Izmēģini – tas ir to vērts! Rudzu rundstiķi

0 komentāri

Svētdienas rītos jaunajā TV3 raidījumā Ēdiena daba vari uzzināt kādu jaunu, vēl nedzirdētu, neredzētu un nebaudītu ēdiena recepti. Skaties.lv sadaļā Sievietei turpmāk varēsi papildus uzzināt vēl vienu – raidījumā Ēdiena daba neiekļautu recepti. Iepazīsties – rudzu rundstiķi.

Rudzu pilngraudu miltu rundstiķi ar pupiņām un kūpinātu cūkgaļu sēņu buljona mērcē

Sastāvdaļas rundstiķu mīklai:

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Skatīt vairāk

300 g pilngraudu rudzu miltu/vidēji rupja maluma;

3  olas;

2 ēdamkarotes mannas;

2 ēdamkarotes sasmalcinātu zaļumu/pētersīļi, timiāns;

1/2 tējkarote sāls;

30 g krējuma

Pagatavošana

Pa vienai olas liek miltos un lēnām maisa, līdz veidojas mīkla. Pievieno mannu, sāli un sasmalcinātos zaļumus. Labi izmīca, satin virtuves plēvē un liek uz pāris stundām atpūtināt ledusskapī.

FOTO. Aplūko, kā top rundstiķis

Sastāvdaļas pildījumam:

400 g novārītu pupiņu;

200 g kūpinātas cūkgaļas;

2 sīpoli;

50 g sviesta;

2 daiviņas ķiploka;

60 g krējuma;

garšvielas;

zaļumi .

Pagatavošana

Novārītās pupiņas sasilda un kopā ar sviestu sakuļ. Pievieno ķiplokus un garšvielas. Uz uzkarsētas pannas liek kūpinātu cūkgaļu, apcep, pievieno sīpolus. Sakapā zaļumus.

Rundstiķu mīklu izrullē, izspiež lielāka diametra formas ripiņas. Ripiņas ņem rokās un cenšas viducītī veidot iedobumu, kurā liek pildījumu (apmēram ēdamkaroti) – pupiņu biezeni, saceptos sīpolus, gaļu un zaļumus. Mīklu pārliec uz pusēm un saspiež malas, abus galus saņem kopā un veido astīti. Tā, lai veidojas apaļa forma augšējā daļā.

Sastāvdaļas sēņu buljona mērcei:

400 g sēņu;

1 sīpols;

400 g vistas vai veģetārā buljona;

50 g sviesta.

Pagatavošana

Smalki sagriež sīpolus un sēnes un liek uz sausas pannas. Izsilda, līdz veidojas aromāts. Pārlej ar buljonu un novāra, pievieno garšvielas. Noņem no plīts un iemaisa sviestu. Vārošā ūdenī liek rundstiķus un vāra 7 minūtes (ja mazāki, tad pietiks ar 5 minūtēm). Liek servējamā traukā, pārlej ar sēņu buljonmērci, pasniedz ar krējumu un zaļumiem. Krējumam var papildus pievienot sīpolus, kas sajaukti ar sarkanvīna etiķi.

Skaties video:

0 komentāri

Skaties.lv e-jaunumi

Cik jauki! Tu esi pieteicies e-jaunumiem!

Skaties.lv e-jaunumi

Piesakies aktuālāko un interesantāko ziņu saņemšanai savā e-pasta kastītē!

Kas ir e-jaunumi?
Septiņas grima uzklāšanas kļūdas. Nepieļauj tās!

Septiņas grima uzklāšanas kļūdas. Nepieļauj tās! 2

Grims ir mūsu maģiskais ierocis, lai izskatītos lieliski un izceltu skaisto vai nomaskētu problēmzonas. Tomēr reizēm mēs pārcenšamies vai, tieši otrādi, – izlaižam – svarīgus grima uzklāšanas soļus. Skaistuma eksperti apkopojuši izplatītākās kļūdas, no kurām tu pavisam noteikti vari izvairīties!

Janvāra saulainākais tests – erudīcijas spēle par Spāniju!

Janvāra saulainākais tests - erudīcijas spēle par Spāniju! 1

Vai tu zini, kurš leģendārs spāņu mākslinieks ir radījis ledenes ”Chupa Chups” logotipu un kurā Spānijas reģionā tiek ražoti smalki cigāri? Portāls Skaties.lv ar saviem draugiem no spāņu kultūras centra ”Seneca” ir sarūpējuši šā mēneša karstāko piedāvājumu – erudīcijas spēli par Spāniju! Atbildi uz divpadsmit sarežģītiem un ne tik sarežģītiem jautājumiem un atklāj daudz jauna par Spānijas kultūru, vēsturi un valodu!

Vēl par šo tēmu

Vēl šajā sadaļā

Laika ziņas