Lieliski! Vakariņas bērnam 10 minūtēs

0 komentāri

Atnākot mājās no darba, bieži vien vēl pat nav bijusi iespēja pārģērbties, kad bērns jau nepacietīgi prasa: ”Kas būs vakariņās?” Lai šādos brīžos nebūtu lieki jāsatraucas, šefpavārs Normunds Baranovskis dalās ar savu pieredzi ēdienu gatavošanā bērniem un iesaka piecus ēdienus, ko vecāki ļoti ātri var pagatavot paši vai pat kopā ar bērnu.

Lai mazajiem pagatavotu veselīgu maltīti, nepatērējot daudz laika, ir jāzina daži pavisam vienkārši paņēmieni. Mājās vienmēr jābūt vismaz 3 veidu dārzeņiem un 2-3 veidu augļiem, no kuriem pavisam ātri var pagatavot veselīgu uzkodu – dārzeņu strēmelītes. Iesaku ledusskapī glabāt jogurtu, konservētas pupiņas vai turku jeb auna zirņus, no šiem produktiem var pagatavot uzkodu mērcīti. Tāpat pagatavojot divas vēršacis un pasniedzot ar tomātu avokado, iznāk lieliskas vakariņas,” saka Rimi gardēžu komandas šefpavārs Normunds Baranovskis.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Skatīt vairāk
Foto: pixabay.com

Foto: pixabay.com

Normunds Baranovskis savai ģimenei ikdienā gatavo dažādus ēdienus, ko iesaka izmēģināt arī citiem vecākiem. Ikviena no receptēm neaizņems vairāk par 10 minūtēm, turklāt, gatavojot bērniem, būsi pagatavojis maltīti visai ģimenei. 

Burito ar tomātu omleti, avokado un šķiņķi

Sastāvdaļas:

  • tortilja pilngraudu – 4 gab.;
  • olas lauku Rimi – 3 gab.;
  • tomāts – 1 gab.;
  • avokado – 2 gab.;
  • laims – ½ -1 gab. sulai;
  • kūpināts, vītināts vai žāvēts šķiņķis – 4-8 šķēles;
  • eļļa cepšanai;
  • pipari;
  • sāls.

Pagatavošana

Sakarsē pannu, pievieno eļļu, sakuļ olas, pievieno tām sāli un piparus. Sagriež tomātu ripiņās, lej olas pannā un pieliek klāt tomātu ripiņas. Pannai uzliek vāku un cep 4 min. uz mērenas uguns, lai nepiedeg. Tikmēr sagriež avokado un saspaida to ar dakšiņu, pievieno sāli, piparus un laima sulu, cik vēlas. Omleti, šķiņķi un avokado masu tin tortiljā un cep to kraukšķīgu uz pannas.

Foto

Ķiploku eļļā sautēti mazie burkāniņi ar pašmāju humusu

Sastāvdaļas:

  • mazie burkāniņi – 2 paciņas;
  • olīveļļa – 2-3 ēdamk.;
  • ķiploks – 2 daivas;
  • rozmarīns – 1 zariņš;

Humusam:

  • turku jeb auna zirņi –  400 g;
  • zemesriekstu sviests – 2 ēdamk.;
  • olīveļļa – 2 ēdamk.;
  • citrona sula – 1-2 ēdamk.;
  • sāls – pēc garšas.

Pagatavošana

Sakarsētā pannā pievieno eļļu ar rozmarīna zariņu saspiestām ķiploka daivām ar visu mizu. Samazina karstumu, lai eļļa sautētos, nevis degtu. Liek burkāniņus un sautē. Uzliek pannai vāku, bet laiku pa laikam pakrata pannu, lai apmaisītu burkānus. Ja burkāniņi ir mazi un tievi, tie būs gatavi 5 minūtēs. Tikmēr liek visas humusa sastāvdaļas blenderī un samaļ humusu. Burkāniņus liek uz papīra salvetes, lai netecētu liekā eļļa, pārkaisa tos ar sāli un pasniedz ar humusu. 

Lavašs ar lasi, gurķi, sezonas zaļumiem un krēmsieru

Sastāvdaļas:

  • lavašs –  1 gab.;
  • gurķis – 1 gab.;
  • lasis šķēlītēs – 160 g;
  • krēmsiers ar zaļumiem un ķiploku – 100 g;
  • lapu salāti
  • zaļumi

Pagatavošana

Lavašu sagriež četrās vienādās daļās. Katrai daļai vienu pusi apsmērē ar krēmsieru, liek zaļumus, laša šķēlītes un gurķi. Satin rullītī.

Kartupeļu gnoči ar tomātu mērci, svaigu baziliku un rīvētu sieru

Sastāvdaļas:

  • kartupeļu gnoči – 1 paciņa;
  • tomātu mērce ar rukolu un maskarpone – 1 gab.;
  • baziliks – 1 bunte;
  • cietais siers – pēc garšas.

Pagatavošana:

Uzvāra ūdeni, pievieno gnoči un tos novāra. Tikmēr karsē pannā mērci un pievieno baziliku. Mērcē liek gatavos gnoči, savāra kopā. Pasniedz ar rīvētu sieru.

Medū karamelizēti banāni ar kanēli un pekanriekstiem, pasniegti ar bezpiedevu jogurtu

Sastāvdaļas:

  • banāni – 4 gab.;
  • medus – 1 ēdamk.;
  • sviests – 2 ēdamk.;
  • pekanrieksti – 100 g;

kanēlis – 2 standziņas;

bezpiedevu jogurts – 400 g

Pagatavošana

Sagriež banānus gareniski vai ripiņās. Sakarsē pannu, pievieno riekstus un nedaudz tos pagrauzdē bez taukvielām. Tad pievieno sviestu un medu. Kad sviests pakusis, liek tajā banānu un viegli apcep. Pasniedz ar jogurtu.

0 komentāri
Kā atrast dāvanas, izvairoties no Ziemassvētku kņadas?

Kā atrast dāvanas, izvairoties no Ziemassvētku kņadas?

Ir pieņemts domāt, ka Ziemassvētku laikam ir jābūt mierīgākajam un klusākajam laikam gadā. Tomēr pirmssvētku periods parasti ir pilns ar steigu, simts darbiem, pirkumiem, rosīšanos virtuvē un nebeidzamiem sarakstiem. Kā iegādāties Ziemassvētku dāvanas, lai tas nepārvēršas galvassāpēs?

Vēl par šo tēmu

Vēl šajā sadaļā

Laika ziņas