Garšīgi! Piena un mandeļu pudiņš ar mīkstinātu sukāžu juku un piena ievārījumu

0 komentāri

Raidījuma Ēdiena daba trešajā epizodē kopā ar tā vadītājiem Ingmāru un Kristu uzzinājām, kā tikt pie bioloģiska piena, kā top kefīrs. Turklāt kā jau katrā raidījuma Ēdiena daba sērijā Ingmārs ar Kristas palīdzību rada jaunu un nebijušu ēdiena recepti, kas top no nule kā iepazītajiem produktiem.

Tagad iepazīsties ar recepti, kura nebija iekļauta raidījumā. Galu galā, kurš ir teicis, ka saldo ēdienu drīksti pagatavot ģimenei tikai nedēļas nogalēs? Arī pirmdienas vakariņās tava ģimene ir pelnījusi desertu.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Skatīt vairāk

Piena un mandeļu pudiņš ar mīkstinātu sukāžu juku un piena ievārījumu

Sastāvdaļas

Pudiņam:
  • 250 g nolobītu mandeļu;
  • 625 ml piena;
  • 125 ml saldā krējuma;
  • 150 g cukura;
  • 5 plāksnes želatīna;
  • 1 vaniļas pogaļa;
  • 100 g sukādes (dzērveņu, rabarberu, cidoniju);
  • 200 ml apelsīnu sulas (vai kāda cita skābā sula).
Piena ievārījumam:
  • 1 l piena;
  • 500 g cukura

FOTO. Krista un Ingmārs gatavo saldo ēdienu

Pagatavošana

Ja mandeles ir nelobītas, tās liek vārošā ūdenī un vāra, līdz miziņa lobās nost. Nolobītās mandeles liek blenderī un smalcina, līdz veidojas viendabīga masa. Pamazām kuļot, lej klāt 500 ml pienu.
Kad sastāvdaļas sakūlušās, lej katliņā, pievieno vaniļas pogaļu un lēnām silda 5 minūtes, lai piens bagātinātos ar mandeļu garšu. Caur marli izkāš pienu, lai atbrīvotos no mandeļu drupačām. Marli kārtīgi izspiež.
Atlikušo pienu sajauc ar saldo krējumu. Pievieno izmērcētas želatīna plāksnes. Lej katliņā un silda, līdz želatīns izkusīs. Uzsildīto masu pielej mandeļu pienam, pieliek cukuru un 2 minūtes silda, bet nevāra. Sagatavoto masu lej formiņās un atstāj ledusskapī, lai sastingst. Sukādes pārlej ar apelsīnu sulu un atstāj uz laiku, lai kļūst mīkstākas.
Piena ievārījumam ņem lielāku katlu (vēlams ar biezu pamatni), sajauc pienu ar cukuru un strauji uzvāra, tad samazina karstumu un vāra apmēram 3 stundas, lai veidotos bieza masa.
Mandeļu piena pudiņu izņem no formas, virsū liek sukāžu jukas un pārlej ar piena ievārījuma mērci. Vasaras sezonā var pasniegt papildinātu ar svaigām ogām.

Skaties video:

0 komentāri
Ko Ziemassvētkos dāvināt bērniem, lai acīs starotu patiess prieks?

Ko Ziemassvētkos dāvināt bērniem, lai acīs starotu patiess prieks? 1

Ziemassvētki bērniem ir ļoti īpaši svētki – Ziemassvētku vecītis, eglīte, sniegs, piparkūkas, lampiņas, svecītes, dzejoļi un protams – dāvanas! Bez dāvanām bērnam, visticamāk, mūsdienās nav iedomājami Ziemassvētki, jo tieši tāpēc taču tiek rakstītas vēstules vīram uz Ziemeļpolu, lai izstāstītu savas kvēlākās vēlēšanās, ko svētkos gribētu saņemt šogad!

Vēl par šo tēmu

Vēl šajā sadaļā

Laika ziņas