VIEDO: svētku galdam. Vistas cepetis ar kazas sieru

0 komentāri

Pienākusi raidījuma Ēdiena daba 1.sezonas pēdēja epizode. Raidījuma vadītāji Ingmārs Ladigs un Krista Baumane viesosies bioloģiskajā saimniecībā ”Jaunieviņas”, uzzinās dažādas gudrības par vistu audzēšanu un mēģinās atminēt mūžseno jautājumu, kurš bija pirmais – vista vai ola.

Tāpat kā visos raidījumos Krista un Ingmārs kopīgi rada receptes no bioloģiskiem produktiem. Ēdiena daba fināla epizodē Krista un Ingmārs gatavos svētku vakariņas, galdā ceļot vistas cepeti.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Skatīt vairāk

Vistas cepetis ar kazas sieru un garšaugiem, pasniegts ar puraviem krēmīgā buljona mērcē

Sastāvdaļas:

  • 1 vista;
  • garšvielas (sāls, pipari);
  • 1 citrons;
  • 2 zariņi rozmarīna.
Buljonam:
  • 1 sīpols;
  • 1 burkāns;
  • 2 daiviņas ķiploka;
  • garšvielas;
  • 1 pētersīļu buntīte;
  • 1 lauru lapa;
Kazas siera pildījumam:
  • 200 g svaigais kazas siers;
  • 75 g sviests;
  • 50g maize;
  • 2 zariņi estragona;
  • 4 kātiņi koriandra;
  • 2 daiviņas ķiploka;
  • 1/4 čili pipara.
  • 1 ēdamkarote medus
  • 1/2 citrons.
Piedevām:
  • 4 puravi;
  • 30 g sviests;
  • 200ml saldais krējums;
  • 4 olas;
  • 100 ml baltvīns;
  • garšvielas;
  • 1 buntīte svaigu zaļumu.

Foto

Pagatavošana

Vistu sadala cepšanai, no atlikušā kaulu karkasa sagatavo buljonu, katliņā apcep kaulus, tad pievieno sīpolus (pārgrieztus uz pusēm), burkānus (sagrieztus lielākos gabalos), ķiplokus, lauru lapas, pētersīļus un garšvielas. Uzvāra līdz veidojas buljona garša.

Sadalītos vistas gabalus apber ar garšvielām, pārlej ar izspiestu citrona sulu, pievieno rozmarīnu un ķiplokus, atstāj vēsā vietā ievilkties, apmēram 2 stundas.

Sagatavo masu pildījumam – sablendē svaigo kazas sieru, sviestu, citrona sulu, garšaugus, ķiplokus un medu. Masu sakuļ līdz veidojas viendabīga konsistence.

Vistas gabaliem piepaceļ ādu, ieklāj pildījumu, apsedz ar ādu.

Vistas kaulu buljonu lej cepeštraukā, pa virsu kārto pildītos vistas gabalus, trauku apsedz ar vāku vai foliju un liek 180 grādu karstā cepeškrāsnī uz 40 minūtēm.

Puraviem atdala baltās daļas, izmazgā, liek vārošā sāls ūdenī un apvāra aptuveni 5 minūtes, izņem no novārījuma un atdzesē.

Pannā liek sviestu, uzkarsē, pievieno puravus, tos viegli apcep, tad pārlej ar baltvīnu un izkāva lieko alkoholu. Tad pārlej ar saldo krējumu, pievieno garšvielas.

Puravus izņem no mērces, like atsevišķā traukā siltā vietā.

Mērci izkāš un ielej karsti sakultos olas dzeltenumos, izmaisa līdz sāk biezēt, pievieno sasmalcinātus zaļumus un pārlej puraviem.

Uz šķīvja liek vistas cepeša gabalu, blakus kārto puravu krēmīgā mērcē.

Video

0 komentāri

Skaties.lv e-jaunumi

Cik jauki! Tu esi pieteicies e-jaunumiem!

Skaties.lv e-jaunumi

Piesakies aktuālāko un interesantāko ziņu saņemšanai savā e-pasta kastītē!

Kas ir e-jaunumi?
Vai zināji? Ultravioletie stari – tas ir negantākais ādas ienaidnieks

Vai zināji? Ultravioletie stari - tas ir negantākais ādas ienaidnieks

Tuvojoties vasarai, aizvien biežāk uzturamies ārpus telpām un lutinām sevi ar saules gaismu un siltumu. Saule sniedz mums enerģiju, palīdz organismam ražot pietiekami daudz D vitamīna un stiprina imūnsistēmu, taču ir ļoti svarīgi izprast arī saules staru negatīvos efektus, pievērst uzmanību mūsu ādas veselībai un sauļoties atbildīgi.

Pareiza ādas kopšana vasarā nozīmē skaistu ādu visu gadu

Pareiza ādas kopšana vasarā nozīmē skaistu ādu visu gadu 2

Kamēr mums vasara ir brīvdienu, izklaides un dažādu citu baudu laiks, mūsu ādai šī sezona ir īstākais izaicinājums. Vai tev jau ir skaidrs, kādi pasākumi būtu jāveic un kas jāzina, lai gada karstākais un skaistākais laiks neradītu nevajadzīgus apgrūtinājumus un neērtības?

Vēl šajā sadaļā

Laika ziņas