Receptes Lieldienu galdam: pildītas sēnītes un zemeņu – vaniļas kūka

0 komentāri
Receptes Lieldienu galdam: pildītas sēnītes un zemeņu – vaniļas kūka
Foto: publicitātes foto

Lieldienas ir klāt! Ja šoreiz tev Lieldienu galdā gribas celt vēl ko nebijušu, droši ieskaties raidījuma Gatavo3 meiteņu piedāvātajos gardumos. Uzzini receptes tagad, bet detalizētāk par to, kā tās var realizēt skaties raidījumā Gatavo3 -svētdien, 27.martā plkst.9:25, kanālā TV3.

 Šoreiz galdā tiek celtas pildītās sēnītes, īpašs cūkgaļas ēdiens, ko dēvē par velingtonu, bet saldo ēdienu baudot iz jāuzmanās, lai nenorītu mēli. Lūk, receptes!

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Skatīt vairāk

Uzkoda – pildītas sēnītes

Foto: publicitātes foto

Foto: publicitātes foto

Pirmajai variācijai:

12 lieli šampinjoni;

100 g fetas siera;

50 g cietā tipa siera;

50 g bazilika pesto.

Otrajai variācijai:

12 lieli šampinjoni;

4 bekona šķēlītes (50 g);

12 paipalu oliņas;

4 kaltēti tomāti eļļā;

50 g cietā tipa siera.

Pagatavošana

  • Sēnītēm izlauž kātiņus un izgrebj ”vēderiņus”.
  • Pirmajai variācijai sarīvē cieto sieru. Ar karotīti katrā sēnītē liek ½ tējkaroti bazilika pesto, tad fetas sieru un pa virsu pārkaisa nedaudz rīvētu cieto sieru.
  • Otrajai variācijai bekonu sagriež gareniski 3 strēmelēs. Kaltētos tomātus sagriež mazos gabaliņos – katru tomātiņu 3 daļās. Katrā sēnītē ieloka vienu bekona strēmeli un ieliek vienu tomāta gabaliņu. Virsū liek vai nu izvārītu nomizotu paipalu oliņu, vai arī iesit jēlu paipalu oliņu. Pārkaisa ar cieto sieru.
  • Cep cepeškrāsnī ~ 15–20 minūtes, kamēr sēnītes brūnas un siers izkusis.

Velingtons ar medus pētersīļiem un pirmajiem sparģeļiem

Foto: publicitātes foto

Foto: publicitātes foto

  • 1 cūkgaļas fileja (~ 600 g);
  • 200 g sēņu;
  • 200 g svaigu vai saldētu spinātu;
  • 1 puravs vai 2 sīpoli;
  • 4 ķiploku daiviņas;
  • 2 ēdamkarotes sinepju;
  • 250 g sparģeļu;
  • 500 g pastinaku vai pētersīļu sakņu;
  • 2 ēdamkarotes medus;
  • 5 zariņi timiāna;
  • 250 g kārtainās mīklas;
  • sāls, olīveļļa, sviests apcepšanai.

Pagatavošana

  • Fileju iemasē ar sāli, pipariem, sinepēm un olīveļļu un atstāj garšām sajaukties.
  • Sēnītes smalki sakapā, purava balto daļu smalki sagriež. Visu apcep uz pannas sviestā vai olīveļļā. Kad sēnes sacepušās, pievieno spinātus, smalki sakapātus ķiplokus un timiāna lapiņas un vēl 5 minūtes pacep. Pēc garšas papildina ar sāli un svaigi maltiem melnajiem pipariem. Atstāj nedaudz atdzist.
  • Otrā pannā uzkarsē nedaudz eļļas, un tajā no visām pusēm apcep veselu nesadalītu filejas gabalu. Arī nedaudz atdzesē.
  • Atlaidinātu mīklu izrullē taisnstūrveida formā 0,5 cm biezumā – par 2 cm platāku nekā filejas gabalu.
  • Uz izrullētās mīklas liek pusi sēņu un spinātu masas, tad filejas gabalu un tad otru pusi ar sēnēm un spinātiem. Mīklu aizloka ciet, vispirms ielokot galus, tad garenās malas. Jāsanāk kārtīgam kukulītim bez neviena caurumiņa, lai cepoties sulas paliek iekšā un neiztek laukā.
  • Cep cepeškrāsnī 30 minūtes. Tikmēr sagatavo pastinakus vai pētersīļu saknes. Tās nomizo, sagriež gareniski 4 daļās vai smalkāk un izkārto uz pannas. Apslaka ar olīveļļu, apbārsta ar sāli un izkārto veselus timiāna zariņus aromātam. Cep cepeškrāsnī ~ 20 minūtes. Desmit minūtes pirms cepšanas beigām izņem no krāsns un aplaista ar medu. Turpina cept atlikušo laiku.
  • Sparģeļus noblanšē – vispirms tos uz 5 minūtēm iegremdējot verdošā ūdenī un pēc tam uz 2 minūtēm ledus aukstā. Tā sparģeļi saglabās sulīgi zaļo krāsu. Tad pannā izkausē nedaudz sviesta, un tajā ātri apcep sparģelīšus no visām pusēm.
  • Gatavo gaļas kukulīti sagriež šķēlēs un pasniedz ar nedaudz dārzeņiem – gan vieniem, gan otriem.

Foto

 

 Zemeņu un vaniļas kūka 

Foto: publicitātes foto

Foto: publicitātes foto

Biskvītam:

  • 6 olas;
  • 160 g cukura;
  • 2 ēdamkarotes karsta ūdens;
  • 160 g miltu;

Krēmam:

  • 500 g krēmsiera;
  • 500 ml saldā krējuma;
  • 100 g pūdercukura;
  • 1 vaniļas pāksts;
  • 500 g svaigu zemeņu.

Pagatavošana

  • Cepeškrāsni sakarsē līdz 190 ºC temperatūrai. Bļodā liek olas un puto, pamazām pievienojot cukuru. Miksē, līdz masa kļuvusi krēmīga un pufīga. Pievieno ūdeni un viegli iecilā to.
  • Iesijā miltus, un rūpīgi iemaisa tos. Svarīgi ir nepārmaisīt.
  • Mīklu lej uz 2 cepamajām plātnēm. Liek cepties krāsnī 12–15 minūtes, katru plātni atsevišķi, līdz biskvīts ieguvis zeltainu nokrāsu. Atdzesētu sagriež katru uz pusēm, lai sanāk 4 vienādi taisnstūri.
  • Kamēr cepas biskvīta kārtas, pagatavo krēmu. Bļodā liek krēmsieru kopā ar pūdercukuru un vaniļu. Nedaudz saputo, lai izveidotos viendabīga masa. Pievieno aukstu saldo krējumu un miksē, līdz krēms sabiezējis un saputojies.
  • Krēmu pa kārtām smērē uz biskvīta, pa virsu liek sagrieztas zemenes. Pirms smērēšanas krēmu sadala 5 vienādās daļās, lai tas pietiktu ne tikai katrai kārtai iekšpusē, bet arī kūkas maliņām.

 

0 komentāri

Skaties.lv e-jaunumi

Cik jauki! Tu esi pieteicies e-jaunumiem!

Skaties.lv e-jaunumi

Piesakies aktuālāko un interesantāko ziņu saņemšanai savā e-pasta kastītē!

Kas ir e-jaunumi?
Kā vasarā izskatīties mirdzošai un pievilcīgai? Gatavojies sauļošanās sezonai jau tagad!

Kā vasarā izskatīties mirdzošai un pievilcīgai? Gatavojies sauļošanās sezonai jau tagad!

Vasara nozīmē sauli, karstumu, košus tērpus un aizvien mazāk un mazāk laika, lai pagūtu parūpēties par to, lai šajā laikā mūsu izskats būtu tiešām veselīgs un pievilcīgs. Tā ir tiesa – vasarā mūsu āda saskaras ar ļoti daudziem izaicinājumiem: karsto sauli, sāļo jūras ūdeni un pilsētas piesārņojumu, tāpēc rūpes par ādu vasaras sezonā ir visnotaļ būtiskas.

Vēl par šo tēmu

Vēl šajā sadaļā

Laika ziņas