Izvēlies! Piektdienas vakariņām trīs veidu kotletes

2 komentāri

Ja tavā ģimenē, tāpat kā daudzās citās, viens no iecienītākajiem ēdieniem ir kotletes, tad droši vien zini, ka ik pa dienām desmit cept un ēst vienas un tās pašas kotletes ir apnicis. Nebūt nenoliedzot, ka tava īpašā kotlešu recepte ir visgaršīgākā, piedāvājam tev trīs dažādu veidu kotlešu receptes, ar ko varēsi bagātināt savas ģimenes ēdienkarti.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Skatīt vairāk

Vistas filejas kotletes

Sastāvdaļas:

  • 2 vidēja lieluma vistas filejas;
  • 100 g kefīra;
  • 100 g siera;
  • 2-3 ēdamk. kartupeļu miltu;
  • 1 neliels sīpols;
  • buntīte zaļumu (dilles, pētersīļi);
  • sāls, citas garšvielas pēc izvēles;
  • eļļa cepšanai.

Pagatavošana

Fileju sagriez mazos gabaliņos. Sieru sagriez tāda paša izmēra gabaliņos vai nedaudz mazākos. Sagriez smalki sīpolu. Pievieno kefīru, kartupeļu miltus un garšvielas. Sāli šoreiz var likt mazāk, nekā esi pieradusi, jo sāls jau ir sierā. Visas sastāvdaļas samaisi kotlešu masā un pievieno sīki sakapātu zaļumus. Cep uz vidēji lielas uguns

Omes gatavotās kotletes

Sastāvdaļas:

  • 500-600 g maltās gaļas (liellopa gaļa+cūkgaļa);
  • 1 sīpols;
  • ola;
  • 100–150 g baltmaizes (bez garoziņas)
  • 150 ml piena;
  • 5-7 ēdamkarotes miltu;
  • 2-3 ēdamk. saldkrējuma sviesta;
  • 2-3 ēdamk. augu eļļas;
  • sāls;
  • svaigi malti pipari.

Pagatavošana

Baltmaizi sagriež prāvos gabaliņos, liek bļodiņā un pārlej ar pienu. Sīpolu notīra un sasmalcina. Pannā sasilda sviestu kopā ar eļļu, liek tajā sīpolus, pievieno nedaudz sāls un apcep. Sīpolus cep, līdz tie kļūst mīksti, uz vidējas vai mazas uguns, laiku pa laikam apmaisot. Olas baltumu atdala no dzeltenuma. Citā bļodiņā ieliek malto gaļu. Pievieno izmērcēto (nospiestu) baltmaizi, ceptos sīpolus (kopā ar eļļu, kurā tie cepās), olas dzeltenumu, sāli un svaigi samaltus piparus. Masu kārtīgi izmaisa ar rokām un padauza, metot bļodiņā. No iegūtās maltās gaļas masas izveido kotletes un apvārta miltos vai rīvmaizē. Pannā sakarsē saldkrējuma sviestu kopā ar eļļu. Kotletes (pirms tam notraucot liekos miltus, lai nepiedegtu) liek pannā un cep, līdz tās kļūst viegli brūnas. Ielej pannā ar kotletēm nedaudz ūdens un sautē līdz gatavībai zem vāka.

FOTO. Arī ikdienišķo kotleti var pasniegt “ar glanci”

Mājās ceptas kotletes ar rīsiem

Sastāvdaļas

  • 500 g maltas gaļas;
  • 80 g rīsu;
  •  ¼ kāpostgalvas;
  •  2 burkāni, 2 ķiploku daiviņas.

Mērcei:

  • 150 g skābā krējuma;
  • 150 g tomātu mērces;
  • 3 ēdamkarotes cukura;
  • 50 ml ūdens;
  • sāls un malti melnie pipari.

Pagatavošana

Sīpolus smalki sagriež, rīsus novāra pusgatavus. Kāpostgalvu sakapā mazos gabaliņos, burkānus sarīvē. Ķiploku daiviņas izspiež caur spiedi. Visu samaisa viendabīgā masā un veido bumbiņas. Pagatavo mērci, sajaucot skābo krējumu ar tomātu mērci un pievienojot ūdeni, cukuru, sāli, maltus melnos piparus. Mērci ielej cepamajā formā, kārto tajā kotlešu bumbiņas un cep +180 grādos aptuveni 40 minūtes.

2 komentāri

TOP komentāri

  • haralds elceris
    +1

    haralds elceris

    triju veidu kotletes. bet labi, ka ne trīsu veidu kotletes!

    20.11.2015 13:56

  • ES
    0

    ES

    Harald, atkārto latviešu valodas gramatiku!

    20.11.2015 15:24

Ko Ziemassvētkos dāvināt bērniem, lai acīs starotu patiess prieks?

Ko Ziemassvētkos dāvināt bērniem, lai acīs starotu patiess prieks?

Ziemassvētki bērniem ir ļoti īpaši svētki – Ziemassvētku vecītis, eglīte, sniegs, piparkūkas, lampiņas, svecītes, dzejoļi un protams – dāvanas! Bez dāvanām bērnam, visticamāk, mūsdienās nav iedomājami Ziemassvētki, jo tieši tāpēc taču tiek rakstītas vēstules vīram uz Ziemeļpolu, lai izstāstītu savas kvēlākās vēlēšanās, ko svētkos gribētu saņemt šogad!

Vēl par šo tēmu

Vēl šajā sadaļā

Laika ziņas