgu garšu.

Pēc tam uz šķīvja servē tvaicētus burkānus, klāt pievienojot salātu lapas un iepriekš sagatavotas piedevas, un rezultātā top gavēņa salāti šefpavāra Taškāna gaumē.

Foto

Kamēr top savdabīgais pesto, pie pavāra jau sanākuši citi mācīties gribētāji, kuri atklāj, savu gavēņa laika izaicinājumu.

Inga: Jebkuram ir izaicinājums saprast, kas tas ir – pareizi ēst, kā tas atspoguļojas uz mani, apkārtējo vidi”

Zane: ”Tas ir izaicinājums. Manuprāt, tas ir ar jebkādiem uztura ievērošanas principiem. Ja ir no kaut kā jāatsakās, tad par to vien ir visu laiku jādomā. Tas arī ir tas izaicinājums – prātam.”

Dagnija: ”Pēdējos gados cenšamies ievērot gavēni. Varbūt ne tik ļoti ortodoksālu, bet izslēgt gaļu, saldumus, alkoholu. Lietas, kas parasti ir vājie punkti. ”

Meistarklases dalībniece Līga Andžāne  domā, ka šis laiks, kad daudzi mēģina ierobežot sevi cēlāku mērķu vārdā, lai justos labi fiziski un garīgi, ir laba iespēja mēģināt izskaust kādu netikumu.

Savukārt Laura Grēviņa iesaka: ”Ja cilvēks nevēlas ievērot gavēni, atteikties no gaļas vai piena produktiem,  tad vidējam latvietim izaicinājums būtu mazāk izmest pārtiku un mazāk to iegādāties. ”

Video

1 komentārs

TOP komentāri

Kā atrast dāvanas, izvairoties no Ziemassvētku kņadas?

Kā atrast dāvanas, izvairoties no Ziemassvētku kņadas?

Ir pieņemts domāt, ka Ziemassvētku laikam ir jābūt mierīgākajam un klusākajam laikam gadā. Tomēr pirmssvētku periods parasti ir pilns ar steigu, simts darbiem, pirkumiem, rosīšanos virtuvē un nebeidzamiem sarakstiem. Kā iegādāties Ziemassvētku dāvanas, lai tas nepārvēršas galvassāpēs?

Preces vai dāvanu kartes – kura ir labākā dāvanu izvēle?

Preces vai dāvanu kartes - kura ir labākā dāvanu izvēle?

Dāvanas izvēlēties nekad nav vienkārši. Jo ļaunāk, ja tas ir kļuvis par pienākumu. Ziemassvētku laiks ir neizbēgams dāvināšanas (un arī saņemšanas) laiks, kas nozīmē – ir jāmeklē un jāpērk dāvanas! Tomēr, ja šis process kļūst par tukšu pienākumu, tas var sagādāt nevajadzīgu stresu un pat negatīvas emocijas. Katru gadu viens un tas pats… Ja tā ir noticis – šogad vajag censties paskatīties uz dāvanu meklēšanu un gatavošanu pavisam citā gaismā! Lasi tālāk un uzzini – kā!

Vēl par šo tēmu

Vēl šajā sadaļā

Laika ziņas