Pagatavo veselīgus čipsus! Ziedputekšņi ar taukšķētiem griķiem

0 komentāri

Kā allaž, raidījuma Ēdiena daba komanda ir sagatavojusi papildu recepti, kas netika iekļauta raidījumā. Arī šī, tāpat kā pārējās raidījumā redzamās ēdienu receptes, ir veidotas no bioloģiskajiem produktiem.

Šī nav pirmā reize, kad Krista un Ingmārs ir radījuši ēdienu, kur savienoti, šķiet, nesavienojami produkti. Lai gan, jo vairāk vērojam raidījumu Ēdiena daba, jo vairāk pārliecināmies, ka Ingmāra fantāzija spēj savienot jebkurus produktus.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Skatīt vairāk

Ziedputekšņi ar taukšķētiem griķiem, bumbieri un cidoniju ceptā kale lapā

Sastāvdaļas:

  • 2 kale lapas (lapu kāposta lapas);
  • 30 g sviesta;
  • garšvielas (muskatrieksts, sāls);
  • 2 bumbieri;
  • 2 cidonijas;
  • 200 g griķu;
  • 1 l eļļas cepšanai
  • garšvielas (muskatrieksts, smaržīgie pipari, kanēlis, sāls);
  • 20 g sviesta;
  • 15 g medus;
  • 20 g ziedputekšņu;
  • svaigi zirņu dzinumi (dekoram).

Pagatavošana
Kale lapas atdala no stingrās serdes, sadala nelielos porciju gabaliņos. Uzsildītā katlā sajauc nelielu ūdens daudzumu ar sviestu, pievieno garšvielas. Ūdeni uzvāra, kale lapas 30 sekundes patur novārījumā. Nevajag ilgāk, citādi kale zaudēs zaļo krāsu. Tad lapas liek uz salvetes nosusināt. Pēc tam kale lapas kaltē krāsnī 30 minūtes 120 grādu karstumā.

Foto. Kā ziedputekšņi, bumbieri, medus un griķi pārtop veselīgos čipsos

Nomizo bumbierus, pārgriež uz pusēm un atdala serdes. Cidonijas sarīvē. Bumbierus un cidonijas liek folijā un cep 7-10 minūtes 160 grādu karstumā. Kad gatavs, izņem no krāsns, atdzesē, saspaida ar dakšiņu, lai veidojas viendabīga masa.Uzsilda eļļu līdz 180 grādiem. Sausus griķus liek eļļā. Kad griķi sasprāgst un uzpeld virspusē, tos izņem no eļļas ar kausiņu un liek uz salvetes nosusināt liekās taukvielas.

Taukšķētiem griķiem uzber garšvielas (muskatriekstu, smaržīgos piparus, kanēlis, sāls), atdzesē, tad sajauc ar bumbiera masu.

Uz šķīvja servē kale (lapu kāposta) lapas, uz lapas porcijas liek virsū bumbieru, cidoniju un taukšķētu griķu zapti, dekorē ar zirņu dzinumiem, pārlej ar medu un pārkaisa ar ziedputekšņiem.

Skaties video!

0 komentāri

Skaties.lv e-jaunumi

Cik jauki! Tu esi pieteicies e-jaunumiem!

Skaties.lv e-jaunumi

Piesakies aktuālāko un interesantāko ziņu saņemšanai savā e-pasta kastītē!

Kas ir e-jaunumi?

Vēl šajā sadaļā

Laika ziņas