Svētdiena klāt! Karamelizētas ribiņas un citronkartupeļi – jaunākais Gatavo 3 kulinārijas šedevrs

0 komentāri
Svētdiena klāt! Karamelizētas ribiņas un citronkartupeļi – jaunākais Gatavo 3 kulinārijas šedevrs
Foto: publicitātes foto

Vīriem – kārtīga vīru maltīte. Raidījuma Gatavo 3 meitenes sarūpē maltīti kluba CrossFit Ridzene treneriem par godu kluba 2 gadu jubilejai. Ja arī tu vēlies svētdienas pusdienās pārsteigt savu ģimeni ceļot galdā kādu no jaunākajā epizodē gatavotajiem ēdieniem, izlasi receptes un skaties raidījumu Gatavo 3, svētdien, plkst.9:25, kanālā TV3!

Salāti ar rostbifu un sniega cukurzirņiem

Foto: publicitātes foto

Foto: publicitātes foto

Sastāvdaļas:

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Skatīt vairāk
  • 600 g liellopa filejas vai karbonādes bez kaula;
  • 30 g pistāciju;
  • 100 g rukolas;
  • 100 g jēla salātu vai citu lapu;
  • 100 g baby spinātu;
  • 3 avokado;
  • 200 g zaļo cukurzirnīšu;
  • olīveļļa;
  • 1-2 citroni;
  • 1 tējkarote sinepju;
  • sāls;
  • malti melnie pipari;
  • cukurs.

Pagatavošana

  • Liellopu gaļas gabalu apsāla, apber ar svaigi maltiem melnajiem pipariem un iemasē ar olīveļļu. Atstāj uz 20 minūtēm iemarinēties. Pēc tam ātri apcep uz pannas lielā karstumā un liek līdz 200 ºC sakarsētā cepeškrāsnī. Cep 25–30 minūtes. Tad izņem no krāsns un ietin folijā atpūsties vismaz uz 30 minūtēm.
  • Kamēr gaļa atpūšas, saplūkā salātlapas un samaisa tās visas kopā. Sagriež šķēlītēs avokado. Rupji sakapā pistācijas. Visu kārto lēzenā salātu šķīvī.
  • Cukurzirņus noblanšē. Vispirms tos uz 3 minūtēm liek vārošā ūdenī, tad uz 3 minūtēm – ledusaukstā ūdenī. Visbeidzot zirņus nosusina un pārber salātiem.
  • Rostbifu iztin no folijas, ar filējamo nazi sagriež ļoti plānās 1–2 mm šķēlītēs un kārto pāri salātiem.
  • Salātus pasniedz ar svaigu citronu mērci, kopā sakuļot 2 daļas olīveļļas ar 1 daļu citronu sulas, 1 tējkaroti sinepju, sāli, svaigi maltiem melnajiem pipariem un cukuru pēc garšas.

Medū karamelizētas ribiņas ar citronkartupeļiem

Foto: publicitātes foto

Foto: publicitātes foto

 Sastāvdaļas:

  • ½ kg ribiņu katram ēdājam (šoreiz mums vajadzēs 2 kg ribu);
  • 4 ēdamkarotes sinepju;
  • 8 ēdamkarotes medus vai kļavu sīrupa;
  • 4 ēdamkarotes olīveļļas;
  • sāls un pipari;
  • 4–5 zariņi rozmarīna.

Kartupelīšiem:

  • 2 kg mazu kartupelīšu;
  • 2 citroni;
  • 1 tējkarote ķiploku sāls;
  • 1 tējkarote medus;
  • 70 g rukolas vai kādu citu zaļumu (var arī dīgstus).

Pagatavošana

  • Samaisa kopā olīveļļu, 4 ēdamkarotes medus, sinepes un sāli.
  • Ribas sadala mazākos gabalos, piemēram, pa trim ribiņām. Visus ribu gabaliņus kārtīgi iemasē ar sagatavoto marinādi un liek uz cepamās plāts. Pārkaisa ar svaiga rozmarīna zariņiem.
  • Gaļu liek līdz 200 ºC sakarsētā cepeškrāsnī un cep ~ 40 minūtes. Tad 10 minūtes pirms cepšanas beigām vēlreiz pārlej ar nedaudz medus (sastāvdaļās paredzētas vēl 4 ēdamkarotes).
  • Mazos kartupelīšus sagriež uz pusēm vai 3 daļās, apslaka ar olīveļļu un pievieno gaļai cepeškrāsnī uz otras cepamās plāts 15 minūtes pirms gaļas gatavības (uz 15 minūtēm).
  • Kad kartupelīši gatavi, tos izņem no krāsns, apsāla, pārrīvē citrona miziņas, sajauc ar zaļumiem un pārpilina pavisam nedaudz medu (~ 1 ēdamkaroti). Pasniedz visu uzreiz.

Saldo kartupeļu kūka ar karameles lauskām

Foto: publicitātes foto

Foto: publicitātes foto

Sastāvdaļas:

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Skatīt vairāk
  • 110 g sviesta;
  • 260 g brūnā cukura;
  • 2 olas;
  • 220 g saldo kartupeļu biezeņa;
  • 200 g miltu;
  • ½ tējkarotes cepamā pulvera;
  • 1 tējkarote sodas;
  • 1 ēdamkarote kanēļa;
  • 1 ēdamkarote vaniļas cukura;
  • 120 g paniņu;
  • 100 g sviesta;
  • 200 g krēmsiera ;
  • 80 g pūdercukura;
  • vaniļas pāksts vai ekstrakts;
  • 50 g cukura;
  • 25 g ūdens.

Pagatavošana

  • Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 ºC temperatūrai. Cepamo pannu (24 cm/dm) noklāj ar cepamo papīru, maliņas nosmērē ar kripatiņu sviesta.
  • Bļodā puto sviestu kopā ar cukuru. Pa vienai pievieno olas. Turpina putot, pievienojot saldo kartupeļu biezeni, miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri, sodu, kanēli, vaniļas cukuru un paniņas. Samaisa visu kopā un lej cepamajā formā.
  • Cep krāsnī 30–35 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.
  • Pagatavo krēmu. Bļodā puto sviestu kopā ar pūdercukuru un vaniļu. Kad sastāvdaļas samaisījušās, pievieno krēmsieru un turpina putot. Gatavo krēmu smērē uz atdzisušās kūkas.
  • Pagatavo karameli. Katliņā karsē cukuru kopā ar ūdeni. Karsē, līdz karamele ieguvusi dzintara nokrāsu. To izlej uz šķīvīša vai cepamā papīra un ļauj sacietēt. Pēc tam salauž lauskās un dekorē kūku.

 

 

0 komentāri

Skaties.lv e-jaunumi

Cik jauki! Tu esi pieteicies e-jaunumiem!

Skaties.lv e-jaunumi

Piesakies aktuālāko un interesantāko ziņu saņemšanai savā e-pasta kastītē!

Kas ir e-jaunumi?
Palīdzi savai ādai elpot! Četri likumi pareizai ādas attīrīšanai

Palīdzi savai ādai elpot! Četri likumi pareizai ādas attīrīšanai

Katru dienu mūsu āda ir pakļauta vides kaitīgajai ietekmei – gaisa un ūdens piesārņojumam, kā arī ultravioletajam starojumam. Pareiza un pilnvērtīga sejas attīrīšana ir pirmā palīdzība nogurušai ādai un svarīgs solis ādas veselības un jauneklīga izskata saglabāšanas virzienā.

Vēl par šo tēmu

Vēl šajā sadaļā

Laika ziņas