Izmēģini šo! Cepts ķirbis burkānu sulas mērcē ar topinambūru biezeni

0 komentāri

Raidījuma Ēdiena daba vadītāju Ingmāra Ladiga un Kristas Baumanes radošā izdoma ir ļoti plaša, tādēļ viņi no viena katra raidījuma ”galvenā” produkta, spēj izdomāt vairākas oriģinālas receptes. Šoreiz kā papildus, – raidījumā neiekļautā  recepte ir cepts ķirbis burkānu sulas mērcē ar topinambūru, ķirbju sēklām, zilā pelējuma sieru un ceptiem ķiplokiem. Kā zināms, Ingmārs un Krista kopīgi rada receptes no bioloģiskiem produktiem.

Cepts ķirbis burkānu sulas mērcē ar topinambūru, ķirbju sēklām, zilā pelējuma sieru un ceptiem ķiplokiem

Sastāvdaļas:

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Skatīt vairāk
  • 1 kg ķirbja;
  • 200 g topinambūra saknes;
  • 200 g vārītu kartupeļu;
  • 500 ml piena;
  • 1 olas baltums;
  • 30 g sviesta;
  • garšvielas;
  • 50 g zilā pelējuma siera;
  • 150 ml burkānu sulas;
  • 2 ēdamk. ķirbja sēklu;
  • 1 timiāna zariņš;
  • 1 ķiploka galviņa.
Marinādei:
  • 1 ēdamkarote ķirbju eļļas;
  • 2 ēdamk. ogu etiķa (ērkšķogu, pīlādžu vai ābolu);
  • 500 ml ūdens;
  • 15 g sāls;
  • 30 g cukura;
  • garšvielas.

FOTO: tā top īsts meistardarbs

Pagatavošana

Ķirbi nomizo, izņem sēklas, sagriež šķēlēs, lai, satinot kopā, veidojas cilindra forma. Ķirbja atgriezumus saglabā. Uzvāra marinādi: ūdenī liec garšvielas, ogu etiķi un ķirbja eļļu. Ķirbja šķēles liec marinādē un noņem no uguns (nevāra). Atstāj, lai atdziest. Topinambūrus nomizo un liec pienā vārīties, pieliec nedaudz garšvielas. Kad topinambūrs jau gandrīz gatavs, pievieno ķirbja mīkstumu un vārītus kartupeļus, uzvāri.  Topinambūrus, kartupeļus un ķirbi izņem no piena un sablendē, pievieno sviestu un olas baltumu. Ķirbja šķēles izņem no marinādes un satin cilindra formās (var izmantot metāla formiņu). Cilindrā pilda topinambūra un ķirbja biezeni, tad to liec cepeštraukā. Cep 15 minūtes uzkarsētā krāsnī.Ķiplokus izdala pa daiviņām, pieliek nedaudz eļļas, ietin folijā un cep cepeškrāsnī 15 minūtes.Ķirbja sēklas liec uzkarsētā katliņā, apcep līdz sāk sprakšķēt. Tad pieliec timiāna zariņu un uzlej burkānu sulu, uzvāri. Katliņu noņem no uguns un iemaisi zilā pelējuma sieru. Pievieno ceptas ķiploku daiviņas. Uz šķīvja kārto ceptu ķirbi ar topinambūru un pasniedz ar sagatavotu mērci.

Skaties video!

0 komentāri

Skaties.lv e-jaunumi

Cik jauki! Tu esi pieteicies e-jaunumiem!

Skaties.lv e-jaunumi

Piesakies aktuālāko un interesantāko ziņu saņemšanai savā e-pasta kastītē!

Kas ir e-jaunumi?
Vai zināji? Ultravioletie stari – tas ir negantākais ādas ienaidnieks

Vai zināji? Ultravioletie stari - tas ir negantākais ādas ienaidnieks

Tuvojoties vasarai, aizvien biežāk uzturamies ārpus telpām un lutinām sevi ar saules gaismu un siltumu. Saule sniedz mums enerģiju, palīdz organismam ražot pietiekami daudz D vitamīna un stiprina imūnsistēmu, taču ir ļoti svarīgi izprast arī saules staru negatīvos efektus, pievērst uzmanību mūsu ādas veselībai un sauļoties atbildīgi.

Pareiza ādas kopšana vasarā nozīmē skaistu ādu visu gadu

Pareiza ādas kopšana vasarā nozīmē skaistu ādu visu gadu 2

Kamēr mums vasara ir brīvdienu, izklaides un dažādu citu baudu laiks, mūsu ādai šī sezona ir īstākais izaicinājums. Vai tev jau ir skaidrs, kādi pasākumi būtu jāveic un kas jāzina, lai gada karstākais un skaistākais laiks neradītu nevajadzīgus apgrūtinājumus un neērtības?

Vēl šajā sadaļā

Laika ziņas