Izmēģini! Pagatavo brūkleņu vīnu

0 komentāri

Brūkleņu vīns. Ja tagad jau var mežā salasīt sēnes, tas nozīmē, ka tūlīt tām pievienosies arī brūklenes. Brūkleņu ievārījums ar āboliem ir klasika. Taču varbūt tieši šogad esi gatava izmēģināt kaut ko jaunu un nebijušu savā kulināres karjerā. Sāc savas vīndares gaitas ar brūkleņu vīnu.

Izraudzējot ogas ar visām sēkliņām un miziņām, vīns būs pilnvērtīgāks ar bagātīgāku garšu buķeti. Pirms sākt darināt vīnu, brūklenes ir jāpārlasa un jānomazgā.

Brūkleņu vīnam nepieciešams:

samaltas brūklenes 7 kg;

ūdens 10 l;

ābolu sula 3l;

cukurs 4,4kg, (lai vīns būtu 13%)

vīna raugs 4 g;

barības vielas 6,8 g

Pagatavošana

Samaltajām brūklenēm pievieno ūdeni, ābolu sulu, raugu, barības vielas un 1,5 kg cukuru. Liek uz nedēļu nostāvēties, regulāri apmaisot. Pēc tam izspiež biezumus, pievieno 1,5 kg cukura un lej lielajā stikla traukā. Pēc 2-3 nedēļām pievieno atlikušo cukuru un ļauj nostāvēties aptuveni gadu.

 Skaties viedo!

0 komentāri

Skaties.lv e-jaunumi

Cik jauki! Tu esi pieteicies e-jaunumiem!

Skaties.lv e-jaunumi

Piesakies aktuālāko un interesantāko ziņu saņemšanai savā e-pasta kastītē!

Kas ir e-jaunumi?
Kā vasarā izskatīties mirdzošai un pievilcīgai? Gatavojies sauļošanās sezonai jau tagad!

Kā vasarā izskatīties mirdzošai un pievilcīgai? Gatavojies sauļošanās sezonai jau tagad!

Vasara nozīmē sauli, karstumu, košus tērpus un aizvien mazāk un mazāk laika, lai pagūtu parūpēties par to, lai šajā laikā mūsu izskats būtu tiešām veselīgs un pievilcīgs. Tā ir tiesa – vasarā mūsu āda saskaras ar ļoti daudziem izaicinājumiem: karsto sauli, sāļo jūras ūdeni un pilsētas piesārņojumu, tāpēc rūpes par ādu vasaras sezonā ir visnotaļ būtiskas.

Vēl šajā sadaļā

Laika ziņas