Garšīgs dienas sākums – krāsnī cepti virtuļi

0 komentāri

Kādēļ lai lieliskas sestdienas brokastis nevarētu būt krāsnī cepti virtuļi?! Tie nebūs ļoti trekni, bet krāsnī cepti, līdz ar to izpaliks ”eļļas fāze”, receptes noslēpumu atklāj gatavošanas šova Gatavo 3 virtuves saimniece Anna.

Sastāvdaļas

350 g miltu, 1,5 tējkarotes cepamā pulvera, ¼ tējkarotes sodas, 100 g izkausēta sviesta, 2 olas, 180 g cukura, 240 ml piena, 1 ēdamkarote kanēļa, 2 ēdamkarotes šķīstošās kafijas, 1 tējkarote vaniļas ekstrakta, šķipsniņa muskatrieksta, šķipsniņa sāls, saldētas mellenes.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Skatīt vairāk

Glazūrai

50 g tumšās šokolādes, 50 ml saldā krējuma, 50 g cukura, 1 ēdamkarote kanēļa, virtuļu cepamā veidne. Rezultāts: 24 gab.

Pagatavošana

Cepeškrāsni sakarsē līdz 180°C temperatūrai. Virtuļu formu ietauko ar kripatiņu sviesta. Lielā bļodā lej izkausētu sviestu, pievieno cukuru, kanēli, kafiju, vaniļu, muskatriekstu un sāli. Maisa, līdz izveidojas viendabīga masa. Pievieno olas un turpina maisīt vai putot, līdz arī tās iemaisās. Atsevišķā traukā samaisa kopā miltus, cepamo pulveri un sodu. Pakāpeniski trijos piegājienos olu masai pievieno pienu un miltu maisījumu. Mīklai jābūt viendabīgai. Iegūto mīklu lej formiņās, aizpildot pusi no tām. Katrā virtulī ievieto 3–4 ogas. Cep krāsnī 12–15 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē. Glazūrai karsta ūdens tvaikos izkausē šokolādi, pievieno saldo krējumu un samaisa. Atsevišķā trauciņā samaisa cukuru un kanēli. Kad virtuļi atdzisuši, tos mērcē šokolādē un apber ar kanēļcukuru.

0 komentāri

Skaties.lv e-jaunumi

Cik jauki! Tu esi pieteicies e-jaunumiem!

Skaties.lv e-jaunumi

Piesakies aktuālāko un interesantāko ziņu saņemšanai savā e-pasta kastītē!

Kas ir e-jaunumi?

Vēl par šo tēmu

Vēl šajā sadaļā

Laika ziņas