Ķirbju neēdājiem: ķirbji rumā

0 komentāri

Tagad jau noteikti vari savā dārzā redzēt, cik rudenī tev būs ”jākauj” ķirbji. Visbiežāk, ja ķirbjiem tavā dārzā patīk, tad aizmetušies ir atliku likām. Neraugoties uz ķirbju šķirņu dažādību, ir ļoti daudz cilvēku, kuriem ķirbji negaršo. Lūk, recepte ķirbju ievārījumam, kuru baudot neviens ķirbju neēdājs, nevar atšifrēt, ka ēd ķirbi.

Ķirbji rumā:

1 kg ķirbja;
5 apelsīni;
5 g rums;
1 kg ievārījuma cukura;
2 ēd.k. vaniļas cukura.

Ievārījuma pagatavošana

Ķirbi sagriež gabalos. Diviem apelsīniem norīvē miziņu. No apelsīniem izspiež sulu, ielej katlā. Sulai pievieno ķirbi un apelsīna miziņu. Vāra 10 minūtes. Pēc tam visu sablenderē. Liek karsēties uz lēnas uguns un pievieno cukuru. Kad cukurs izkusis, pievieno vanilīnu un rumu.

Skaties video!

0 komentāri

Skaties.lv e-jaunumi

Cik jauki! Tu esi pieteicies e-jaunumiem!

Skaties.lv e-jaunumi

Piesakies aktuālāko un interesantāko ziņu saņemšanai savā e-pasta kastītē!

Kas ir e-jaunumi?

Vēl šajā sadaļā

Laika ziņas