Izmēģini ko nebijušu! Kefīra kūlī mērce ar svaigo sieru, kailgraudu miežiem un auzu pārslām

0 komentāri
Izmēģini ko nebijušu! Kefīra kūlī mērce ar svaigo sieru, kailgraudu miežiem un auzu pārslām
FOTO: publicitātes foto

Šodien raidījumā Ēdiena daba vari uzzināt, kā tikt pie bioloģiskā piena un kā top kefīrs. Raidījuma vadītāji Krista Baumane un Ingmārs Ladigs viesojās bioloģiskajā z/s ”Geidas”, kur saimnieko Gundega Oskars. Turklāt Krista jau šajā saimniecībā pazina ļoti draudzīgu govi vārdā Cilda.

Ingmārs un Kirsta pēc ciemošanās zemnieku saimniecībā pa abiem uzmeistaroja ēdienu, kurā galvenajā lomā ir bioloģiskais kefīrs. Iepazīsties uzmanīgi ar recepti un pagatavo savai ģimenei īsti svētdienīgu maltīti.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Skatīt vairāk

Kefīra kūlī mērce ar svaigo sieru, kailgraudu miežiem un auzu pārslām

Sastāvdaļas:

kūlī mērcei:
  • 300 g kefīra;
  • 300 g krēmsiera;
  • 100 g gurķu;
  • 1 svaigas piparmētras zariņš.

 

  • 100 g kailgraudu miežu;
  • 100 g auzu pārslu;
  • 1 timiāna zariņš;
  • 1  selerijas kāts;
  • svaigi zaļumi (dilles, spināti, pētersīļi) un dīgsti (zaļo zirnīšu, saulespuķu);
  • 2 olas dzeltenumi;
  • 10 ml etiķa novārījuma;
  • 50 ml linsēklu eļļas;
  • garšvielas.

Pagatavošana

Kailgraudu miežus noskalo, kārto uz cepamās paplātes un cep cepeškrāsnī 20 minūtes 160 grādu karstumā. Pēc tam liek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni, vāra 40 minūtes, līdz kailgraudu mieži kļūst mīksti.

Uz pannas liek timiāna zariņu, auzu pārslas un novārītos kailgraudu miežus. Izsilda līdz jūtama smarža. Atdzesē. Pievieno svaigus zaļumus un salmiņos sagrieztu selerija kātu.

Gatavo kūlī mērci. Blenderī liek kefīru, svaigo sieru, gurķi (kuram izņemtas sēklas) un piparmētru lapiņas, sakuļ līdz veidojas viendabīga masa.

Gatavo linsēklu mērci. Nedaudz uzsilda linsēklu eļļu. To pievieno olu dzeltenumiem un etiķa novārījumam. Visu samaisa līdz veidojas krēmīga mērce.

Šķīvī kārto svaigo kūlī mērci, tad kailgraudu miežus ar auzu pārslām un zaļumiem, pa virsu lej linsēklu mērci.

FOTO. Ēdiena daba 3.raidījuma filmēšanas aizkulises

Skaties video:

0 komentāri

Skaties.lv e-jaunumi

Cik jauki! Tu esi pieteicies e-jaunumiem!

Skaties.lv e-jaunumi

Piesakies aktuālāko un interesantāko ziņu saņemšanai savā e-pasta kastītē!

Kas ir e-jaunumi?
Vai zināji? Ultravioletie stari – tas ir negantākais ādas ienaidnieks

Vai zināji? Ultravioletie stari - tas ir negantākais ādas ienaidnieks

Tuvojoties vasarai, aizvien biežāk uzturamies ārpus telpām un lutinām sevi ar saules gaismu un siltumu. Saule sniedz mums enerģiju, palīdz organismam ražot pietiekami daudz D vitamīna un stiprina imūnsistēmu, taču ir ļoti svarīgi izprast arī saules staru negatīvos efektus, pievērst uzmanību mūsu ādas veselībai un sauļoties atbildīgi.

Pareiza ādas kopšana vasarā nozīmē skaistu ādu visu gadu

Pareiza ādas kopšana vasarā nozīmē skaistu ādu visu gadu 2

Kamēr mums vasara ir brīvdienu, izklaides un dažādu citu baudu laiks, mūsu ādai šī sezona ir īstākais izaicinājums. Vai tev jau ir skaidrs, kādi pasākumi būtu jāveic un kas jāzina, lai gada karstākais un skaistākais laiks neradītu nevajadzīgus apgrūtinājumus un neērtības?

Vēl par šo tēmu

Vēl šajā sadaļā

Laika ziņas