Izmēģini, ja viss pārējais apnicis! Kabači ar makaroniem

0 komentāri

Kad esi izmēģinājusi visus iespējamos klasiskos veidus, kā pagatavot kabačus – kabaču pankūkas, kabaču karbonādes, kabačus ar sīpoliem un tomātiem, marinētus kabačus utt., varbūt der kāda neierasta recepte. Atzīsti, – kabači ar makaroniem nav tas populārākais veids, kādā celt galdā kabačus. Toties ļoti garšīgs.

Nepieciešams:

makaroni (jebkurus, kas garšo);
tomāti;
dažas ķiploka daivas;
rozmarīnu (var aizstāt ar timiānu, oregano vai citiem zaļumiem, kaut vai pētersīļiem);
baziliku;
sieru cieto vai puscieto (Parmezānu, Monterigo vai Ievas sieru);
sāli, piparus.

Pagatavošana

1. Uzliec vārīties nedaudz sālītu ūdeni makaroniem. Kad ūdens uzvarās, liec iekšā makaronus un vāri tik minūtes, cik norādīts uz paciņas. Kad paiet noteiktais laiks, nolej ūdeni. Bet neizlej ūdeni izlietnē, bet nolej citā traukā. Vēlāk vēl noderēs.
2. Pavisam īsu brīdi eļļā apcep rozmarīnu un ķiplokus. Tā, lai nesadeg (apmēram 30 sek.). Pievieno sagrieztus kabačus, tomātus, sāli, piparus. Apcep uz straujas uguns visu, tad nogriez mazu liesmu, uzliec vāku un sautē, kamēr dārzeņi gatavi (apmēram 10–15 min). Ja sāk iztvaikot dārzeņu ūdens un paliek par sausu, pielej nolieto makaronu ūdeni.
3. Kad dārzeņi gatavi, pievieno gatavos makaronus. Labi izmaisi, pievieno baziliku un atstāj uz 10 minūtēm savilkties. Arī tagad, ja liekas ēdiens par sausu, pievieno nedaudz makaronu ūdeni.
4. Pasniedzot uzrīvē sieru.

Vienīgais trūkums šim ēdienam ir tas, ka vienmēr prasās pēc papildporcijas.

Bon appétit! (Labu apetīti! franču val.)

0 komentāri

Skaties.lv e-jaunumi

Cik jauki! Tu esi pieteicies e-jaunumiem!

Skaties.lv e-jaunumi

Piesakies aktuālāko un interesantāko ziņu saņemšanai savā e-pasta kastītē!

Kas ir e-jaunumi?

Vēl šajā sadaļā

Laika ziņas