Laiks garšīgai svētdienas maltītei. Steiks ar krāsnī ceptu kartupeli

0 komentāri

Klāt ir svētdiena un raidījums Ēdiena daba ar saviem atraktīvajiem vadītājiem Ingmāru Ladigu un Kristu Baumani. Šodien abi piedāvā tev izmēģināt pagatavot īsti svētdienīgu ēdienu – liellopa gaļas steiku ar krāsnī ceptu kartupeli. 

Ingmārs un Krista Baumane allaž kopīgi rada receptes no bioloģiskajiem produktiem. Šoreiz steiks gatavots no Hailandera šķirnes liellopa.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Skatīt vairāk

 Sastāvdaļas:

  • 1kg Hailandera steika gaļa;
  • 60gr augu eļļa;
  • 100gr buljons;
  • 100gr saldais krējums;
  • 2 cepeša kartupeļi;
  • 120 gr fetas siers;
  • 120gr krējums;
  • 40gr lociņi;
  • 50gr parmesan tipa cietais siers;
  • 50gr olīveļļa.

Pagatvošana

Steiga gaļu sadala porcijās, steika šķēlei jābūt aptuveni 2 pirkstu platumā. Svarīgi gaļu negatavot uzreiz pēc izņemšanas no ledusskapja, gaļai jābūt istabas temperatūrā.  Gaļu iemasē ar augu eļļu.

Kad gaļa ”sasilusi”, to liek uz pannas un apcep no abām pusēm (aptuveni 7 minūtes). Tad gaļu pārliec citā sasildītā traukā un apsedz ar vāku, lai gaļa nezaudē siltumu, un atstāj nostāvēties.Pēc laika vēlreiz gaļu liek uz pannas un minimāli apcep no abām pusēm, līdz sasniegts vēlamais izcepums (asiņainam steikam gaļas vidējā temperatūra 52-55 c, vidēji ceptam 60-65c, labi ceptam 71-75c ). Gaļu noņem no pannas un vēlreiz liek siltā vietā. Tikmēr gaļas sulu, kas savākusies pannā, uzvāra, pievieno saldo krējumu un savāra līdz mērces konsistencei, tad pievieno nedaudz buljona.

FOTO. Kā top steiks

Lielo cepeša kartupeli iebaksta ar iesmu, lai kartupelim cepoties izietu tvaiks un kartupelis nesaplīstu. Kartupeli liek cepties cepeškrāsnī 180 c temperatūrā un cep aptuveni stundu, līdz viducis ir mīksts. Kartupeli pārgriež uz pusēm, izgrebj. Iegūto masu sajauc ar fetas sieru, krējumu, lociņiem un pievieno garšvielas. Sagatavoto masu pilda atpakaļ kartupeļa mizā, pārber ar cieto sietu un pārlej ar olīveļļu. Liek krāsnī nedaudz pacept.

Uz šķīvja servē steiku, kartupeli un mērci.

Skaties video:

0 komentāri
Ko Ziemassvētkos dāvināt bērniem, lai acīs starotu patiess prieks?

Ko Ziemassvētkos dāvināt bērniem, lai acīs starotu patiess prieks?

Ziemassvētki bērniem ir ļoti īpaši svētki – Ziemassvētku vecītis, eglīte, sniegs, piparkūkas, lampiņas, svecītes, dzejoļi un protams – dāvanas! Bez dāvanām bērnam, visticamāk, mūsdienās nav iedomājami Ziemassvētki, jo tieši tāpēc taču tiek rakstītas vēstules vīram uz Ziemeļpolu, lai izstāstītu savas kvēlākās vēlēšanās, ko svētkos gribētu saņemt šogad!

Vēl par šo tēmu

Vēl šajā sadaļā

Laika ziņas