Lindas Vilmansones pikantās brokastis meksikāņu gaumē

0 komentāri

Linda šajā svētdienas rītā pagatavos ko asu – meksikāņu versiju par zemnieku brokastīm.

Pēc Lindas teiktā, šis ir ļoti, ļoti sātīgs un gards brokastu ēdiens. Arīdzan mazliet pikants, bet asumu katrs var regulēt pēc savas vēlēšanās.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Skatīt vairāk

Sastāvdaļas

  • 3 lielās tortiljas plāksnes
  • 2 palieli avokado
  • 200 g konservētu sarkano pupiņu
  • 2 čili pipars
  • pāris pilieni tabasko mērces (pēc izvēles)
  • 200 g čorizo desas (pēc izvēles)
  • 6 olas
  • 5 sulīgi tomāti vai 200 g konservētu tomātu
  • 2 daiviņas ķiploku
  • eļļa cepšanai

Pagatavošana

Pagatavo tomātu mērci. Tomātus sagriež mazos kubiņos un kopā ar smalki sakapātiem ķiplokiem un 1 čili piparu sautē nelielā katliņā, līdz viss sabiezē.

Pupiņas karsē nelielā kastrolī kopā ar smalki sakapātu 1 čili piparu un spaida, līdz izveidojusies tumša pasta. Pēc izvēles pievieno tabasko mērci un čorizo desas gabaliņus.

Avokado sagriež šķēlītēs vai saspaida viendabīgā masā. Ja vēlas, var pievienot arī smalki sakapātu sarkano sīpolu.

Tortiljas sagriež mazākos apļos apmēram apakštasītes izmērā. Lielā lēzenā pannā uzkarsē eļļu un fritē tortiljas aplīšus ~ 10 sekundes, līdz tie ir gaiši zeltaini un kraukšķīgi. Izņem no pannas un liek uz salvetes, lai notek liekā eļļa.

Izcep olas.

Uz fritētajām plāksnēm smērē pupiņu pastu, liek tomātu mērci, avokado un ceptu olu.

Pasniedz karstus ar krējumu, dekorē ar kinzas zaļumiem.

Foto

Video

0 komentāri

Skaties.lv e-jaunumi

Cik jauki! Tu esi pieteicies e-jaunumiem!

Skaties.lv e-jaunumi

Piesakies aktuālāko un interesantāko ziņu saņemšanai savā e-pasta kastītē!

Kas ir e-jaunumi?

Vēl šajā sadaļā

Laika ziņas