Vienkārši, ātri un garšīgi! Mājās gatavots plovs

1 komentārs
Vienkārši, ātri un garšīgi! Mājās gatavots plovs
FOTO: Arthur Chapman, Flickr.com

Ja pajautātu bērniem, kuri apmeklē bērnudārzu un skolu, kas viņiem mācību iestādes ēdnīcā garšo vislabāk, tad viena no visvairāk sniegtajām atbildēm būtu: Plovs! Bez šī sātīgā un tik dažādu garšu bagātā ēdiena nav iedomājama neviena sabiedriskās ēdināšanas vieta. Arī mājās plovs allaž “aiziet uz urrā”, un nereti iecerēto divu dienu vietā tiek apēsts pirmajā.

Uzbeku virtuvē plovs ir katras namamātes lepnums, tas tiek celts galdā gan lielos godos, gan arī ikdienā. Iespējams, tu vēl neesi atradusi savu plova recepti, vai arī šo ēdienu pagatavot tevi traucē priekšstats, ka tas ir ļoti sarežģīti. Izmēģini šo – Mājas plova recepti, un tu pārliecināsies, ka pagatavot garšīgu plovu nav neiespējamā misija.

Sastāvdaļas

  • 2 -2, 5 ēdamkarotes gargraudu rīsu;
  • 300 -400 g gaļas (teļa vai vistas);
  • 4 vidēja lieluma burkāni;
  • 1 sīpols;
  • 1 tējk. ķimenes;
  • kurkuma – 2/3 tējk.;
  • sarkanie pipari ¼ tējk.;
  • bārbeļu ogas – pēc garšas;
  • sāls – apm.2 tējk.

Pagatavošana

Uzkarsē katlā eļļu un ieliec tajā gabaliņos sagrieztu gaļu. Apcep uz spēcīgas uguns 10 minūtes, pēc tam samazini karstumu uz vidēju un turpini cept vē 10 minūtes, kamēr eļļa kļūst caurspīdīga. Pēc tam pievieno salmiņos sagrieztus burkānus un smalki sagrieztus sīpolus, cep uz vidējas uguns 15 minūtes, ik pa laikam visu apmaisot.
Noņem katlu no uguns, pievieno garšvielas un 1 tējk. (nošķeltu) sāls. Sīpolus, burkānus un gaļu kārtīgi samaisi un masu izlīdzini.

  • Nav obligāti jāpievieno tās garšvielas, kas minētas receptē. Vari izvēlēties arī citas, kuras labāk iet pie dūšas.

Nomazgātus rīsus iebērt katlā un izlīdzināt. Tad uzmanīgi (ne strauji) pārlej ar verdošu ūdeni. Tam ir jāpārklāj rīsi (līmenim jābūt 8-10 mm virs rīsiem) . Pievieno vēl 1 tējk. sāls un samaisi ūdeni, kas pārklāj rīsus (rīsus nemaisīt!), lai ūdens vienmērīgi iesūcas rīsos. Vāku katlam neliec!
Liec katlu uz vidējas uguns. Kad ūdens vairs nebūs redzams un būs iesūcies rīsos, samazini liesmu nedaudz vairāk par minimālo stiprumu, uzliec katlam vāku un vāri 15 minūtes. Pēc tam izslēdz liesmu, rīsus samaisi, uzliec katlam vāku un atstāj uz vismaz piecām minūtēm.

Labu apetīti!

1 komentārs

TOP komentāri

  • ...plovs!...
    0

    ...plovs!...

    Paldies par recepti! ;-)

    20.10.2015 20:34

Skaties.lv e-jaunumi

Cik jauki! Tu esi pieteicies e-jaunumiem!

Skaties.lv e-jaunumi

Piesakies aktuālāko un interesantāko ziņu saņemšanai savā e-pasta kastītē!

Kas ir e-jaunumi?
Vai zināji? Ultravioletie stari – tas ir negantākais ādas ienaidnieks

Vai zināji? Ultravioletie stari - tas ir negantākais ādas ienaidnieks

Tuvojoties vasarai, aizvien biežāk uzturamies ārpus telpām un lutinām sevi ar saules gaismu un siltumu. Saule sniedz mums enerģiju, palīdz organismam ražot pietiekami daudz D vitamīna un stiprina imūnsistēmu, taču ir ļoti svarīgi izprast arī saules staru negatīvos efektus, pievērst uzmanību mūsu ādas veselībai un sauļoties atbildīgi.

Pareiza ādas kopšana vasarā nozīmē skaistu ādu visu gadu

Pareiza ādas kopšana vasarā nozīmē skaistu ādu visu gadu 2

Kamēr mums vasara ir brīvdienu, izklaides un dažādu citu baudu laiks, mūsu ādai šī sezona ir īstākais izaicinājums. Vai tev jau ir skaidrs, kādi pasākumi būtu jāveic un kas jāzina, lai gada karstākais un skaistākais laiks neradītu nevajadzīgus apgrūtinājumus un neērtības?

Vēl šajā sadaļā

Laika ziņas