Izmēģini – tas ir to vērts! Rudzu rundstiķi

0 komentāri

Svētdienas rītos jaunajā TV3 raidījumā Ēdiena daba vari uzzināt kādu jaunu, vēl nedzirdētu, neredzētu un nebaudītu ēdiena recepti. Skaties.lv sadaļā Sievietei turpmāk varēsi papildus uzzināt vēl vienu – raidījumā Ēdiena daba neiekļautu recepti. Iepazīsties – rudzu rundstiķi.

Rudzu pilngraudu miltu rundstiķi ar pupiņām un kūpinātu cūkgaļu sēņu buljona mērcē

Sastāvdaļas rundstiķu mīklai:

300 g pilngraudu rudzu miltu/vidēji rupja maluma;

3  olas;

2 ēdamkarotes mannas;

2 ēdamkarotes sasmalcinātu zaļumu/pētersīļi, timiāns;

1/2 tējkarote sāls;

30 g krējuma

Pagatavošana

Pa vienai olas liek miltos un lēnām maisa, līdz veidojas mīkla. Pievieno mannu, sāli un sasmalcinātos zaļumus. Labi izmīca, satin virtuves plēvē un liek uz pāris stundām atpūtināt ledusskapī.

FOTO. Aplūko, kā top rundstiķis

Sastāvdaļas pildījumam:

400 g novārītu pupiņu;

200 g kūpinātas cūkgaļas;

2 sīpoli;

50 g sviesta;

2 daiviņas ķiploka;

60 g krējuma;

garšvielas;

zaļumi .

Pagatavošana

Novārītās pupiņas sasilda un kopā ar sviestu sakuļ. Pievieno ķiplokus un garšvielas. Uz uzkarsētas pannas liek kūpinātu cūkgaļu, apcep, pievieno sīpolus. Sakapā zaļumus.

Rundstiķu mīklu izrullē, izspiež lielāka diametra formas ripiņas. Ripiņas ņem rokās un cenšas viducītī veidot iedobumu, kurā liek pildījumu (apmēram ēdamkaroti) – pupiņu biezeni, saceptos sīpolus, gaļu un zaļumus. Mīklu pārliec uz pusēm un saspiež malas, abus galus saņem kopā un veido astīti. Tā, lai veidojas apaļa forma augšējā daļā.

Sastāvdaļas sēņu buljona mērcei:

400 g sēņu;

1 sīpols;

400 g vistas vai veģetārā buljona;

50 g sviesta.

Pagatavošana

Smalki sagriež sīpolus un sēnes un liek uz sausas pannas. Izsilda, līdz veidojas aromāts. Pārlej ar buljonu un novāra, pievieno garšvielas. Noņem no plīts un iemaisa sviestu. Vārošā ūdenī liek rundstiķus un vāra 7 minūtes (ja mazāki, tad pietiks ar 5 minūtēm). Liek servējamā traukā, pārlej ar sēņu buljonmērci, pasniedz ar krējumu un zaļumiem. Krējumam var papildus pievienot sīpolus, kas sajaukti ar sarkanvīna etiķi.

Skaties video:

0 komentāri

Skaties.lv e-jaunumi

Cik jauki! Tu esi pieteicies e-jaunumiem!

Skaties.lv e-jaunumi

Piesakies aktuālāko un interesantāko ziņu saņemšanai savā e-pasta kastītē!

Kas ir e-jaunumi?
Kā vasarā izskatīties mirdzošai un pievilcīgai? Gatavojies sauļošanās sezonai jau tagad!

Kā vasarā izskatīties mirdzošai un pievilcīgai? Gatavojies sauļošanās sezonai jau tagad!

Vasara nozīmē sauli, karstumu, košus tērpus un aizvien mazāk un mazāk laika, lai pagūtu parūpēties par to, lai šajā laikā mūsu izskats būtu tiešām veselīgs un pievilcīgs. Tā ir tiesa – vasarā mūsu āda saskaras ar ļoti daudziem izaicinājumiem: karsto sauli, sāļo jūras ūdeni un pilsētas piesārņojumu, tāpēc rūpes par ādu vasaras sezonā ir visnotaļ būtiskas.

Vēl šajā sadaļā

Laika ziņas