Mīļš un iecienīts našķis. Pagatavo biezpiena sieriņu pati

0 komentāri

Viens no īpašiem mūsu našķiem, kuru neatrast nekur citur pasaulē, ir biezpiena sieriņš. Atšķirībā no citām valstīm Latvijā ļoti daudz ēd biezpiena produktus. Lapsas mājas saimniece Liene Zemīte savā Lapsas ēdamistabā ierādīs, ka var pagatavot biezpiena sieriņu mājas apstākļos.

Sastāvdaļas:

  • 200 g biezpiena;
  • 100 g maskarpones siera;
  • 50g cukura;
  • 200 g tumšā šokolāde (var ņemt arī balto šokolādi).

FOTO: kā top bērnu un pieaugušo iecienītais našķis – biezpiena sieriņš

 

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Skatīt vairāk

Pagatavošana

Biezpienam pieliek klāt pūdercukuru, sieru un samīci visu kopā. Pārtikas plēvē ietin mazus gabaliņus iegūtās masas. Var pievienot dzērvenes, riekstus un satin ”lielā biezpiena konfektē.” Lai ieņem formu, ”konfekti” izrullē. Pēc tam uz 30–60 minūtēm ieliec iegūtās konfektes saldētavā. Tad viņi nebūs pavisam sastinguši, bet viegli iztinami no plēves un var glazēt šokolādē. Šokolādi kausē karsta ūdens peldē uz lēnas uguns, un nepārtraukti maisīt. Kad šokolāde izkususi, tai liec klāt pāri palikušos šokolādes gabaliņus, maisot, dzesē visu šokolādes masu. Šokolādei jābūt vijīgai. Ar lielo dakšu iemērc sieriņu šokolādē, lai izveidojas glazūra.

Skaties  video

0 komentāri

Skaties.lv e-jaunumi

Cik jauki! Tu esi pieteicies e-jaunumiem!

Skaties.lv e-jaunumi

Piesakies aktuālāko un interesantāko ziņu saņemšanai savā e-pasta kastītē!

Kas ir e-jaunumi?

Vēl par šo tēmu

Vēl šajā sadaļā

Laika ziņas