Garšīgi! Pagatavo ķiploku grauzdiņus pati

0 komentāri

Šajā laikā uzdevums nr 1 ir nosargāt savu veselību un nepadoties rudens vīrusiem. Tādēļ viens no produktiem, ko jāiekļauj pēc iespējas biežāk savā ēdienkartē, ir ķiploki. Daudziem ieēst maizi ar svaigu ķiploku nozīmē milzīgu pārbaudījumu. Taču ļoti liela daļa ēdāju ar sajūsmu notiesā ķiploku grauzdiņus, kas tagad – vīrusu laikā, ir ne tikai garšīgi, bet arī veselīgi.

Ja veikalā iegādātie ķiploku grauzdiņi tev jau apnikuši, vai arī grauzdiņi tev neiet pie sirds, jo nepatīk, ka tie ir cieti, ielūkojies šajās – ķiploku grauzdiņu un ķiploku maizes receptēs.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Skatīt vairāk

Klasiskie ķiploku grauzdiņi

Sastāvdaļas:

  •  1 kukulis ”ķieģelīša”;
  •  4 daiviņas ķiploka – labāk lielāka izmēra;
  •  eļļa;
  • ”Vegeta”

Pagatavošana

Notīrīt ķiplokus. Maizes šķēles sagriez 4 daļās. Pannā sakarsē lielu daudzumu eļļas. Sakarsētā eļļā liek cepties maizes kvadrātiņus, līdz tie viegli apcepušies no vienas puses. Tad apgriež otrādi un apcep arī no otras puses. Grauzdiņu noņem no pannas, notecinot lieko eļļu un liek bļodā. Tiem pārkaisa labi daudz Vegetas vai kādu citu universālo garšvielu. Bļodai uzliek šķīvi, tā, lai trauks ir pilnībā noslēgts. Ar rokām pieturot šķīvi, bļodu sakrata, lai garšvielas vienmērīgi izjauktos pa grauzdiņiem. Pa vienam ņem grauzdiņu un kamēr tas karsts, no abām pusēm veikli ierīvē ar ķiploku. Berzējot ķiploka daiviņu gar apcepto maizīti, izdalās ķiploka sula un maizīte iegūst ķiploka garšu. Jo vairāk ierīvēsi, jo stiprāki būs grauzdiņi. Ja vēlies pasniegt arī bērniem – nepārcenties!

 

Ķiploku maize

Sastāvdaļas:

  •  svaiga bagete;
  • 125 g sviests;
  • 1 galviņa ķiploku;
  • buntīte pētersīļu.

Pagatavošana

Izņem no ledusskapja sviestu, lai būtu mīkstāks. Notīri ķiploku. Blenderī sasmalcini pētersīļus, pēc tam pievieno sviestu, ķiploku un sablendē visu kopā. Iegriez bageti vairākās vietās un bagātīgi tajā iezied sviesta, pētersīļu un ķiploku masu. Ja negatavojies maizi cept uzreiz, tad ietin to folijā un ieliec ledusskapī. Ja cep tūlīt, tad cep bageti bez folijas krāsnī, kas uzkarsēta līdz 200 grādu temperatūrai 10 015 minūtes, kamēr veidojas zeltīta garoziņa. Recepti.kz

Ķiploku maize ar sieru

Sastāvdaļas

  • kukulis baltmaizes;
  • 150 g sviests;
  • 100 g cietais siers;
  • 3 daiviņas ķiploku;
  • zaļumi.

Pagatavošana

Mīkstam sviestam pievieno sasmalcinātu ķiploku un uz sīkās rīves sarīvētu sieru. Labi visu samaisa un pievieno smalki sakapātus zaļumus. Maizi sagriez 1 cm biezos, garenos gabaliņos. Maizes gabaliņus izliec uz pannas un apsmērē ar iegūto masu, un maizītes pārklāj ar cepampapīru. Sakarsē krāsni līdz 200 g temperatūrai un cep maizītes aptuveni 15 minūtes., līdz maizītes ir brūngani – zeltainā krāsā.

 

0 komentāri
Ko Ziemassvētkos dāvināt bērniem, lai acīs starotu patiess prieks?

Ko Ziemassvētkos dāvināt bērniem, lai acīs starotu patiess prieks?

Ziemassvētki bērniem ir ļoti īpaši svētki – Ziemassvētku vecītis, eglīte, sniegs, piparkūkas, lampiņas, svecītes, dzejoļi un protams – dāvanas! Bez dāvanām bērnam, visticamāk, mūsdienās nav iedomājami Ziemassvētki, jo tieši tāpēc taču tiek rakstītas vēstules vīram uz Ziemeļpolu, lai izstāstītu savas kvēlākās vēlēšanās, ko svētkos gribētu saņemt šogad!

Vēl šajā sadaļā

Laika ziņas