EKSKLUZĪVS ieskats tur, kur citiem nav ļauts: kā Agnese Drunka kūku cepa!

0 komentāri

Kvēlākie Bez Tabu fani jau vakar novēroja, ka portāls Skaties.lv publicēja raidījuma vadītājas Agneses Drunkas īpašās dzimšanas dienas kūkas recepti, taču tagad piedāvājam ekskluzīvu cepšanas procesa video, ko iemūžinājis neviens cits kā ilggadējais raidījuma operators Rihards Polītis.

Pa vienai kūkai no četrām Bez Tabu personībām, kas nozīmē – līdz 20. augustam būs zināma katra varoņa gardākās kūkas recepte. Pēc tam to nodosim skatītāju vērtējumam, izmēģināšanai un gardai baudīšanai! Kūka, kas izpelnīsies vislielāko gardēžu atbalstu, kļūs par Bez Tabu 15 gadu dzimšanas dienas oficiālo kūku!

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Skatīt vairāk

Agnese Drunka devās uz veikaliņu ar nosaukumu Baziliks jeb pazīstams arī kā Bazilika kūku darbnīca, kur pašas rokām tapa kūka ar nosaukumu Pavlova. Ja vēlies šīs kūkas recepti, meklē zemāk!
Kā tad tā īsti tapa, skaties īpašajā video!

VIDEO

Agneses Drunkas recepte

Katru no gardumiem sākumā receptes formā parādīsim arī jums, lai, iespējams, jau pirms baudīšanas dzīvajā, varat to atkārtot un mēģināt pagatavot mājās:

Nepieciešams
  • 5 olu baltumi
  • 340 g pūdercukura
  • vaniļas ekstrakts
  • 1 ēd. k. baltvīna etiķa (Agnese lika aveņu etiķi)
  • 1,5 ēd. k. kukurūzas cietes
  • 200 g salda krējuma
  • 20 g cukura
  • avenes, mellenes
Process
  • Liec bļodā olbaltumus un lielā ātrumā puto, līdz putas kļūst stingras. Tad pa vienai ēdamkarotei pievieno pūdercukuru un pēc katras karotes kārtīgi to iemaisi. Tā turpini, līdz viss cukurs beidzies, un tādā gadījumā putot vajadzētu kopā kādas 10 minūtes;
  • Kad pagājušas 10 minūtes, pievieno etiķi un vaniļas ekstraktu (ja lieto) un ļauj iemaisīties. Beigās pievieno kukurūzas cieti un to ar lielu karoti iecilā;
  • Kārto olbaltuma masu uz cepampapīra. Kad viss salikts, skaties, lai ārējās malas būtu pavisam nedaudz augstākas par pašas ”Pavlovas” vidu;
  • Liec cepties krāsns vidējā nodalījumā 3 minūtes, tad samazini temperatūru uz 120 grādiem un cep 1 h. Izslēdz krāsni un ļauj ”Pavlovai” atdzist aukstai (vislabāk visu nakti);
  • Pirms pasniegšanas vijīgās, bet ne pārlieku stingrās putās saputo saldu krējumu ar 20 g cukura. Liec krējumu uz ”Pavlovas” un pārber ar ogām.
0 komentāri

Skaties.lv e-jaunumi

Cik jauki! Tu esi pieteicies e-jaunumiem!

Skaties.lv e-jaunumi

Piesakies aktuālāko un interesantāko ziņu saņemšanai savā e-pasta kastītē!

Kas ir e-jaunumi?

Vēl par šo tēmu

Vēl šajā sadaļā

Laika ziņas