Vēlies ēst vakariņas? Receptes ēdieniem, ko visa ģimene droši var baudīt pēc sešiem vakarā

0 komentāri

Kurš gan nezina spārnoto teicienu, ka vakariņas jāatdod ienaidniekam, tomēr grūti atrast kādu, kas ar mīļu prātu un vieglu roku to izdarītu. Kaut vai tādēļ, ka vakara maltītes nenozīmē tikai ēšanu vien, bet gan arī iespēju reizi dienā sapulcināt visu ģimeni. Lai tu būtu mierīga, ka šīs jaukās kopīgās ēdienreizes neliks augt tavas ģimenes locekļu liekajam svaram, centies gatavot vienlaikus gan garšīgu, gan veselīgu maltīti, ko droši varētu celt galdā pēc pulksten sešiem vakarā. 

Pirmdiena – 305 kalorijas. Ķirbju pankūkas

Visas receptes paredzētas 4 porcijām

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Skatīt vairāk

Sastāvdaļas:  

  • 200 gramu attīrīta ķirbju;
  • 1 glāze miltu;
  • 1 ēdamkarote cukura; 4 ēdamkarotes augu eļļas

Pagatavošana

Ķirbi sagriez šķēlēs un liec vārīt jau karstā ūdenī, kamēr  gatavs. Vārīto ķirbi izdzen caur sietu, pievieno cukuru, miltus un sajauc visu, līdz masa kļūst viendabīga. Iegūto mīklu izrullē un sagriez 20 vienādās šķēlītēs. Izveido no tiem vienādas formas pankūkas. Cep pankūkas karstā eļļā, kamēr tās kļūst zeltaini brūnas. Kā piedevas uzvāri ziedkāpostus. Pankūku mērci pagatavo no medus (ne vairāk kā 3 ēdamkarotes) un tases svaigi uzlietas tējas (bez aromatizētājiem un  piedevām).

 

Otrdiena – 380 kalorijas. Lasis ķīniešu gaumē

Foto: AĢENTŪRA/SCANPIX

Foto: AĢENTŪRA/SCANPIX

Lai uzņemtu nepieciešamo dienas aminoskābju omega-3 devu, pagatavo lasi ķīniešu gaumē. Vispirms divām ēdamkarotēm sojas mērces pievieno glāzi ananasu sulas, trīs ēdamkarotes sausā baltvīna, divas ēdamkarotes cukura. Iegūto maisījumu uzvāri. Lasi (800 g) sagriez strēmelēs, pārkaisi ar pipariem, pārlej ar mērci un ieliec ledusskapī uz 30 minūtēm. Tad liec uz ietaukotas pannas un cep cepeškrāsnī.  Kā piedevas šim ēdienam der rīsi. Dzēriens – zaļā tēja.

Trešdiena – 340 kalorijas. Vista saldskābā mērcē

Trešdienā jeb mazajā piektdienā cel galdā vienkāršas, bet ļoti gardas vakariņas. Sagriez vistas fileju mazos gabaliņos un iemarinē to uz 10 minūtēm saldskābajā mērcē, ko var iegādāties jebkurā veikalā. Pēc tam apcep vistu pannā aptuveni 3 minūtes. Vistai klāt derēs svaigu dārzeņu salāti: tomāti, gurķi, redīsi, paprika. Salātiem pievieno citronu sulu. Ja negaršo salāti bez mērces, tad pievieno olīveļļu. Šajās vakariņās dzērieni – ābolu, mandarīnu vai apelsīnu sula.

Ceturtdiena – 330 kalorijas. Biezpiena deserts

Foto: AĢENTŪRA/SCANPIX

Foto: AĢENTŪRA/SCANPIX

Biezpiena deserts ar ogu mērci iepriecinās visu ģimeni. Vieglas  vakariņas var būt arī saldas! Papildus biezpienam būs nepieciešams mango, persiki, apelsīnu liķieris, zemenes (augļi, ogas  dažādas variācijas). Vispirms sajauc 600 gramus biezpiena ar 2 ēdamkarotēm medus. Iegūto masu ieliec ledusskapī. Nomizo un samīci mango, vai jebkuru citu saldo augli. Persiku applaucē, noņem miziņu un izņem sēklas. Zemenes nomazgā. Gatavos augļus un ogas sajauc ar 3 ēdamkarotēm pūdercukura un 2 ēdamkarotēm liķiera.

Piektdiena – 170 kalorijas. Dārzeņu sautējums

Foto: AĢENTŪRA/SCANPIX

Foto: AĢENTŪRA/SCANPIX

Piektdien tavu ģimeni vakariņās sagaida dārzeņi, no kuriem pagatavosi sautējumu. Vāri ziedkāpostus, ½ glāzi  zirņu, ½ glāzi pupiņas. Sagriez kubiciņos cukini, baklažānus 2-3 saldos piparus, 2 sīpolus. Sagrieztos dārzeņus liec katliņā, pievieno divas šķēles tomātu (iepriekš noņem mizu tos applaucējot ar verdošu ūdeni). Pieliec sāli,  lauru lapu, melnos piparus, piparmētru lapiņas un vāri 15-20 minūtes. 2-3 minūtes līdz vārīšanās beigām pievieno sautējumam 4 ķiploka daiviņas.

Sestdiena – 350 kalorijas. Gaļas veltnīši

Nedēļas nogalē ir daudz vairāk brīva laika, tāpēc vari pagatavot ēdienu, kas prasa vairāk laika. Vakariņas īstiem gardēžiem – gaļas veltnīši. Notīri divus bumbierus, sagriez tos četrās daļās. Apkaisi ar parmezāna sieru, maltu muskatriekstu, sāli un atstāj, lai ievelkas 10 -15 minūtes. 600 gramu liellopu gaļas, sagriez astoņās šķēlītēs un izklapē. Liec uz katras gaļas šķēles bumbiera šķēli un satin veltnītī, apsien un apsāli. Apviļā miltos un cep sviesta un olīveļļas (50 grami un 2 ēdamkarotes )maisījumā, līdz veltnīši kļūst  zeltaini brūni. Tad aplaisti veltnīšus ar glāzi baltvīna un ļauj kādu brīdi pastāvēt pēc tam pievieno 2 ēdamkarotes brendija. Uzliec pannai vāku un sautē tos 10 minūtes. Šo ēdienu vari baudīt kopā ar vīnu vai tēju.

Svētdiena – 360 kalorijas. Pildīti pipari

Svētdienas vakariņās  pildīti pipari ar biezpienu. Četras paprikas, 400 g biezpiena, sīpoli, 2 ēdamkarotes sasmalcinātas dilles. Piparam nogriez augšējo daļu kā vāciņu un izņem sēklas. Biezpienu sajauc ar smalki sagrieztu sīpolu un zaļumiem. Piepildi piparus ar biezpiena masu un ieliec ledusskapī. Pēc tam sagriez gredzenos.

Foto

Šie ir tikai daži varianti no ēdieniem, ko var pagatavot vieglām vakariņām. Nedaudz radošas atjautības un, rūpīgi skaitot kalorijas, varēsi izveidot garšīgus un veselībai, un figūrai nekaitīgus ēdienus visai ģimenei. Lai veicas!

0 komentāri
Kā atrast dāvanas, izvairoties no Ziemassvētku kņadas?

Kā atrast dāvanas, izvairoties no Ziemassvētku kņadas?

Ir pieņemts domāt, ka Ziemassvētku laikam ir jābūt mierīgākajam un klusākajam laikam gadā. Tomēr pirmssvētku periods parasti ir pilns ar steigu, simts darbiem, pirkumiem, rosīšanos virtuvē un nebeidzamiem sarakstiem. Kā iegādāties Ziemassvētku dāvanas, lai tas nepārvēršas galvassāpēs?

Vēl par šo tēmu

Vēl šajā sadaļā

Laika ziņas