Kabaču un apelsīnu džems. Ēdīs pat bērni

0 komentāri

Viens no pamatnosacījumiem, gatavojot dažādus krājumus ziemai, lai recepte un pagatavošanas process būtu vienkāršs. Šefpavārs Jānis, kuram ievārījumu un konservu gatavošana ir hobijs, Bez Tabu pagrabam gatavo kabaču un apelsīnu džemu.

Kad Jānis pirmo reizi nogaršojis šo džemu, nav varējis atšifrēt, kādas ir tā sastāvdaļas. Nenosakāmās garšas dēļ šo džemu labprāt ēd arī bērni, kuri citādi, izdzirdot vārdu ”kabacis”, noteikti atteiktos to nogaršot. Kad kabaču laiks ir beidzies, gatavojot džemu, tos var aizstāt arī ar ķirbi.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Skatīt vairāk

Kabaču – apelsīnu džems

Nepieciešams:
2 kg kabaču;
1 kg apelsīnu;
1 kg ievārījuma cukura;
Citrons, kanēlis, krustnagliņas, ingvers.

Skaties foto:

Pagatavošana

Kabačus nomizo, sarīvē un liek vārīties nelielā karstā ūdens daudzumā aptuveni 15 minūtes. Tad pievieno nomizotus un sagrieztus apelsīnus un vāra 30 minūtes. Vārīšanās laikā pievieno garšvielas, sarīvētu citrona miziņu un cukuru. Visu sablendē. Karstu lej burkās.

Skaties video:

0 komentāri
Ko Ziemassvētkos dāvināt bērniem, lai acīs starotu patiess prieks?

Ko Ziemassvētkos dāvināt bērniem, lai acīs starotu patiess prieks?

Ziemassvētki bērniem ir ļoti īpaši svētki – Ziemassvētku vecītis, eglīte, sniegs, piparkūkas, lampiņas, svecītes, dzejoļi un protams – dāvanas! Bez dāvanām bērnam, visticamāk, mūsdienās nav iedomājami Ziemassvētki, jo tieši tāpēc taču tiek rakstītas vēstules vīram uz Ziemeļpolu, lai izstāstītu savas kvēlākās vēlēšanās, ko svētkos gribētu saņemt šogad!

Vēl par šo tēmu

Vēl šajā sadaļā

Laika ziņas