FOTO: pavāri uzbur Valentīna dienu, radot gleznas no ēdiena

0 komentāri

Trešdien, 10. februārī, tirdzniecības centrā Spice kafejnīcu un restorānu šefpavāri Liene Zemīte, Endijs Bērziņš un citi, ieskandinot centra 15. jubileju un visu mīlētāju dienas pasākumus, pagatavoja ēdiena gleznu.

Pavāri pie darba ķērās pulksten piecos, bet jau pēc pusotras stundas sava darba augļi – trīs tematiskas gleznas, kas kopā veido vienu stāstu, – bija pabeigtas un gatavas prezentēšanai. Pēc gleznu prezentēšanas ikviens apmeklētājs saņēma gabaliņu no gardā mākslas darba.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Skatīt vairāk

Kamēr kulinārijas meistardarbs tapa, klātesošos izklaidēja vakara vadītāji Lelde Lietaviete un Aivis Ceriņš.

“Rezultāts ir sanācis ļoti skaists un krāsains. Kad glezna vēl bija tapšanas procesā uz galda, nevarēja īsti saprast kopainu,” par tapušajām ēdiena gleznām priecājas Lapsas mājas saimniece Liene Zemīte.

Tā kā tuvojas Valentīna diena, pavāriem tika jautāts, kā viņi to sagaida. Atbildot uz jautājumu, kā pārsteigt dāmu Valentīna dienā, pazīstamais pavārs Endijs Bērziņš atklāj: “Pārsteigt varētu, pagatavojot zirņus ar speķi, tad viņa būtu patiešām pārsteigta! Bet, ja nopietni, es iepriekš pārsteidzu un iepriecināju sievu, dodot viņai pilnīgi brīvu dienu ar draudzenēm un vakarā sagaidot ar svētku vakariņām.”

Ēdienu gleznas tapšanā izmantoti 3000 ēdiena gabaliņi. Kopumā ēdamā mākslas darba svars pārsniedza 70 kilogramus.

Pasākumu apmeklēja arī aktrise Ieva Aleksandrova-Eklone ar vīru, kā arī slavenību stiliste Kristīne Rudzinska.

Foto

0 komentāri
Kā atrast dāvanas, izvairoties no Ziemassvētku kņadas?

Kā atrast dāvanas, izvairoties no Ziemassvētku kņadas?

Ir pieņemts domāt, ka Ziemassvētku laikam ir jābūt mierīgākajam un klusākajam laikam gadā. Tomēr pirmssvētku periods parasti ir pilns ar steigu, simts darbiem, pirkumiem, rosīšanos virtuvē un nebeidzamiem sarakstiem. Kā iegādāties Ziemassvētku dāvanas, lai tas nepārvēršas galvassāpēs?

Vēl par šo tēmu

Vēl šajā sadaļā

Laika ziņas