Garšīgi! Marinētu dzelteno biešu salāti ar auzu sakni un dzērvenēm

0 komentāri

Šo svētdien raidījuma Ēdiena daba vadītāji Krista Baumane un Ingmārs Ladigs viesojas bioloģiskajā saimniecībā ”Vizbuļi”, kur ievāc dzelteno biešu ražu, kas šogad ir ļoti laba. Savukārt saimniecības ”Indrāni” saimniece Liene ierāda, kā dzeltenās bietes iemarinēt.

Zemnieku saimniecības ”Vizbuļi” namamāte Laima stāsta, ka pēdējā laikā cilvēki ļoti labprāt ēd dzeltenās bietes. Iemesli – visdažādākie. Laima domā, ka īpaši bērniem mammas izvēlas dot dzeltenās bietes, jo koši sarkanās bietes mazie bieži vien neēd. Toties dzelteno bieti var pievienot sautējumam un bērni apēd ar gardu muti, nemaz nenojaušot, ka ēd bietes.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Skatīt vairāk

Marinētu dzelteno biešu salāti ar auzu sakni un dzērvenēm, pagatavoti ābolu sulā

 Sastāvdaļas (4 personām) :

  • 500 g marinētas dzeltenās bietes;
  • 2 gab. āboli (sulai) ;
  • 1. tējk. sinepes;
  • 2 ēdamk. cukura;
  • ¼ tējk. sāls;
  • 2 ēdamk. ābolu etiķa;
  • 500 g auzu saknes (angļu val. – salsify), var aizstāt ar burkāniem, pastinaku vai citu sakni;
  • 1 litrs piena;
  • garšvielas;
  • 60 g dzērveņu sukādes;
  •  svaigi zaļumi;
  • 100 ml augu eļļas;
  • 20 g rupjmaizes rīvmaizes.

Pagatavošana

No āboliem izspiež sulu, sulu sajauc ar sinepēm, sāli un cukuru, pievieno ābolu etiķi.

Rezervē pusi daudzuma sulas maisījuma mērcei, otru pusi lej uz uzkarsētas pannas, kur liek marinētās bietes un karamelizē, līdz iztvaiko šķidrums, Pēc tam pārliek karamelizētās bietes uz trauka.

FOTO. Kā dzeltenā biete nonāk līdz galdam

Auzu sakni nomizo, nomazgā un liek vārīties pienā ar garšvielām, vāra apmēram pusstundu (līdz mīksta), Kad izņem no piena , apcep nedaudz uz pannas, kapēm paliek nedaudz brūna. .

Atlikušajā ābolu sulas maisījumā liek dzērvenes un pagaida, līdz tās kļūst mīkstākas. Kad dzērvenes izņem no sulas, tām piekuļ klāt nedaudz eļļas, lai veidojas salātu mērce.

Karamelizētās bietes kārto uz šķīvja, pēc tam dzērvenes, apcepto auzu sakni un svaigus zaļumus. Pārlej ar ābolu sulas salātu mērci un pārber ar rupjmaizi.

Salātus var pasniegt gan siltus, gan atdzesētus.

Skaties video:

 

0 komentāri
Ko Ziemassvētkos dāvināt bērniem, lai acīs starotu patiess prieks?

Ko Ziemassvētkos dāvināt bērniem, lai acīs starotu patiess prieks?

Ziemassvētki bērniem ir ļoti īpaši svētki – Ziemassvētku vecītis, eglīte, sniegs, piparkūkas, lampiņas, svecītes, dzejoļi un protams – dāvanas! Bez dāvanām bērnam, visticamāk, mūsdienās nav iedomājami Ziemassvētki, jo tieši tāpēc taču tiek rakstītas vēstules vīram uz Ziemeļpolu, lai izstāstītu savas kvēlākās vēlēšanās, ko svētkos gribētu saņemt šogad!

Vēl par šo tēmu

Vēl šajā sadaļā

Laika ziņas