Labu apetīti! Deserts 10 minūšu laikā. Kēksi krūzītē

0 komentāri

Ātri pagatavojams deserts ir katras namamātes sapnis. Tas ir piepildījies! Nav obligāti jābūt augsti mācītam pavāram, lai uzmeistarotu kaut ko tik ļoti, ļoti garšīgu. Kēksi krūzītē ir ideāls ”ātrais variants” bez liekiem kreņķiem un trauku kalniem. Lūk, dažas receptes no M. Sinkleres grāmatas ”Kēksi krūzītē.” Ir tikai viena problēma – šos kēksus gribēsies pagatavot katru dienu

Ir  nepieciešamas gluži ikdienišķas izejvielas, vienkārša krūze, mikroviļņu krāsns un kēksa recepte. Lūk, dažas!

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Skatīt vairāk

Kēkss ar šokolādi, ingveru un bumbieriem

FOTO: vokrugsveta.ru

FOTO: vokrugsveta.ru

Ļoti vienkārši un ātri pagatavojams deserts, taču viesi būs sajūsmā un domās, ka esi pie plīts pavadījusi pusi dienas.

Sastāvdaļas

  • 1 ēdamk. mīksta sviesta;
  • 20 g gabaliņos salauztas tumšās šokolādes;
  • ½ olas;
  • 1 ēdamk. piena 1,5-2,5%;
  • 2 ēdamk. miltu ar cepamo pulveri;
  • 2 ēdamk. cukura;
  • ¼ tējk. malta ingvera;
  • šķipsniņas sāls;
  • 1 ēdamk. sīki sakapātas ingvera saknes;
  • 1 notīrīts bumbieris.

Pagatavošana

Ieliec sviestu un šokolādi 350 ml tilpuma krūzītē un uzsildi mikroviļņu krāsnī 10-20 sekundes, bet tā, lai neizkūst. Pievieno olu, pienu un sakul ar putotāju vai dakšiņu, līdz masa kļūst viendabīga. Pievieno cukuru, miltus, malto ingveru un sāli un atkal sakul. Iejauc sasmalcināto ingveru. Nogriez bumbierim daļu tā, lai tas ietilpst krūzē un uzmanīgi ievieto virs mīklas.

Cep mikroviļņu krāsnī 2 minūtes – 10 sekundes ar 600 W jaudu, 1 minūti un 50 sekundes ar 800 W jaudu vai arī 1 minūti un 30 sekundes  ar 1000 W jaudu. Gatavajam kēksam ļauj atdzist.

Kēksu viegli apslacīt ar ingvera sīrupu, viegli pārkaisīt ar kakao pulveri un gatavs!

Medus kūciņa

FOTO: vokrugsveta.ru

FOTO: vokrugsveta.ru

Lai pagatavotu šo desertu, būs jāpieliek lielākas pūles, taču, kad viesi ieraudzīs graciozās bitītes, tava centība attaisnosies.

Sastāvdaļas

  • 2 ēdamk. sviesta;
  • 1 ola;
  • 2 ēdamk. šķidra medus;
  • ½ tējk. vaniļas cukura;
  • 3 ēdamk. gaiši brūnā cukura;
  • 4 ēdamk. miltu ar cepamo pulveri;
  • šķipsniņa sāls.

Dekoram

  • 2 ēdamk. sviesta;
  • 4 ēdamk. pūdercukura;
  • šķipsniņa kanēļa;
  • 30 g dzeltenā marcipāna;
  • melnā pārtikas krāsviela;
  • 4 plāni sagriezti mandeļu rieksti;
  • zobu bakstāmie kociņi;
  • 1 tējk. medus.

Pagatavošana

Ieliec sviestu un šokolādi 350 ml tilpuma krūzītē un uzsildi mikroviļņu krāsnī 10-20 sekundes, bet tā, lai neizkūst. Pievieno olu, medu un vaniļu, sakul, līdz izveidojas vienotas konsistences masa.

Pievieno miltus, cukuru, sāli un atkal sakul, līdz veidojas vienota masa.

Cep mikroviļņu krāsnī 1 minūti un 45 sekundes ar 600 W jaudu, 1 minūti un 30 sekundes pie 800 W jaudas, vai arī 1 minūti un 15 sekundes  pie 1000 W jaudas. Gatavajam kēksam ļauj atdzist.

Dekoram sakul sviestu ar pūdercukuru un kanēli, kamēr masa kļūst viegla un gaisīga. Ieliec masu konditorejas maisiņā ar lielu apaļu uzgali. Sadali marcipānu divās daļās uz savel mazās bumbiņās, lai tās atgādina pēc formas bites. Iemērciet zobu bakstāmo vai smalku otiņu pārtikas krāsvielā un uzzīmē bitei svītras un acis. No mandeļu plāksnītēm izveido spārnus. Gatavo biti uzsēdini un zobu bakstāmā kociņa. Kad kēkss ir pilnībā atdzisis, izveido uz tā krēma spirāli. Spirāli labāk sāc veidot no maliņas, virzoties uz centru, vienmērīgi saspiežot konditorejas maisiņu. Pirms pasniegšanas izrotā kēksu ar marcipāna bitēm.

Šokolādes brauniji

FOTO: vokrugsveta.ru

FOTO: vokrugsveta.ru

Izcep braunijus nelielās papīra formiņās vai saldējuma glāzītēs. Tādā veidā tos būs iespējams paņemt līdzi, piemēram, uz darbu pusdienām.

Sastāvdaļas

  • 2 ēdamk. sviesta;
  • 2 ēdamk. cukura;
  • 1 ēdamk. brūnā cukura;
  • 1 ēdamk. kakao pulvera
  • 1 olas dzeltenums
  • ½ tējk. vaniļas;
  • 4 ēdamk. miltu ar cepamo pulveri;
  • šķipsniņa sāls;
  • 2 ēdamk. šokolādes skaidiņu.

Pagatavošana

Ieliec sviestu krūzītē un sasildi mikroviļņu krāsnī 10-20 sekundes. Pievieno abu veidu cukurus, kakao un sakul. Pievieno olas dzeltenumu un vaniļu, nedaudz sakul. Iesijā miltus, pievieno sāli un sakul, līdz iegūsti viendabīgu masu. Pievieno mīklai pusi šokolādes skaidiņu un, ja vēlies, pārlej mīklu papīra formiņā (250 ml).

Cep mikroviļņu krāsnī 50 sekundes ar 600 W jaudu, 30 sekundes AR 800 W jaudu. Vai arī 25 sekundes ar 1000W jaudu. Izņem no krāsns, pārkaisi ar pārpalikušajām šokolādes skaidiņām un ieliec vēlreiz krāsnī uz 30 sekundēm.

Ļauj braunijam 15 minūtes atdzist, lai tas kļūst nedaudz stingrāks. Vari pasniegt saviem viesiem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 komentāri
Ko Ziemassvētkos dāvināt bērniem, lai acīs starotu patiess prieks?

Ko Ziemassvētkos dāvināt bērniem, lai acīs starotu patiess prieks?

Ziemassvētki bērniem ir ļoti īpaši svētki – Ziemassvētku vecītis, eglīte, sniegs, piparkūkas, lampiņas, svecītes, dzejoļi un protams – dāvanas! Bez dāvanām bērnam, visticamāk, mūsdienās nav iedomājami Ziemassvētki, jo tieši tāpēc taču tiek rakstītas vēstules vīram uz Ziemeļpolu, lai izstāstītu savas kvēlākās vēlēšanās, ko svētkos gribētu saņemt šogad!

Vēl par šo tēmu

Vēl šajā sadaļā

Laika ziņas