Ko darīt ar neapēsto jāņusieru

0 komentāri

Pēc katrām kārtīgām svinībām, daudz kas paliek pāri neapēsts, tā pēc Līgo nakts, bieži vien ir ledusskapis pilns ar jāņusieru. Gan pašas sarūpēto, gan līgotāju atnesto. Turklāt mājās Tev ir vīrietis, kuram jāņusiers vienkārši negaršo. Tādēļ Tev ir jāliek lietā visa sava kulināres fantāzija, un pāri palikušais siers jāpiedāvā ēst “īpašā “mērcē

Lūk, daži no ieteikumiem, ko darīt ar jāņusieru pēc Jāņiem.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Skatīt vairāk

Sagriez jāņusieru 0,5-1 cm biezās šķēlēs un vienkārši apcep. Ļoti sātīgas brokastis.
Sieru var apviļāt olā un corn flakes pārslās un uzcept kā karbonādi.
Jāņusieru var ēst kopā ar plūmju čatniju vai arī ar jebkuru citu ievārījumu.
Jāņusieru var grilēt kopā ar dārzeņiem un garšvielām.
Sakuļ olu kopā ar sasmalcinātām dillēm un citiem zaļumiem. Siera šķēles apviļā miltos, cep kā karbonādi.
Var Jāņu sieru izmantot, vārot zupu. Lūk, viena no receptēm.

Siera – foreles (vai laša) zupa

9296144

Nepieciešams
Foreles vidējā asaka.
Puse siera rituļa (izmērs – kā Talsu ritulim).
Labi, ja ir arī kāds pikantāks siers vai siers ar zaļumiem (to arī ņem pusi, bet, ja nav – iztiec ar to, cik ir).
Saldēti dārzeņi (pakā – burkāni, ziedkāposti, zaļie zirņi, zaļās pupiņas).
½ burciņas zaļo zirnīšu.
5 palieli kartupeļi.
Pētersīļi, buntīte, sīpols.

Pagatavošana

Novāri zivi, pievienojot garšvielas – Vegetu, sāli, cukuru (maz), melnos piparus.
Izvelc asaku, lai gaļu no tās noņemtu, un liec atpakaļ katlā.
Pieber saldētos dārzeņus, sagrieztos kartupeļus, apcepto sīpolu, sagrieztos pētersīļus zivs gabaliņus, kas noņemti no asakas.
Pavāri 5 min un ber klāt kubiciņos sagrieztu sieru.
Vāri, kamēr viss mīksts. Zupa sanāk dievīga. Siers to padara sierīgi krēmīgu.

0 komentāri

Skaties.lv e-jaunumi

Cik jauki! Tu esi pieteicies e-jaunumiem!

Skaties.lv e-jaunumi

Piesakies aktuālāko un interesantāko ziņu saņemšanai savā e-pasta kastītē!

Kas ir e-jaunumi?

Vēl šajā sadaļā

Laika ziņas