Sarkanbaltsarkanais gardums – siera kūka ar dzērvenēm

0 komentāri

Jau rīt visi kopā svinēsim mūsu valsts dzimšanas dienu. Šie ir svētki ikvienam no mums, tāpēc pienācīgi tos svinēsim. Kā būtu ar gardu svētku kūku? Šoreiz – siera kūka ar dzērvenēm!

Sastāvdaļas

  • 600 g krēmsiera
  • 100 g mīksta sviesta
  • 200 g ”Selgas” cepumu
  • 200 g cukura
  • 1 ēdamkarotes vaniļas cukura
  • 1 ēdamkarote miltu
  • 4 olas
  • 300 g dzērveņu

Pagatavošana

  1. Cepumus sablenderē un samīca ar sviestu.
  2. Masu izklāj pa kūkas formu.
  3. Dzērvenes liek katlā ar ūdeni uz vidējas uguns.
  4. Maisa līdz dzērvenes kļūst īpaši mīkstas. Sastampā tās.
  5. Sajauc krēmsieru ar miltiem, cukuru un vaniļas cukuru.
  6. Pievieno olas, katru rūpīgi sakuļot.
  7. Pusi masas lej uz cepumu pamatnes.
  8. Dzērveņu mērci ar karoti izpilina vienmērīgi pa virsu.
  9. Pārlej ar atlikušo masu un atkal pa virsu pilina dzērveņu mērci.
  10. Liek 180°C temperatūras karstā krāsnī uz 15 min.
  11. Pēc tam pazemina temperatūru uz 150°C temperatūru un cep vēl 30 min. Ļauj pilnībā atdzist pirms pasniegšanas.
Lai labi garšo! Uzzini citas gardas receptes sadaļā Gardēde virtuvē!

Foto: ielūkojies raidījuma Ēdiena daba aizkulisēs

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Skatīt vairāk
0 komentāri

Skaties.lv e-jaunumi

Cik jauki! Tu esi pieteicies e-jaunumiem!

Skaties.lv e-jaunumi

Piesakies aktuālāko un interesantāko ziņu saņemšanai savā e-pasta kastītē!

Kas ir e-jaunumi?

Vēl par šo tēmu

Vēl šajā sadaļā

Laika ziņas