Sāc nedēļu garšīgi! Kraukšķīgo “nachos” un citrontartes receptes

0 komentāri
Sāc nedēļu garšīgi! Kraukšķīgo “nachos” un citrontartes receptes
Foto: publicitātes foto

Šoreiz raidījuma Gatavo 3 meitenes piedāvā receptes, kas iecienītas dažādās valstīs, tādā veidā ir iespējams, ieturot maltīti, pabūt vairākās zemēs un kontinentos vienlaikus. Raidījums Gatavo 3 ir skatāms katru svētdienu plkst. 9.25 kanālā Tv3

Šoreiz ar garšām un sajūtām varēsi pabūt gan Francijā, gan Itālijā, gan Amerikā un Meksikā. Lūk, receptes!

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Skatīt vairāk

Nachos uzkoda

Foto: ekrānuzņēmums

Foto: ekrānuzņēmums

Sastāvdaļas

  • 1 lielā paka nachos;
  • 200 g maltas liellopu gaļa100 g zaļo pākšu pupiņu 200 ml konservētu tomātu savā sulā;
  • čili, sāls, kumīns;
  • 1 paprika;
  • 1 čili pipars;
  • 2 daiviņas ķiploku;
  • 200 g Čedaras siera;
  • 100 g cietā tipa siera;
  • 1 mocarellas bumba.

Pagatavošana

Gaļu sacep uz pannas pēc iespējas smalkākos gabaliņos. Pievieno tomātus savā sulā, pupiņas, smalki sakapātu čili un ķiplokus. Pēc garšas pievieno garšvielas un pasautē, lai mērce nedaudz sabiezē. Papriku sagriež mazos gabaliņos. Visu triju veidu sierus sarīvē. Uz pannas kārto lielu čupu ar čipsiem – tādā kā kalnā. Tiem virsū liek gaļas mērci, ko bagātīgi pārber ar papriku un visu triju veidu sieriem – vispirms mocarellu, tad Čedaras un visbeidzot cieto sieru. Liek krāsnī uz 10 minūtēm sieram izkust. Pasniedz uz lielas plāts, un katrs ēdājs ņem ar rokām savu čipsu porciju.

Foto

Tītara kaneloni ar citronu 

Foto: publicitātes foto

Foto: publicitātes foto

  • 400 g tītara maltās gaļas;
  • 400 g rikotas siera vai vājpiena biezpiena;
  • miziņa no 1 citrona;
  • ½ tējkarotes kanēļa;
  • 10 saulē kaltēti tomāti;
  • buntīte pētersīļu;
  • 200 ml saldā krējuma;
  • 21 kanelonu trubiņa (1 iepakojums);
  • 200 g trekna siera;
  • svaigi malti melnie pipari. 

Pagatavošana

Bļodā sajauc malto gaļu ar rikotu. Pievieno mazos gabaliņos sagrieztus kaltētos tomātus, sakapātus pētersīļus, citrona miziņu, kanēli, sāli un svaigi maltus melnos piparus. Visu sajauc kopā viendabīgā masā. Kanelonu trubiņas pa vienai piepilda ar gaļas masu un kārto uz cepešplāts citu pie citas. Cepešplāti vēlams izvēlēties tādu, lai maliņas būtu vismaz trubiņu diametrā. Kad visas trubiņas sakārtotas vienā kārtā, tās pārlej ar saldo krējumu. Ja tas visu nenosedz, tad pielej nedaudz ūdens. Visu pārkaisa ar rīvētu sieru, pārklāj ar foliju un liek krāsnī cepties 30 minūtes. Pēdējās 5–10 minūtes foliju noņem, lai siers sabrūnē un virsiņa paliek kraukšķīga. Pasniedz ar svaigiem lapu salātiem.

Citrontarte  

Foto: publicitātes foto

Foto: publicitātes foto

Pamatnei:

  • 100 g sviesta;
  • 25 g pūdercukura;
  • 175 g miltu;
  • 1 olas dzeltenums.

Krēmam:

  • 5 citroni;
  • 5 olas ;
  • 125 ml saldā krējuma;
  • 200 g cukura.

Virskārtai:

  • 4 olas
  • 2 ēdamkarotes kukurūzas cietes
  • 220 g cukura

Pagatavošana

Pagatavo smilšu mīklas pamatni. Sakarsē cepeškrāsni līdz 190 ºC temperatūrai. 24 cm/dm cepamo formu ietauko un nobārsta ar miltiem. Bļodā liek sviestu kopā ar miltiem un pūdercukuru. Saspaida to drumstalās smilšveida konsistencē. Pievieno olas dzeltenumu un 1 ēdamkaroti auksta ūdens. Samīca mīklu viendabīgā masā. Izrullē to un ieklāj sagatavotajā formā. Mīklai pa virsu ieloka cepamo papīru vai foliju un pieber pilnu ar keramiskajām cepambumbiņām vai graudaugiem. Šādi cep 12–14 minūtes. Pēc tam pildījumu izņem un mīklu turpina cep vēl 5 minūtes bez papīra.

Tikmēr pagatavo citronu krēmu. Bļodā no citroniem norīvē miziņas un izspiež sulu. Vajadzīgi ir 160 ml sulas. Pievieno olas un saldo krējumu, un visu samaisa kopā viendabīgā krēmā. Tam jābūt šķidram. Pildījumu lej izceptajā tartes formā, un to liek atpakaļ krāsnī uz 15 minūtēm.  Pēdējo pagatavo bezē virskārtu. Bļodā puto olu baltumus, pamazām pievienojot cukuru. Kad olu baltums kļuvis stingrs un cukurs izkusis (tas aizņems 5–10 minūtes), pievieno kukurūzas cieti un iemaisa. Kad citrontarte izcepusies, olbaltumu smērē tai pāri un liek cepties vēl 20 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.

 

 

0 komentāri
Kā atrast dāvanas, izvairoties no Ziemassvētku kņadas?

Kā atrast dāvanas, izvairoties no Ziemassvētku kņadas?

Ir pieņemts domāt, ka Ziemassvētku laikam ir jābūt mierīgākajam un klusākajam laikam gadā. Tomēr pirmssvētku periods parasti ir pilns ar steigu, simts darbiem, pirkumiem, rosīšanos virtuvē un nebeidzamiem sarakstiem. Kā iegādāties Ziemassvētku dāvanas, lai tas nepārvēršas galvassāpēs?

Preces vai dāvanu kartes – kura ir labākā dāvanu izvēle?

Preces vai dāvanu kartes - kura ir labākā dāvanu izvēle?

Dāvanas izvēlēties nekad nav vienkārši. Jo ļaunāk, ja tas ir kļuvis par pienākumu. Ziemassvētku laiks ir neizbēgams dāvināšanas (un arī saņemšanas) laiks, kas nozīmē – ir jāmeklē un jāpērk dāvanas! Tomēr, ja šis process kļūst par tukšu pienākumu, tas var sagādāt nevajadzīgu stresu un pat negatīvas emocijas. Katru gadu viens un tas pats… Ja tā ir noticis – šogad vajag censties paskatīties uz dāvanu meklēšanu un gatavošanu pavisam citā gaismā! Lasi tālāk un uzzini – kā!

Vēl par šo tēmu

Vēl šajā sadaļā

Laika ziņas