Pagatavo laikus! Lieldienu svētku galda karaliene – Lieldienu pasha

0 komentāri
Pagatavo laikus! Lieldienu svētku galda karaliene – Lieldienu pasha
Foto: Skaties.lv

Īsts Lieldienu svētku galds nav iedomājams bez tradicionālās Lieldienu kūkas jeb pashas. Tā kā pirms Lieldienu svētdienas ir brīvas divas dienas, tad pashu vari gatavot kopā ar jauno paaudzi un pārvērst šo darbiņu īstos gaidīšanas svētkos.

Lieldienu pasha ir jāpagatavo vismaz dienu iepriekš, lai tās sastāvdaļas kārtīgi savā starpā sadraudzētos un veidotu neatkārtojamu, debešķīgu garšu.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Skatīt vairāk

Sastāvdaļas:

  • 1,5-2 kg biezpiena;
  • 300 g rozīņu;
  • 200 g dažādu žāvētu augļu un sukādes;
  • 200 g dažādu krāsu marmelādes;
  • dažādi rieksti
  • citrons;
  • 4 olas;
  • 200 g sviesta;
  • 200 g cukura;
  • vaniļas cukurs;
  • 200 g saldā krējuma.

Vēl noteikti nepieciešama marle, kurā pashu ieriktēsi, un slogs, ar ko kūku kārtīgi sapresēt. Kā arī ļoti izplatīta iezīme, – daudziem negaršo rozīnes, tādēļ ir divas iespējas, – šo sastāvdaļu pashai nepievienot, vai arī masu sadalīt. Lai neapdalītu tos ēdājus, kam rozīnes garšo, vienai masas daļai rozīnes pievieno, otrai – nē. Vislielāko laiku aizņems žāvēto augļu, riekstu un marmelādes sasmalcināšana. Taču, ja šo darbu dara labā, vairāku paaudžu kompānijā, tad viss tiks paveikts ātri un ar prieku.

Foto

Pagatavošana

Rozīnes un citus žāvētos augļus var nedaudz pamērcēt siltā ūdenī. Izkausē sviestu, pievieno daļu cukura. Maisa, līdz viss izkusis. Biezpienu vari izdzīt caur sietu, vari arī neizdzīt. Biezpienam pievieno olas, rozīnes un sasmalcinātus žāvētos augļus, marmelādes, sukādes ,un riekstus. Lai marmelādes pārāk nesaķeptu, sagrieztas tās var nedaudz apviļāt miltos. Pierīvē citrona miziņu. Pievieno izkausēto sviestu un cukuru. Saputo saldo krējumu ar atlikušo daļu cukura un vanilīna cukuru. Visu masu kārtīgi samaisi. Bļodā ieklāj marli  un ieliec biezpiena masu un ievīsti to marles audumā. Turi zem sloga 12 – 24 stundas vēsā vietā. Pirms ēšanas pashu uzliec uz apaļa šķīvja un dekorē ar sukādēm, marmelādi, riekstiem utt., kā vien pašai tīk.

0 komentāri

Skaties.lv e-jaunumi

Cik jauki! Tu esi pieteicies e-jaunumiem!

Skaties.lv e-jaunumi

Piesakies aktuālāko un interesantāko ziņu saņemšanai savā e-pasta kastītē!

Kas ir e-jaunumi?
Vai zināji? Ultravioletie stari – tas ir negantākais ādas ienaidnieks

Vai zināji? Ultravioletie stari - tas ir negantākais ādas ienaidnieks

Tuvojoties vasarai, aizvien biežāk uzturamies ārpus telpām un lutinām sevi ar saules gaismu un siltumu. Saule sniedz mums enerģiju, palīdz organismam ražot pietiekami daudz D vitamīna un stiprina imūnsistēmu, taču ir ļoti svarīgi izprast arī saules staru negatīvos efektus, pievērst uzmanību mūsu ādas veselībai un sauļoties atbildīgi.

Pareiza ādas kopšana vasarā nozīmē skaistu ādu visu gadu

Pareiza ādas kopšana vasarā nozīmē skaistu ādu visu gadu 2

Kamēr mums vasara ir brīvdienu, izklaides un dažādu citu baudu laiks, mūsu ādai šī sezona ir īstākais izaicinājums. Vai tev jau ir skaidrs, kādi pasākumi būtu jāveic un kas jāzina, lai gada karstākais un skaistākais laiks neradītu nevajadzīgus apgrūtinājumus un neērtības?

Vēl par šo tēmu

Vēl šajā sadaļā

Laika ziņas