Mārtiņdienas mielasts – pildīta zoss ar kāpostiem

0 komentāri

Mārtiņu galdā celti plāceņi, medus, alus, dažādi gaļas ēdieni un, protams, Mārtiņu zoss. Kas gan var būt gardāks par šādu cepeti? Lūk, recepte, kuru pagatavot šovakar, svinot Mārtiņdienu.

Sastāvdaļas

  • 3 kg zoss
  • 1 kg sautētu skābo kāpostu
  • 3 ēd. k. medus
  • rupjais sāls
  • malti melnie pipari
  • 50 g dzērveņu

Pagatavošana

  1. Ar sāli un pipariem ierīvē zosi, kā no iekšpuses, tā arī ārpuses.
  2. Tās vēderu piepilda ar skābiem kāpostiem un dzērvenītēm.
  3. Sasprauž zosi un liek cepties cepeškrāsnī 140°C, aptuveni 2 stundas, atkarībā no zoss lieluma.
  4. Pārsmērē to ar medu un turpina cept, šoreiz lielākā temperatūrā, apt. 180°C.
  5. Gatava tad, kad kļuvusi zeltaini brūna.

Foto: mēli var norīt!

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Skatīt vairāk
0 komentāri

Skaties.lv e-jaunumi

Cik jauki! Tu esi pieteicies e-jaunumiem!

Skaties.lv e-jaunumi

Piesakies aktuālāko un interesantāko ziņu saņemšanai savā e-pasta kastītē!

Kas ir e-jaunumi?

Vēl par šo tēmu

Vēl šajā sadaļā

Laika ziņas