Oriģināli un garšīgi! Kazas siera kampa

0 komentāri

Raidījums Ēdiena daba kā allaž izceļas ar vēl neredzētiem, nedzirdētiem un nenogaršotiem ēdieniem. Svētdienas rīta raidījuma vadītāji Krista un Ingmārs, gatavojot ēdienu, izmanto bioloģiskus produktus. Šoreiz kameru priekšā tapa ēdiens, kura iedvesmu abi guva ciemojoties bišu dravā.

Lai arī, kā teicis lācītis Vinnijs Pūks : “Ar bitēm nekad neko nevar zināt”, Ingmārs biškopības ekosaimniecībā “Priežukalns”ar medus vācējām apgājās tikpat meistarīgi kā ar nazi, pannu un produktiem savā virtuvē. Tavas svētdienas ēdienkartes iedvesmai Ingmārs un Krista pagatavoja ēdienu ar ļoti, garu un intriģējošu nosaukumu.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Skatīt vairāk

Kazas siera kampa ar kolrābi ābolu sulā un aveņu rupjmaizes mērci, sagatavotu ar medu un liepziedu tēju

Kazas siera kampa:

Sastāvdaļas

  • 250 g svaigais kazas siers;
  • 5 olu dzeltenumi;
  • 100 ml saldais krējums;
  • garšvielas (muskatrieksts, sāls, pipari).

Pagatavošana 

Saldo krējumu uzvāra katliņā, pievieno garšvielas. Vāra līdz novārījusies apmēram puse no sākotnējā daudzuma. Olu dzeltenumus lieke bļodā (ūdens peldē) un maisot uzsilda, lēnām pievieno saldā krējuma novārījumu, maisa līdz masa sāk biezēt. Kazas sieru puto, pievieno olu un saldā krējuma maisījumu. Kad masa ir saputota, no tās veido formu. Marles kvadrātiņā liek aptuveni 3 ēdamkarotes kazas siera, marles malas saņem un saspiež, veidojot formu (kampu). Tādu liek uz pāris stundām ledusskapī, lai atdziest.

FOTO. Kazas siera kampas un pārējo gastronomisko brīnumu tapšana

Kolrābis ābolu sulā

Sastāvdaļas:

  • 6 āboli;
  • 1 standziņa kanēļa;
  • vaniļa (nedaudz);
  • 2 svaiga bazilika kāti;
  • 1 kolrābis.

Pagatavošana :

Ābolus sagriež 8 daiviņās ( bez mizas un sēklām), pārējos ābolus izspiež sulā.
Kolrābi nomizo un sagriež apmēram 0,5 cm plānās šķēlēs. Ābolu sulu karsē, pievieno kanēli un vaniļu. Uzvāra, kad ievilkušās garšvielas, nokāš un pārlej pār ābolu un kolrābja daiviņām, pievieno baziliku. Atstāj siltā vietā, lai ievelkas garša.

Rupjmaizes mērce ar avenēm

Sastāvdaļas:

  • 50 ml medus ;
  • 100 g avenes;
  • 100 g mellenes;
  • 50 ml liepziedu tējas uzlējums;
  • 100 g rupjmaizes;
  • 30 ml etiķa sīrups (etiķis +cukurs, savārīts attiecībā 1:1);

Pagatavošana
Rupjmaizi salauž nelielos gabaliņos un uz pannas izsilda.
Sajauc mellenes, avenes, medu, liepziedu tējas uzlējumu un rupjmaizi, pievieno etiķa sīrupu, visu sakuļ līdz veidojas viendabīga mērce.
Iegūto masu berž caur caurduri, atstāj vēsā vietā.

Sastāvdaļas kārto uz šķīvja: mērci, ābolus un kolrābi, papildina ar svaigām ogām, kazas siera kampu. Ēdienu pārlej ar medu un pāri pārkaisa svaigus piparus un svaigas mētras.

Skaties video:

0 komentāri

Skaties.lv e-jaunumi

Cik jauki! Tu esi pieteicies e-jaunumiem!

Skaties.lv e-jaunumi

Piesakies aktuālāko un interesantāko ziņu saņemšanai savā e-pasta kastītē!

Kas ir e-jaunumi?
Vai zināji? Ultravioletie stari – tas ir negantākais ādas ienaidnieks

Vai zināji? Ultravioletie stari - tas ir negantākais ādas ienaidnieks

Tuvojoties vasarai, aizvien biežāk uzturamies ārpus telpām un lutinām sevi ar saules gaismu un siltumu. Saule sniedz mums enerģiju, palīdz organismam ražot pietiekami daudz D vitamīna un stiprina imūnsistēmu, taču ir ļoti svarīgi izprast arī saules staru negatīvos efektus, pievērst uzmanību mūsu ādas veselībai un sauļoties atbildīgi.

Pareiza ādas kopšana vasarā nozīmē skaistu ādu visu gadu

Pareiza ādas kopšana vasarā nozīmē skaistu ādu visu gadu 2

Kamēr mums vasara ir brīvdienu, izklaides un dažādu citu baudu laiks, mūsu ādai šī sezona ir īstākais izaicinājums. Vai tev jau ir skaidrs, kādi pasākumi būtu jāveic un kas jāzina, lai gada karstākais un skaistākais laiks neradītu nevajadzīgus apgrūtinājumus un neērtības?

Vēl šajā sadaļā

Laika ziņas