Visu, kas tīņu ballītei vajadzīgs, pagatavo pati: čipsi, nageti un frī

0 komentāri

Ja drīzumā paredzēta mājās tīņu ballīte, tad jaunākās raidījuma Gatavo 3 epizodes receptes ir radītas tieši tev. Kā pašai pagatavot cukini čipsus un saldo kartupeļu frī, skaties svētdien 20.martā Gatavo3, plkst 9:25, kanālā TV3.

Paštaisīta limonāde

 Sastāvdaļas:

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Skatīt vairāk
  • 3 l gāzēta minerālūdens;
  • 100 g cukura;
  • 3 citroni;
  • 1–2 zariņi svaigu piparmētru

Pagatavošana: 

No 2 citroniem norīvē miziņas un izspiež sulu. Visu liek katliņā, pievieno 100 ml ūdens, cukuru un vāra ~ 15 minūtes, kamēr veidojas biezas konsistences sīrups (kā medus). Sīrupu atdzesē. Pirms pasniegšanas sīrupu sajauc ar gāzētu minerālūdeni. Pievieno no pēdējā citrona norīvētu miziņu, mazos gabaliņos sagrieztu mīkstumu un svaigas piparmētras.

Paštaisīti vistas nageti ar saldo kartupeļu frī

Foto: publicitātes foto

Foto: publicitātes foto

Sastāvdaļas: 

  • 600 g vistas filejas;
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas;
  • 3 daiviņas ķiploku;
  • 1 tējkarote paprikas pulvera;
  • šķipsniņa čili pulvera;
  • ½ tējkarotes malta kumīna;
  • ½ tējkarotes malta koriandra;
  • 1 citrons;
  • sāls;
  • olīveļļa;
  • 100 g rīvmaizes;
  • 2 olas.

Mērcei:

  • 2 mīksti avokado;
  • 1 laims;
  • 4 ēdamkarotes grieķu jogurta;
  • 1 tējkarote ķiploku pulvera;
  • ½ tējkarotes cukura vai medus.

Saldo kartupeļu frī:

  • 2 saldie kartupeļi;
  • 3 ēdamkarotes kukurūzas cietes;
  • šķipsniņa čili piparu;
  • ½ tējkarotes ķiploku pulvera;
  • ēdamkarote olīveļļas.

Pagatavošana:

Vistu sagriež mazos gabaliņos un sajauc ar garšvielām, smalki sakapātiem ķiplokiem, no citrona izspiestu sulu un sāli. Atstāj uz 15 minūtēm iemarinēties. Sagatavo 2 bļodiņas – vienu ar rīvmaizi, otru ar sakultām olām. Katru vistas gabaliņu apvārta vispirms olā, tad rīvmaizē. Kārto uz cepamās pannas atstatu citu no cita, lai gaļa nesaskaras. Pārslaka ar olīveļļu un liek cepties līdz 200 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 15 minūtes. 5 minūtes pirms cepšanas beigām gabaliņus ieteicams apgriez uz otru pusi, lai tie no abām pusēm izceptos brūni. Pirms pasniegšanas viens gabaliņš jāpagaršo, vai ir izcepies.

Pagatavo mērci. Avokado mīkstumu atdala no mizas un kaula, liek bļodā un saspaida viendabīgā masā. Pievieno sulu un miziņas no laima, grieķu jogurtu, ķiploku pulveri, sāli un nedaudz medus vai cukura. Sajauc visu kopā viendabīgā mērcē.

Pagatavo kartupeļu frī. Saldos kartupeļus nomizo, sagriež standziņās un 60 minūtes patur aukstā ūdenī. Nolej lieko ūdeni, lai tie nav slapji, bet ir pietiekami mitri, lai pieķertos kukurūzas ciete. Maisiņā ieber kukurūzas cieti, čili pulveri, kartupeļus un visu labi sakrata, līdz ciete pieķērusies kartupeļu standziņām. Kartupeļus izber uz cepamās pannas un apslaka ar olīveļļu. Cep līdz 200 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 15 minūtes, tad apgriež uz otru pusi un cep vēl 5 minūtes.

Cukīni čipsi

Foto: publicitātes foto

Foto: publicitātes foto

 Sastāvdaļas:

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Skatīt vairāk
  • 2 cukīni;
  • 1 citrons;
  • ½ tējkarotes ķiploku pulvera;
  • 5 ēdamkarotes rīvmaizes;
  • 2 ēdamkarotes rīvēta cietā siera;
  • 1 olas baltums.

Pagatavošana:

Cukīni sagriež plānās šķēlītēs, panē sakultā olas baltumā un rīvmaizē, kas sajaukta ar citrona miziņām, Džiugas sieru un ķiploku pulveri. Cep līdz 200 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 10 minūtes no vienas puses un 5 minūtes no otras puses.

 

 

 

 


 

0 komentāri
Ko Ziemassvētkos dāvināt bērniem, lai acīs starotu patiess prieks?

Ko Ziemassvētkos dāvināt bērniem, lai acīs starotu patiess prieks?

Ziemassvētki bērniem ir ļoti īpaši svētki – Ziemassvētku vecītis, eglīte, sniegs, piparkūkas, lampiņas, svecītes, dzejoļi un protams – dāvanas! Bez dāvanām bērnam, visticamāk, mūsdienās nav iedomājami Ziemassvētki, jo tieši tāpēc taču tiek rakstītas vēstules vīram uz Ziemeļpolu, lai izstāstītu savas kvēlākās vēlēšanās, ko svētkos gribētu saņemt šogad!

Vēl par šo tēmu

Vēl šajā sadaļā

Laika ziņas