TV3 ekrānos jauns izzinošs kulinārijas raidījums Ēdiena daba

0 komentāri
TV3 ekrānos jauns izzinošs kulinārijas raidījums Ēdiena daba
TV3 publicitātes foto

TV3 un TVPlay no 18. oktobra ik svētdienas rītu plkst. 9.10 būs baudāms jauns dokumentāli izzinošs kulinārijas raidījums Ēdiena daba. To vadīs kulinārijas bloga Krista.lv autore Krista Baumane un restorāna Ostas skati šefpavārs Ingmārs Ladigs. Viņi dosies izzināt ēdiena dabu un sekos gardāko Latvijas produktu ceļam no dobes, lauka un pļavas līdz pat pavāra virtuvei.

TV3 jaunais raidījums Ēdiena daba televīzijas ekrānos būs skatāms desmit nedēļu garumā. Krista Baumane un Ingmārs Ladigs katru reizi viesosies citā bioloģiskajā saimniecībā, lai uzzinātu, kā tiek audzēti attiecīgie pārtikas produkti un parādīs, kā tos labāk pagatavot. Ēdiena dabas pirmais raidījums būs veltīts rudziem un, lai ieraudzītu to audzēšanas un apstrādes procesu, vadītāji viesosies Kurzemē – Aizputes pagasta bioloģiskajā Z/s Kūdrāji. Pēcāk vadītāji dosies uz Zemgali – Svēti, kur Svētes maiznīcā tiek gatavota viena no garšīgākajām maizēm Latvijā un, kas nav mazsvarīgi – ekoloģiski tīra. Vadītāji gan apskatīs visu gatavošanas procesu, gan arī paši ņems dalību tajā!

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Skatīt vairāk

“Ļoti cienu cilvēkus, kas audzē produktus, kurus lietojam ikdienā, turklāt dara to, saudzējot vidi un domājot par veselību. Veselīgi ēst man nozīmē galvenokārt pārtikt no svaigiem, sezonāliem, dabīgiem, ķīmijas nesamaitātiem produktiem, kas auguši tepat netālu. Par to arī būs šie stāsti – par cilvēkiem, viņu ikdienu uz lauka, dravā un pļavā, par viņu attieksmi pret to, ko audzē,” saka Krista Baumane.

Raidījuma komanda viesosies dažādos Latvijas novados un izzinās dažādu ēdienu dabu. Turklāt no katrā epizodē redzamajiem produktiem šefpavārs Ingmārs savā virtuvē gatavos īpašus ēdienus. “Mana ēdiena filozofija ir gatavot dabīgu ēdienu, kas iekļaujas un ir saskaņā ar laiku, kurā mēs dzīvojam. Ļoti daudz gadu ir pagājuši, un mēs atkal esam nonākuši atpakaļ pie ēdiena un produkta izcelsmes saknēm, pie produkta kvalitātes un izcelsmes izzināšanas,” atzīst raidījuma vadītājs un restorāna Ostas skati šefpavārs Ingmārs Ladigs.

Ēdiena daba komanda iepriekš veidojusi TV3 raidījumu Mūsdienu Latvijas garša, kas vairāku sezona garumā iemantoja daudzu skatītāju mīlestību. “Sabiedrībā valda ļoti daudz un dažādi stereotipi par bioloģiski ražotiem produktiem. Taču runa jau nav tikai par gala produktu, ko ēdam, bet gan par filozofiju kā tiek audzēti produkti, attieksmi pret dabu un vidi. Domāju, ka raidījums sniegs skatītājiem iespēju pašiem skatīties un vērtēt, vai bioloģiskās lauksaimniecības ideja viņiem ir simpātiska,” saka raidījuma producente Elīna Doļģe.

Izbaudiet Ēdiena dabu no 18. oktobra svētdienās plkst. 9.10 kanālos TV3 un TVPlay!

0 komentāri

Skaties.lv e-jaunumi

Cik jauki! Tu esi pieteicies e-jaunumiem!

Skaties.lv e-jaunumi

Piesakies aktuālāko un interesantāko ziņu saņemšanai savā e-pasta kastītē!

Kas ir e-jaunumi?
Vai zināji? Ultravioletie stari – tas ir negantākais ādas ienaidnieks

Vai zināji? Ultravioletie stari - tas ir negantākais ādas ienaidnieks 1

Tuvojoties vasarai, aizvien biežāk uzturamies ārpus telpām un lutinām sevi ar saules gaismu un siltumu. Saule sniedz mums enerģiju, palīdz organismam ražot pietiekami daudz D vitamīna un stiprina imūnsistēmu, taču ir ļoti svarīgi izprast arī saules staru negatīvos efektus, pievērst uzmanību mūsu ādas veselībai un sauļoties atbildīgi.

Pareiza ādas kopšana vasarā nozīmē skaistu ādu visu gadu

Pareiza ādas kopšana vasarā nozīmē skaistu ādu visu gadu 2

Kamēr mums vasara ir brīvdienu, izklaides un dažādu citu baudu laiks, mūsu ādai šī sezona ir īstākais izaicinājums. Vai tev jau ir skaidrs, kādi pasākumi būtu jāveic un kas jāzina, lai gada karstākais un skaistākais laiks neradītu nevajadzīgus apgrūtinājumus un neērtības?

Vēl par šo tēmu

Vēl šajā sadaļā

Laika ziņas