Griežot meloni, dziedātājs Roberto jūtas kā kanibāls. Kas vērtīgāks – arbūzs vai melone

0 komentāri

  Arbūzu un meloņu laiks ir pa īstam sācies. Un no jauna rodas ierastie ”sezonālie” jautājumi – kā labāk atpazīt, vai lielās ogas, ko varam nopirkt, ir gatavas? Kā vislabāk tās sagriezt? Un, kas uzturvērtības ziņā ir svarīgāks, – arbūzs vai melone?

Dziedātājs Roberto Meloni ir īsts silto zemju augļu pazinējs. Arbūzam Roberto, tāpat kā visi, vispirms ”pieklauvē”. Ja saņem ”atbildi”, ka drīkst ”ienākt”, tātad arbūzs ir gatavs. Roberto māmiņa Sardīnijā, meklējot arbūzu, pieklauvējot pie visām strīpainajām ogām, līdz atrod īsto. Lai izvēlētos gatavu meloni, tā esot jāpasmaržo. Ja sajūti melones smaržu, būs gatava. Kad Roberto Meloni griež meloni, tad jūtoties kā kanibāls.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Skatīt vairāk

Foto:

 

Diētas ārste Lolita Neimane stāsta, ka vairāk kaloriju ir melonē. Arbūza enerģētiskā vērtība ir 40 kcal uz 100 gramiem. Melonē – 55 kcal. Melone ir daudz bagātāka ar uzturvielām nekā arbūzs. Vienas dienas pārtikas devu varot uzņemt, apēdot pusi melones.

Skaties video!

0 komentāri

Skaties.lv e-jaunumi

Cik jauki! Tu esi pieteicies e-jaunumiem!

Skaties.lv e-jaunumi

Piesakies aktuālāko un interesantāko ziņu saņemšanai savā e-pasta kastītē!

Kas ir e-jaunumi?

Vēl par šo tēmu

Vēl šajā sadaļā

Laika ziņas