Garšīgi! Pagatavo ķiploku grauzdiņus pati

0 komentāri
Garšīgi! Pagatavo ķiploku grauzdiņus pati
Foto: recepti.kz

Šajā laikā uzdevums nr 1 ir nosargāt savu veselību un nepadoties rudens vīrusiem. Tādēļ viens no produktiem, ko jāiekļauj pēc iespējas biežāk savā ēdienkartē, ir ķiploki. Daudziem ieēst maizi ar svaigu ķiploku nozīmē milzīgu pārbaudījumu. Taču ļoti liela daļa ēdāju ar sajūsmu notiesā ķiploku grauzdiņus, kas tagad – vīrusu laikā, ir ne tikai garšīgi, bet arī veselīgi.

Ja veikalā iegādātie ķiploku grauzdiņi tev jau apnikuši, vai arī grauzdiņi tev neiet pie sirds, jo nepatīk, ka tie ir cieti, ielūkojies šajās – ķiploku grauzdiņu un ķiploku maizes receptēs.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Skatīt vairāk

Klasiskie ķiploku grauzdiņi

Sastāvdaļas:

  •  1 kukulis ”ķieģelīša”;
  •  4 daiviņas ķiploka – labāk lielāka izmēra;
  •  eļļa;
  • ”Vegeta”

Pagatavošana

Notīrīt ķiplokus. Maizes šķēles sagriez 4 daļās. Pannā sakarsē lielu daudzumu eļļas. Sakarsētā eļļā liek cepties maizes kvadrātiņus, līdz tie viegli apcepušies no vienas puses. Tad apgriež otrādi un apcep arī no otras puses. Grauzdiņu noņem no pannas, notecinot lieko eļļu un liek bļodā. Tiem pārkaisa labi daudz Vegetas vai kādu citu universālo garšvielu. Bļodai uzliek šķīvi, tā, lai trauks ir pilnībā noslēgts. Ar rokām pieturot šķīvi, bļodu sakrata, lai garšvielas vienmērīgi izjauktos pa grauzdiņiem. Pa vienam ņem grauzdiņu un kamēr tas karsts, no abām pusēm veikli ierīvē ar ķiploku. Berzējot ķiploka daiviņu gar apcepto maizīti, izdalās ķiploka sula un maizīte iegūst ķiploka garšu. Jo vairāk ierīvēsi, jo stiprāki būs grauzdiņi. Ja vēlies pasniegt arī bērniem – nepārcenties!

 

Ķiploku maize

Sastāvdaļas:

  •  svaiga bagete;
  • 125 g sviests;
  • 1 galviņa ķiploku;
  • buntīte pētersīļu.

Pagatavošana

Izņem no ledusskapja sviestu, lai būtu mīkstāks. Notīri ķiploku. Blenderī sasmalcini pētersīļus, pēc tam pievieno sviestu, ķiploku un sablendē visu kopā. Iegriez bageti vairākās vietās un bagātīgi tajā iezied sviesta, pētersīļu un ķiploku masu. Ja negatavojies maizi cept uzreiz, tad ietin to folijā un ieliec ledusskapī. Ja cep tūlīt, tad cep bageti bez folijas krāsnī, kas uzkarsēta līdz 200 grādu temperatūrai 10 015 minūtes, kamēr veidojas zeltīta garoziņa. Recepti.kz

Ķiploku maize ar sieru

Sastāvdaļas

  • kukulis baltmaizes;
  • 150 g sviests;
  • 100 g cietais siers;
  • 3 daiviņas ķiploku;
  • zaļumi.

Pagatavošana

Mīkstam sviestam pievieno sasmalcinātu ķiploku un uz sīkās rīves sarīvētu sieru. Labi visu samaisa un pievieno smalki sakapātus zaļumus. Maizi sagriez 1 cm biezos, garenos gabaliņos. Maizes gabaliņus izliec uz pannas un apsmērē ar iegūto masu, un maizītes pārklāj ar cepampapīru. Sakarsē krāsni līdz 200 g temperatūrai un cep maizītes aptuveni 15 minūtes., līdz maizītes ir brūngani – zeltainā krāsā.

 

0 komentāri

Skaties.lv e-jaunumi

Cik jauki! Tu esi pieteicies e-jaunumiem!

Skaties.lv e-jaunumi

Piesakies aktuālāko un interesantāko ziņu saņemšanai savā e-pasta kastītē!

Kas ir e-jaunumi?
Pareiza ādas kopšana vasarā nozīmē skaistu ādu visu gadu

Pareiza ādas kopšana vasarā nozīmē skaistu ādu visu gadu 2

Kamēr mums vasara ir brīvdienu, izklaides un dažādu citu baudu laiks, mūsu ādai šī sezona ir īstākais izaicinājums. Vai tev jau ir skaidrs, kādi pasākumi būtu jāveic un kas jāzina, lai gada karstākais un skaistākais laiks neradītu nevajadzīgus apgrūtinājumus un neērtības?

Kā vasarā izskatīties mirdzošai un pievilcīgai? Gatavojies sauļošanās sezonai jau tagad!

Kā vasarā izskatīties mirdzošai un pievilcīgai? Gatavojies sauļošanās sezonai jau tagad!

Vasara nozīmē sauli, karstumu, košus tērpus un aizvien mazāk un mazāk laika, lai pagūtu parūpēties par to, lai šajā laikā mūsu izskats būtu tiešām veselīgs un pievilcīgs. Tā ir tiesa – vasarā mūsu āda saskaras ar ļoti daudziem izaicinājumiem: karsto sauli, sāļo jūras ūdeni un pilsētas piesārņojumu, tāpēc rūpes par ādu vasaras sezonā ir visnotaļ būtiskas.

Vēl šajā sadaļā

Laika ziņas