Svaigēdāju deserts – spinātu batoniņi

0 komentāri

Spinātu batoniņus var dēvēt par svaigēdāju desertu, jo tas netiek cepts. Našķa sastāvā ir rieksti, dateles, kakao un spināti.

Sastāvdaļas

Pamatnei:

50 g tumšās šokolādes, 20 g kakao, 10 dateles, 120 g kokosriekstu skaidiņu.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Skatīt vairāk
Vidusdaļai:

150 g Indijas riekstu, 1 ēdamkarote vaniļas ekstrakta, 40 ml kokosriekstu eļļas, 100 g spinātu, 2–3 ēdamkarotes medus.

Virskārtai:

25 g kakao, 80 ml kokosriekstu eļļas, 2 ēdamkarotes medus, ēdiena smalcinātājs vai blenderis.

Pagatavošana:

Iepriekšējā vakarā pirms gatavošanas Indijas riekstus aplej ar ūdeni un atstāj mērcēties. Kantainu formu (~ 20 x 20 cm) izklāj ar cepamo papīru. Blendera traukā liek visas pamatnes sastāvdaļas un blendē, līdz izveidojas viendabīga konsistence. Masu liek formā, izlīdzina un piepresē ar karoti. Pagatavo vidusdaļu – sastāvdaļas atkal liek kombainā vai blenderī un blendē, līdz izveidojas krēmīga masa. Lej to pāri pamatnei un izlīdzina. Pagatavotu virskārtu – glazūru. Izkausē kokosriekstu eļļu, pievieno medu un kakao. Samaisa, līdz izveidojusies krēmīga mērce. Pārlej to pāri zaļajai masai. Formu liek saldētavā uz 15 minūtēm. Pēc dzesēšanas sagriež un servē.

0 komentāri
Ko Ziemassvētkos dāvināt bērniem, lai acīs starotu patiess prieks?

Ko Ziemassvētkos dāvināt bērniem, lai acīs starotu patiess prieks?

Ziemassvētki bērniem ir ļoti īpaši svētki – Ziemassvētku vecītis, eglīte, sniegs, piparkūkas, lampiņas, svecītes, dzejoļi un protams – dāvanas! Bez dāvanām bērnam, visticamāk, mūsdienās nav iedomājami Ziemassvētki, jo tieši tāpēc taču tiek rakstītas vēstules vīram uz Ziemeļpolu, lai izstāstītu savas kvēlākās vēlēšanās, ko svētkos gribētu saņemt šogad!

Vēl par šo tēmu

Vēl šajā sadaļā

Laika ziņas